Populistische TikTok-influencer zorgt voor opschudding in Israëlische politiek

0
110


Campagne tegen exorbitante huur in wanorde gegooid door onthulling partijleider is eigenaar van onroerend goed

Hadar Mokhtar, leider van de Youths on Fire-beweging, is een 20-jarige Israëliër die zich kandidaat stelt voor het parlement bij de algemene verkiezingen van november.

Haar doel is om minister van huisvesting te worden, een thema dat centraal staat in haar energieke grassroots-campagne waarin ze de hoge kosten van levensonderhoud en de strijd van de jonge generatie met het maken van huur onder de aandacht brengt.

Videoposter

Mokhtar, die meer dan 80.000 volgers heeft op TikTok, benadrukte de worsteling van haar generatie met de huizenmarkt met frequente verwijzingen naar haar eigen frustraties.

Echter, na een tv-reportage die onthulde dat ze onroerend goed bezat, erkende ze dat haar vader haar een appartement in de kustplaats Haifa had gekocht voor 825.000 shekels ($ 239.516).

“Mijn vader heeft dit appartement gekocht van zijn pensioengeld. Mijn vader zal arm zijn omdat hij voor zijn kinderen zorgt”, zei Mokhtar.

“Mijn enige manier om een ​​appartement te krijgen is door erfenis. Ik wil het pensioen van mijn vader niet verpesten. Daarom vecht ik. Ik wil mijn eigen appartement, niet het pensioengeld van mijn vader”, voegde Mokhtar eraan toe.

Tot dusverre gaven peilingen aan dat de Youths on Fire-beweging ver onder de kiesdrempel zou blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in