Politici proberen contact te maken met jongeren op TikTok – Werkt het of werkt het averechts?

0
95


Ondanks dreigementen van de Amerikaanse regering over veiligheidsrisico’s, TikTok wordt steeds populairder. De meest gedownloade app van 2020 en 2021, de sociale-mediasite biedt hapklare video’s van dans tot zang tot komedie met alles daartussen en daarbuiten. Een relatief nieuw fenomeen, althans in de Amerikaanse politiek, is de opkomst van TikTok voor politici.

De verkiezingen naderen en de kandidaten doen er alles aan. Ten eerste, senator Tiara Mack in de staat Rhode Island sloot zich aan bij een twerking-trend om haar profiel op een ongebruikelijke manier te verhogen. Voor jonge politici is Mack pas 28, het platform maakt een snelle verbinding met een jonger publiek mogelijk dan traditioneel wordt geassocieerd met verkiezingscampagnes.

Terwijl sommige Republikeinen op heterdaad zijn betrapt, overgrote meerderheid van de Amerikaanse politici die zich bezighouden met TikTok zijn meestal van de Democraten, volgens de Los Angeles Times. De Democratische Partij heeft een eigen account, waaruit de betrokkenheid van de partij bij TikTok blijkt en de invloed die stafleden denken te hebben. Het is inderdaad een enorme markt om mee aan te boren meer dan 138 miljoen gebruikers in de VS.

Hoeveel impact zullen deze politieke advertenties hebben?

Harde gegevens voor hun belang zijn onmogelijk te berekenen, maar sommige informatie zou erop kunnen wijzen: problemen die TikTok-video’s hebben wanneer ze gericht zijn op het electoraat. Dit komt door de aard van de app en door wie deze het meest gebruikt.

Aangezien meer dan 70 procent van de Tikok-gebruikers jonger is dan 34, kan de impact van deze advertenties op het stemmen zijn beperkt door stemgedrag. Het stemmen in de jongste leeftijdsgroep van 18 tot 24 jaar oud bij de verkiezingen van 2020 was volgens de volkstelling slechts 51,4 procent, de laagste van elke leeftijdsgroep. Dit is ook de grootste leeftijdsgroep die TikTok gebruikt.

In combinatie hiermee, tussentijdse verkiezingen hebben doorgaans een lagere opkomst vergeleken met de presidentsverkiezingen. Terwijl de totale opkomst voor de verkiezingen van 2016 en 2018 was respectievelijk 59,2 en 66,9 procentde midterms van 2018 ingeklemd tussen de twee verzameld slechts een opkomst van 53,4 procent. Zelfs dit was de hoogste opkomst in veertig jaar.

Deze informatie over de opkomst bij de kiezers zou echter enig bewijs kunnen leveren waarom de Democraten zo’n druk hebben uitgeoefend op TikTok.

Dus waarom gebruiken politici TikTok-advertenties?

Of specifieke Democratische kandidaten al dan niet miljoenen views krijgen of niet, lijkt niet ter zake te doen. Jongere kiezers in de politiek laten investeren en hun kandidaten zouden met alle mogelijke middelen deel kunnen uitmaken van een slimme politieke strategie in de aanloop naar november.

Kiezersapathie is altijd gevaarlijk voor de zittende partij in tussentijdse verkiezingen. Met een veelheid aan problemen die de president en zijn machtshefbomen, het Huis en de Senaat teisteren, Democraten moeten aandringen op een ongekende opkomst onder jongeren als ze in november een grote nederlaag willen voorkomen. In 78 van de laatste 100 peilingen, geaggregeerd door FiveThirtyEight, zullen de Republikeinen het Huis van Afgevaardigden wegnemen van de Democraten. Als ze dit belangrijke slagveld zouden verliezen, zal het nog moeilijker worden om wetgeving aan te nemen dan de afgelopen twee jaar het geval is geweest.

Vergeleken met de Senaat, stemmen op het Huis geeft jonge kiezers veel meer kans om te stemmen op kandidaten die hun overtuiging delen over hun belangrijkste kwesties. De Senaat heeft een gemiddelde leeftijd van 64 en het idee dat ze in overeenstemming kunnen zijn met de eisen van jonge kiezers, lijkt vergezocht.

Is apathie de voornaamste reden waarom jonge kiezers niet stemmen?

Gerichte video’s op sociale media van specifieke kandidaten is allemaal goed en wel, maar als de strategie apathie aanpakt, kan de Democratische partij misschien op een wilde gansjacht zijn.

In onderzoek verzameld in het boek “Making Young Voters” ontdekten de auteurs John Holbein en D. Sunshine Hillygus dat “het aantal jongeren dat belangstelling toont voor verkiezingen (76 procent), zorg voor president (74 procent), interesse heeft in openbare aangelegenheden (85 procent) en van plan is te gaan stemmen (83 procent) is bijzonder hoog.”

Terwijl kiezersapathie de oudere leeftijdsgroepen treft, er zijn tal van andere belemmeringen voor het stemmen van jongeren die belangrijker zijn. Omdat er geen nationale feestdag is op de verkiezingsdag, is het moeilijk om tijd en middelen te vinden om te stemmen voor elke leeftijdsgroep, maar vooral voor jongeren. Volgens CIRKEL, 52 procent moest werk of school anders indelen om te kunnen stemmen. Bijna 40 procent van de jongeren wist niet waar ze moesten stemmen en slechts een kwart wist dat ze per post konden stemmen.

Deze problemen worden verergerd door de demografische samenstelling van de Amerikaanse jeugd. Bijna 50 procent van alle jongeren tot etnische minderheid gerekendmeestal Democratische kiezers, behalve in enkele zeldzame gevallen, die gepaard gaan met een grotere kans op een onzekere economische situatie. Dit maakt toegang tot alle diensten moeilijker, niet in de laatste plaats stemmen. Gerrymandering van stemdistricten beperkt het stemrecht verder.

In plaats van de apathie van kiezers aan te pakken, Democraten zijn misschien beter geplaatst om TikTok te gebruiken om jonge kiezers voor te lichten over hoe ze kunnen stemmenin plaats van op wie ze moeten stemmen, als ze willen vasthouden in de tussentijdse verkiezingen van november.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in