Populistische TikTok-influencer die voor opschudding zorgde in de Israëlische politiek

0
119


Hadar Muchtar, leider van de Youths on Fire-beweging, is een 20-jarige Israëliër die zich kandidaat stelt voor de Knesset bij de verkiezingen van 1 november.

Haar doel is om minister van huisvesting te worden, een thema dat centraal staat in haar energieke grassroots-campagne die de hoge kosten van levensonderhoud en de strijd van de jonge generatie met het maken van huur benadrukt.

Muchtar, die meer dan 80.000 volgers heeft op TikTok, benadrukte de niet benijdenswaardige situatie van haar generatie op de huizenmarkt met frequente verwijzingen naar haar eigen worstelingen.

Echter, na een tv-reportage die onthulde dat ze onroerend goed bezat, erkende ze dat haar vader haar een appartement in de kustplaats Haifa had gekocht voor 825.000 NIS.

“Mijn vader heeft dit appartement gekocht van zijn pensioengeld. Mijn vader zal arm zijn omdat hij voor zijn kinderen zorgt”, zei Mokhtar.

“Mijn enige manier om een ​​appartement te krijgen is door erfenis. Ik wil het pensioen van mijn vader niet verpesten. Daarom vecht ik. Ik wil mijn eigen appartement, niet het pensioengeld van mijn vader”, voegde Mokhtar eraan toe.

Tot dusverre peilden peilingen dat de Youths on Fire-beweging ver onder de kiesdrempel zal blijven.

Het verhaal is herdrukt met toestemming van i24NIEUWSLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in