Potentieel Amerikaans verbod is een herinnering dat influencers TikTok . moeten dumpen

0
14


Met een recent voorstel van een lid van de Federal Communications Commission (FCC) van de Verenigde Staten om TikTok te verbieden, klauteren influencers door elkaar. Als de FCC het verbod goedmaakt, kunnen TikTok-makers van de ene op de andere dag hun fanbases en inkomstenstromen kwijtraken.

Mensen zijn vaak sceptisch over Web3, velen van hen influencers en makers van digitale inhoud. Met name veel van degenen die het meest terughoudend zijn om Web3 te omarmen, zijn zeer succesvol op Web2. Omdat ze het genereren van inkomsten op populaire Web2-platforms zoals TikTok, Twitch en andere onder de knie hebben, waarom zou je dan de regels van een nieuw spel leren?

Het huidige regelgevende debat over het beperken van TikTok in de VS is een treffend voorbeeld van de risico’s die samenhangen met Web2-platforms, en waarom het omarmen van Web3 zowel influencers als hun fans ten goede kan komen en beschermen. De toegevoegde waarde van Web3 is tweeledig: autonomie en verzekering. Laten we hopen dat dit TikTok-voorstel een wake-up call is voor influencers overal.

Het uitschakelen van de tussenpersoon

Er is een algemene misvatting (niet geholpen door de naam) dat Web3 hier is om Web2 te vervangen. In plaats van Web3 als een ‘nieuw web’ te zien, kunt u Web3 het beste zien als een nieuw kanaal. Web2 gaat niet snel ergens heen en als maker is het slim om zoveel mogelijk platforms te gelde te maken. Influencers zouden er zo over moeten denken: als TikTok werd aangekondigd vandaag, zou je het meteen afwijzen omdat je al succesvol was op YouTube? Natuurlijk niet. Hetzelfde geldt voor Web3.

Verwant: De toekomst van DeFi staat op TikTok

In een Web3-wereld, waar digitale inhoud kan worden ‘getokeniseerd’ als NFT’s, kunnen makers hun eigen betalingsvoorwaarden instellen en kunnen fans het digitale item waarvoor ze betalen, bezitten, of dat nu een kunstwerk, een video, een stuk is van muziek, enz. NFT’s kunnen royaltyparameters bevatten, zodat makers en verzamelaars direct kunnen profiteren van de opbrengst van verkopen op de secundaire markt. Zo’n terugkerende inkomstenstroom bestaat niet op traditionele Web2-contentplatforms.

Uw inhoud voor de lange termijn beschermen

Voor succesvolle influencers vormen censuur en “de-platforming” een grote bedreiging voor hun inkomsten, maar veel makers zien het als een abstract risico. Ze stellen dat het verwijderen van slechte inhoud noodzakelijk is en dat er op grote technologiebedrijven kan worden vertrouwd om verstandige beslissingen te nemen. En hoe dan ook, goede makers die zich aan de regels houden, zoals zijzelf, zullen niet in gebreke blijven met moderatie, toch? Ze lijken ook te geloven dat platforms als Twitch, TikTok en Instagram zo succesvol zijn dat ze voor altijd zullen blijven bestaan. Helaas houdt geen van deze argumenten stand.

In feite blijven populaire platforms niet voor altijd bestaan ​​(onthoud MySpace en Vine?), En makers van inhoud die zich aan de regels houden, worden de hele tijd gecensureerd. Met zoveel content op hun platformen zijn bedrijven genoodzaakt om te vertrouwen op geautomatiseerde oplossingen die vaak dingen fout doen, met kostbare gevolgen voor makers. Gezonde online communities hebben regels nodig, en moderatie is nodig om ze te handhaven. Maar als je een maker bent met een archief met waardevolle inhoud, bestaat de kans dat je inhoud verloren gaat of niet meer beschikbaar is voor je fans.

Verwant: Nodes gaan techreuzen onttronen – van Apple tot Google

Web3 is anders omdat het is gebouwd op blockchains (of openbare grootboeken) waar gegevens worden toegevoegd, maar nooit worden verwijderd of gewijzigd. Blockchains zijn van nature gedecentraliseerd, wat betekent dat de gegevens niet op een server staan ​​die wordt beheerd door een groot technologiebedrijf; in plaats daarvan handhaaft een groot netwerk van knooppunten over de hele wereld de nauwkeurigheid van het netwerk, waardoor het transparant is en vrijwel onmogelijk te hacken of te corrumperen.

Een voorbeeld van de veerkracht van Web3-platforms deed zich vorig jaar voor toen de oprichter van de op Tezos gebaseerde NFT-marktplaats Hic et Nunc besloot het project abrupt stop te zetten, waardoor een half miljoen NFT’s in digitale onzekerheid achterbleven. Maar omdat Tezos een openbare blockchain is en omdat het platform is gebouwd op Web3-open-sourceprincipes, kon de gebruikersgemeenschap van Hic et Nunc het binnen enkele uren opnieuw lanceren, zonder ernstige verstoring van de verkoop. Stel je voor dat je doet Dat met Instagram of TikTok.

Hoewel er geen direct Web3-equivalent van TikTok bestaat nog, het is slechts een kwestie van tijd. En als u een maker van digitale inhoud bent, hoeft u niet te wachten. Web3 maakt het op dit moment mogelijk om uw opties voor het genereren van inkomsten en publieksbetrokkenheid te verbreden via NFT’s en andere mechanismen. Makers moeten zoveel mogelijk platforms gebruiken. Web3 is wat daarna komt – en het komt sneller dan je denkt.

Mark Soares is de oprichter en chief marketing officer van Blokhaus, een marketing- en communicatiebureau dat wereldwijde activiteiten voor het Tezos blockchain-ecosysteem ondersteunt. Daarvoor was hij algemeen directeur marketing en communicatie bij Nikon Inc., waar hij toezicht hield op branding, product- en contentmarketing, influencer-activiteiten en meer.

Dit artikel is bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en is niet bedoeld en mag niet worden opgevat als juridisch of beleggingsadvies. De meningen, gedachten en meningen die hier worden uitgedrukt, zijn alleen van de auteur en weerspiegelen of vertegenwoordigen niet noodzakelijk de meningen en meningen van Cointelegraph.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in