Primaire kandidaten gaan naar TikTok

0
122


TikTok is een hub voor een verscheidenheid aan creatieve inhoud – trendy dansen en memes zijn gebruikelijke verdachten voor video-onderwerpen. De laatste tijd heeft het algoritme van de sociale media echter berichtgeving over de tussentijdse verkiezingen gegooid in de mix van video’s die opduiken op de For You-pagina’s van gebruikers.

Midden in de tussentijdse voorverkiezingen gebruiken sommige kandidaten – waaronder juli Thomas, die kandidaat is voor burgemeester van Gainesville, en Val Demings, die kandidaat is voor de Senaat – TikTok als een belangrijk onderdeel van hun campagnestrategieën.

Met pakkende virale geluiden en hapklare clips waarvan bekend is dat ze de aandacht van jongere generaties trekken, is het socialemediaplatform een ​​manier geweest om de steun van bewoners te krijgen en de jongeren te overtuigen om te gaan stemmen.

Andrew Selepak, een professor sociale media van het UF College of Journalism and Communications, zei dat het unieke algoritme van TikTok ideaal is voor kandidaten die een publiek buiten hun directe netwerk willen bereiken door gebruik te maken van nuchtere inhoud.

“Vandaag de dag gaat niemand twee uur zitten luisteren naar een kandidaat die over hun mening praat”, zei hij.

In plaats daarvan, zei Selepak, is TikTok vooral effectief in het verzorgen van kortere aandachtsspannes met zijn korte en boeiende stijl van inhoud. Naarmate de taal en concepten van campagnes eenvoudiger worden, wordt er ook een sfeer van informaliteit toegevoegd om de kandidaten te humaniseren, zei hij.

‘Je probeert gezien te worden als de persoon met wie je een biertje wilt drinken,’ zei Selepak.

Thomas, een 31-jarige burgemeesterskandidaat van Gainesville, kreeg ook aandacht voor haar TikTok-video’s. Haar account, @julygnv, heeft meer dan 17.000 volgers en werd de afgelopen maand 1,4 miljoen keer bekeken.

De video’s van Thomas bevatten meestal gemoedelijke, informatieve inhoud over de problemen en geschiedenis van Gainesville.

Sommige van de virale video’s op haar pagina bevatten beschrijvingen van Gainesville tijdens het wederopbouwtijdperk en het bloedbad in Rosewood. Thomas zei dat haar video’s kijkers aanspreken omdat ze geen bijbedoelingen heeft.

Het platform geeft haar de kans om rechtstreeks in contact te komen met de mensen die het meest waarschijnlijk op haar stemmen, zei Thomas.

“Ik probeer in de eerste plaats mensen bewust te maken van deze geschiedenis”, zei Thomas. “En het is niet eens mijn geschiedenis, maar het is de geschiedenis die ik wil dat mensen weten.”

Genieten van wat je leest? Ontvang inhoud van The Alligator in je inbox

Het is de moeite waard om je in te zetten voor TikTok-campagnes om jongere kiezers te bereiken, omdat Gainesville over het algemeen een jonge bevolking heeft, zei Thomas. Ongeveer 57% van de inwoners van Gainesville is jonger dan 30 jaar, volgens gegevens uit 2020 van het US Census Bureau.

“Mensen zeggen altijd dat je niet kunt winnen door alleen maar een beroep te doen op de jongerenstem”, zei Thomas. “Als ik dat hoor, denk ik altijd: ‘heb je overwogen dat de jongeren niet stemmen omdat je onaantrekkelijk bent?'”

Evan Smith, een 20-jarige UF-junior in de politieke wetenschappen en geschiedenis, beschreef de TikTok-video’s van Thomas als “niet-gescript, ongepolijst, niet-geoefend, onbemiddeld en ononderbroken.” Deze openhartigheid stelt Thomas in staat om rechtstreeks met kiezers te praten zonder een scheidingsmediaan of instelling, zei hij.

Smith beschouwt kandidaten die TikTok gebruiken positief, zei hij, omdat het hen in staat stelt een jongere demografische doelgroep te bereiken.

“Het is waar dat TikTok veel entertainment heeft, en het gaat echt om kleine soundbites, maar dat is echt waar jonge kiezers toe aangetrokken worden”, zei Smith. “Je kunt net zo goed met ze praten in het medium waar ze zich prettig bij voelen.”

Demings, een 65-jarige Democratische kandidaat die zich kandidaat stelt voor de Senaat, heeft meer dan 70.000 volgers en 3,6 miljoen views op TikTok. Haar account, @valdemings, bevat een mix van motiverende montages van haar carrière, evenals luchtige memevideo’s.

Katie Jevin, adjunct-perssecretaris van Demings, zei in een verklaring dat dicht bij de kiezers staan ​​de belangrijkste reden is voor het TikTok-account van Demings.

“Chief Demings leidt een innovatieve en creatieve campagne die onvermoeibaar werkt om kiezers te ontmoeten waar ze ook zijn, persoonlijk of online, en onze strijd te versterken om carrièrepoliticus Marco Rubio te verslaan en een agent op de maat naar de Senaat van de Verenigde Staten te sturen,” Jevin schreef.

Veel van de berichten op Demings’ account zijn gericht tegen haar Republikeinse tegenstander senator Marco Rubio. Demings gebruikt trending muziek en geluiden om zowel serieuze als humoristische posts te maken om beweerde tekortkomingen van de huidige senator aan de kaak te stellen, zoals zijn weigering om zich te verzetten tegen de controversiële Parental Rights in Education Act, door advocaten de “Don’t Say Gay”-wet genoemd.

Andere video’s bevatten compilaties van foto’s van Demings uit haar jeugd en carrière als politiechef van Orlando en een vraag-en-antwoordsessie met TikTok-account Gen Z for Change op TikTok Live.

Demings gebruikt ook het virale karakter van haar TikTok-platform om campagnedonaties te verzamelen. In het tweede kwartaal van het fiscale jaar haalde Demings meer dan $9 miljoen online op, schreef Jevin.

“Een sterke aanwezigheid op het internet helpt bij het opbouwen van een digitaal fondsenwervend leger”, schreef Jevin.

Veel Gainesville-studenten zijn Demings ook tegengekomen op hun For You-pagina’s. Jaanai Scott, een 20-jarige UF Finance junior, zei dat er zowel goede aspecten als andere verbeteringen waren waaraan kon worden gewerkt voor TikTok van Demings.

“Ik wil horen wat je kunt doen voor de gemeenschap, wat je kunt doen voor Floridians,” zei Scott. “In die zin ben ik blij dat het een soort doorbraak is in de ernst.”

Hoewel Scott zei dat ze zou willen dat Demings zou erkennen dat jeugdkiezers zich beter met serieuze politieke kwesties kunnen bezighouden, is ze ook van mening dat de luchtige aard en het gebruik van trendy geluiden Demings onderscheidt van traditionele campagnemethoden.

“Ik ga me een kandidaat herinneren die een TikTok van een Wii-personage op de achtergrond had draaien,” zei Scott. “Ik zal me dat waarschijnlijk meer herinneren dan ik me herinner dat iemand zei: ‘Oh, ik ben een Floridiaan, net als jij.'”

Neem contact op met Erina via eanwar@alligator.org. Volg haar op Twitter @ErinaAnwar_.

De Independent Florida Alligator is sinds 1971 onafhankelijk van de universiteit. Uw donatie kan vandaag #SaveStudentNewsrooms helpen. Overweeg alstublieft om vandaag nog te geven.


Erina Anwar

Erina is een tweedejaars student journalistiek en doet verslag van East Gainesville voor The Alligator. Oorspronkelijk afkomstig uit Dhaka, Bangladesh, groeide Erina op in Fort Lauderdale en is enthousiast om nieuwe verhalen te ontdekken in Gainesville. Als ze niet aan het schrijven is, vindt ze het leuk om lokale restaurants te verkennen en naar Koreaanse drama’s te kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in