Politie schorst boventallige agenten in virale Tiktok-video

0
91


De politie van Nigeria heeft twee boventallige politieagenten, Obaze Blessing en Obaze Emmanuella Uju, geschorst wegens schandelijk gedrag en schending van het socialemediabeleid.

De agenten, ook biologische zussen, werden in de schijnwerpers gezet nadat TikTok-video’s van hen die er sexy uitzagen in hun uniformen en bikini’s twee weken geleden viraal gingen.

De problemen begonnen op 3 augustus toen de jongere broer of zus verschillende sexy foto’s met haar oudere zus deelde, waarin stond dat ze haar miste op TikTok-account.

De video’s gingen twee weken geleden viraal nadat ze op Twitter en Instagram waren terechtgekomen.

Vervolgens steeg hun TikTok-aanhang toen ze ’s nachts meer dan 500000 TikTok-volgers kregen.

Het TikTok-account bestaat niet meer.

De geschorste officieren
De geschorste officieren

De eerste foto die ze deelde, zag ze poseren voor een station terwijl ze het geheel zwarte politie-uniform droegen. Op een andere foto droegen de dames bikini’s terwijl ze een heerlijke tijd op het strand hadden.

De officieren werden met onmiddellijke ingang geschorst, zei Olumuyiwa Adejobi, de PR-officier van de politie, in een verklaring op vrijdag.

LEES OOK: Wat Nigeriaanse media moeten doen om duurzaam te zijn – Experts

De politie beschreef de overtreding als een schending van de bepalingen van de politiewet 2020 en de Nigeria Police Guidelines for Recruitment/Promotion/Discipline of Supernumerary Police (SPY) 2013 door de inspecteur-generaal van de politie.

TEXEM-advertentie

De geschorste officieren
De geschorste officieren

de verklaring

“Het is belangrijk om te vermelden dat in overeenstemming met artikel 25 (2) (3) van de politiewet, 2020 en de Nigeria Police Guidelines for Recruitment/Promotion/Discipline of Supernumerary Police (SPY), 2013, uitgegeven door de inspecteur-generaal van de politie (Richtlijnen voor SPY’s), verplicht de manier van kleden van de SPY-politie haar SPY-officieren boven de rang van assistent-hoofdinspecteur van politie om geen uniformen te dragen. Evenzo bepalen bestaande wetten het boventallige uniform.

De geschorste boventallige officieren – Obaze Blessing met SPY-nummer 5709 en Obaze Emmanuella Uju met SPY-nummer 5708, versierden zichzelf in conventionele politieagentenuniformen in strijd met de code die de SPY-dienst regelt. Een van hen versierde op dezelfde manier de rang van hoofdinspecteur van politie, wat in strijd is met bestaande wetten.

Bovenal portretteerden ze zichzelf in de virale video en andere video’s als ongedisciplineerd en onprofessioneel, in strijd met het socialemediabeleid van de politie, met daden die onrechtmatig verkregen rijkdom en slechte zeden verheerlijkten, wat brede veroordeling heeft gekregen van leden van het publiek.


Steun PREMIUM TIMES’ journalistiek van integriteit en geloofwaardigheid

Goede journalistiek kost veel geld. Toch kan alleen goede journalistiek zorgen voor een goede samenleving, een verantwoordelijke democratie en een transparante regering.

Voor blijvende gratis toegang tot de beste onderzoeksjournalistiek van het land vragen wij u om te overwegen een bescheiden steun te verlenen aan dit nobele streven.

Door bij te dragen aan PREMIUM TIMES, draagt ​​u bij aan het ondersteunen van een relevante journalistiek en zorgt u ervoor dat deze gratis en voor iedereen beschikbaar blijft.

DonerenTEKST ADVERTENTIE: Bel Willie – +2348098788999PT Mag Campagne ADLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in