PSA: Mis deze TikTok-virale video over de grote emoties van kinderen niet

0
118


Grote emoties zijn moeilijk om mee om te gaan, of je nu degene bent die ze voelt of aan de andere kant probeert iemand te helpen er doorheen te komen. En als het gaat om emotionele volwassenheid, nou, ik ken genoeg volwassenen (waaronder ikzelf) die niet altijd in staat zijn geweest om met hun grote emoties om te gaan. Dus waarom verwachten we dat van onze kinderen?

In een TikTok-virale video gepost door TikToker @menzennial, wijst de moeder van één op precies hetzelfde.

De video laat zien hoe verwarrend en schadelijk het kan zijn voor onze kinderen als we verwachten dat ze met hun emoties omgaan zoals, nou ja, volwassenen. Vooral als het grotendeels wordt geaccepteerd door psychologen en moedercoaches dat emotionele volwassenheid niet wordt bereikt door de stille behandeling of je kind in tranen achter te laten zonder richting of troost.

De korte clip begint met een snikkende en duidelijk verontruste @menzennial die zegt: “Ik kan niet geloven dat ze me na 35 jaar zouden bedriegen.”

Dan zegt ze: “Niets komt ooit meer goed.”

De video schakelt over van @menzennial naar iemand die een deur dichtslaat en haar dus helemaal alleen laat.

De video eindigt met de foto van de gesloten deur en een bovenliggende stem zegt streng: “Je kunt naar buiten komen als je klaar bent met huilen.”

En net als bij andere TikTok-uitlegvideo’s staat er bovenaan tekst om de aandacht van de kijker op te vestigen. Deze luidt: “Als we volwassenen zouden behandelen zoals we kinderen behandelen.”

Wanneer emoties hoog oplopen, kan het heel moeilijk zijn om ze door te drukken en je gevoelens te verwoorden. “Leeftijd is slechts een getal” is een goede verklaring voor veel dingen en ik geloof dat dit er een van is. Wat gewoon betekent dat het niet uitmaakt hoe oud je bent, je hebt troost nodig als je te maken hebt met hoge emoties!

Als ik een geliefde naar me toe zou laten komen, huilend, pratend door hun tranen heen en me vertellend dat hun partner hen bedroog, nou, ik zou niet de deur in hun gezicht dichtslaan en zeggen dat ze eerst moeten kalmeren. Ik denk dat iedereen het ermee eens is dat zo’n reactie niet oké is. En deze TikTok legt dat perfect vast. Want als we volwassenen niet op deze manier zouden behandelen, waarom zouden we dan kinderen op deze manier behandelen?

Op zo’n prille jonge leeftijd hebben kinderen niet de nodige hulpmiddelen om zichzelf te kalmeren, vooral als hun grote emotionele uitbarstingen worden beantwoord door alleen gelaten te worden. Maar als we meer nadenken over de zorg voor hun emoties, kunnen onze kinderen ook leren hun emoties te herkennen en er op een gezondere manier mee om te gaan.

Het is niet genoeg om alleen hun gedrag te herkennen en het toe te schrijven aan acteren, vandaar dat de deur in de video dichtslaat en een kind helemaal alleen laat om met zijn emoties om te gaan. In plaats daarvan, als we meer rekening kunnen houden met hun grote gevoelens, de oorzaak kunnen vinden van de oorzaak van hun hoge emoties, dan kunnen onze kinderen misschien opgroeien als bedachtzaam en emotioneel intelligent.

En als de commentaren iets zijn om door te gaan, dan zijn haar kijkers het er zeker ook mee eens!

“Ik denk hier veel aan – we verwachten zoveel emotionele volwassenheid van kinderen…”

“Je hebt echt geen idee van de impact die je hebt gehad op mijn ouderschap. Je bent geweldig”

“Bedankt dat je dit hebt gemaakt. Ik probeerde dit gisteravond net aan mijn man uit te leggen, dit zal helpen x”

“Als emoties zo moeilijk zijn voor ons volwassenen… stel je voor voor een kind!!”

Als je geïnteresseerd bent in meer inhoud van deze TikToker-mama, ze post over alles, van het leven met een tweejarige tot het opvoeden van een kind in een landelijke omgeving tot het springen op verschillende TikTok-trends.

Bekijk haar andere uitlegvideo’s waar ze andere scenario’s geeft over volwassenen die door hoge emoties gaan en als kinderen worden behandeld.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in