Populaire automerken doelwit van TikTok-uitdaging, zegt politie

0
11


Autoriteiten in Philadelphia geloven dat een reeks recente autodiefstallen en inbraken verband houden met een bestaande TikTok-uitdaging die zich richt op twee van de meest populaire automerken.

Onderzoekers zeggen dat dieven leren hoe voertuigen met hete draad iets eenvoudigs als een USB-kabel gebruiken. Een sindsdien verwijderde TikTok-video geeft kijkers stapsgewijze instructies.

De politie denkt dat de dieven het specifiek op Kia’s en Hyundai’s hebben gemunt. De autofabrikanten bevelen antidiefstalstangen aan voor auto’s met ontstekingsmodellen en startonderbrekers voor nieuwere modellen.

John McIntyre, een inwoner van Mayfair wiens Hyundai was ingebroken en de ontsteking kapot was, vertelde dat de politie van FOX 29 drie andere soortgelijke inbraken en twee voertuigdiefstallen aan het onderzoeken was.

De politie van Philadelphia werkt aan het verzamelen van gegevens over hoeveel Kia’s en Hyundai’s zijn vernield of gestolen als onderdeel van de uitdaging. Ondertussen raken de bewoners gefrustreerd.

“Vroeg of laat worden ze gepakt, het is niet zo grappig”, zei Dan Foker.

Een advocatenkantoor uit Philadelphia heeft zich sindsdien aangesloten bij een bedrijf uit Ohio in een class action-rechtszaak tegen Kia en Hyundai, met het argument dat de voertuigen waarop het gericht is niet zijn uitgerust met antidiefstaltechnologie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in