Potentieel TikTok-verbod in Louisiana en wat het betekent – The Lion’s Roar

0
42


Op 3 januari stuurde de Louisiana State Superintendent of Education Cade Brumley een brief naar schooldistricten waarin hij waarschuwde dat het gebruik van TikTok mogelijk de privé-informatie en gegevens van gebruikers beschikbaar zou kunnen maken voor buitenlandse regeringen, met name China.

Brumley drong er bij scholen op aan om “TikTok of andere applicaties die door ByteDance Limited zijn ontwikkeld, onmiddellijk te verwijderen van alle door de overheid gefinancierde apparaten.” Hij adviseerde ook: “TikTok moet worden geëlimineerd als communicatiemiddel voor schoolsystemen en scholen, waaronder co-curriculaire clubs, buitenschoolse organisaties en sportteams.”

Andere functionarissen in Louisiana, waaronder staatssecretaris Kyle Ardoin en gouverneur John Bel Edwards, hebben TikTok op staatsapparaten verboden, wat betekent dat politici en vertegenwoordigers de app niet op hun apparaten kunnen downloaden.

Het idee dat TikTok onze informatie aan China gaat geven, is niet nieuw. In 2020 probeerde voormalig president Donald Trump zijn economische noodbevoegdheden in te roepen om sancties tegen TikTok op te leggen nadat hij het als een “dreiging van de nationale veiligheid” beschouwde. De actie werd twee keer geblokkeerd door federale rechters en TikTok werd nooit verboden.

Dus welke “privé-informatie” maken overheidsfunctionarissen zich zorgen over toegang door buitenlandse regeringen? TikTok heeft toegang tot het IP-adres, de inhoud die de gebruiker bekijkt en hoe lang ze ernaar kijken, waar ze op klikken, typen of naar zoeken. Dit is bijna exact dezelfde informatie die Facebook verzamelt.

Als u bang bent dat iets of iemand uw persoonlijke gegevens verzamelt, is het enige veilige wat u kunt doen, niet aanwezig zijn op socialemediaplatforms. Het echte probleem dat de overheid heeft met TikTok is echter dat het eigendom is van ByteDance, een Chinees bedrijf.

Ik kon begrijpen dat het verbod bedoeld was om meer betrokkenheid bij studenten en hun cursussen aan te moedigen of om de hoeveelheid media te beperken die jonge volwassenen en kinderen tijdens de lessen kunnen gebruiken, maar het lijkt erop dat ambtenaren dit niet zo’n groot probleem vinden.

Wat betekent dit voor openbare scholen en universiteiten? Binnenkort zou het voor scholen mogelijk kunnen zijn om toegang tot TikTok via hun wifi te verbieden, wat betekent dat alleen mobiele data kunnen worden gebruikt om toegang te krijgen tot het socialemediaplatform terwijl ze op de campus zijn.

Uit de brief van Brumley blijkt dat hij scholen aanmoedigt om alle organisaties of TikTok-accounts van werknemers te beëindigen. Als dit beleid wordt gehandhaafd, kan dit vreselijke gevolgen hebben voor scholen.

Zuidoostelijke communicatie-instructeur en bachelorcoördinator Hunter Waddell zei: “Op het gebied van communicatie en marketing regeert korte video op dit moment. Als TikTok op de campus verboden zou worden, zou dat zeker gevolgen hebben voor sommige van mijn vakken. We leren studenten korte video-inhoud te maken en de analyses te bekijken om toekomstige strategische plannen te verbeteren. Een van onze instructeurs geeft zelfs een cursus met de bijnaam ‘TikTok-les’.”

Waddell heeft zijn eigen persoonlijke TikTok-account genaamd “Hunterlovehorror”, dat hij gebruikt om humoristische en informatieve video’s over horrorfilms te maken. Hierdoor heeft hij de mogelijkheid gekregen om content te creëren voor Creepy Catalog, een digitaal horrormerk.

Waddell zei: “Gelukkig gebruik ik mijn persoonlijke apparaten om inhoud voor mijn TikTok-account te produceren, dus ik hoef me geen zorgen te maken over het gebruik van overheids-/staatseigendom om mijn missie te volbrengen. Als mijn pagina werd verbannen, zou ik mijn inhoud migreren naar Facebook/Instagram Reels.”

De politie van de Southeastern University heeft ook een TikTok-account; in tegenstelling tot Waddell is het echter geen persoonlijk account en kan het mogelijk worden afgesloten als Southeastern of staatsambtenaren dit vereisen.

Chief Michael Beckner zei: “Ik denk dat het verbieden van dit platform een ​​vergissing is en dit is niets meer dan een reflexmatige reactie. Als je kijkt naar de nieuwe algoritmen die op alle andere platforms bestaan ​​en die inspelen op jouw kijktrends en hoe is bewezen dat zowel Twitter als Facebook manipuleren wat wordt getoond, hoe is dit dan erger dan TikTok?”

“SoutheasternUPD” heeft meer dan 167.000 volgers, groeit elke dag en heeft meer dan een miljoen likes verworven in de twee jaar dat het actief is. Volgens Chief Beckner zeiden studenten dat ze waren beïnvloed om zich aan te melden bij Southeastern omdat ze het TikTok-account hadden gevolgd.

Southeastern heeft tientallen organisaties en afdelingen die TikTok omarmen en gebruiken om in contact te komen met studenten op de hele campus. Deze organisaties vergroten de betrokkenheid en bieden informatie aan studenten op een manier die ze echt leuk vinden om naar te kijken.

Vanaf nu zal dit mogelijke verbod het gebruik van TikTok op campusservers alleen voorkomen, maar als het hiermee begint, kan het studenten en docenten mogelijk hun creatieve vrijheden ontzeggen tijdens het naar school gaan. Omdat TikTok zo’n groot platform is, kunnen potentiële studenten worden ontmoedigd om zich aan te melden bij een school in Louisiana, uit angst dat ze hun favoriete app niet kunnen gebruiken of geen contact meer hebben met vrienden en familie.

Ik geloof dat dit verbod meer kwaad dan goed zal doen en het is beter om de dingen gewoon te laten zoals ze zijn en mensen te waarschuwen om voorzichtig te zijn in plaats van ze daadwerkelijk iets te ontnemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in