Pleegouder zijn is moeilijk. Dit TikTok-account probeert het gemakkelijker te maken.

0
79


Dit verhaal werd oorspronkelijk gepubliceerd in de makers — een nieuwsbrief over de mensen die de scheppende economie aandrijven. Laat het naar je inbox sturen.

Volgens de meest recente vragenlijst uitgevoerd in 2020, zijn er meer dan 400.000 pleegkinderen in 215.000 pleeggezinnen in de VS Een van die pleegouders is Laura, een millennial uit Californië die sinds 2019 samen met haar man kinderen opvoedt. Het echtpaar exploiteert een therapeutisch pleeggezin, wat betekent dat ze aanvullende opleiding krijgen voor kinderen die meer zorg nodig hebben. Ze vroeg om alleen met haar voornaam genoemd te worden omdat ze bijzonder kwetsbare kinderen huisvest en opdringerige volgers op sociale media is tegengekomen.

Laura begon haar TikTok account in juni 2021 plaatsen van advies voor pleegouders en tips voor communicatie met getraumatiseerde jongeren. Haar video’s bevatten hoe je een kind begroeten wanneer ze voor het eerst aankomen, wat? oproep plaatsen met een maatschappelijk werker klinkt en hoe je een rondleiding door het huis met een verlegen kind. Ze heeft een aanhang van 830.000, ongeveer vier keer het aantal Amerikaanse pleeggezinnen.

Nu werkt ze fulltime thuis als consultant, maar ze heeft ook geld verdiend met haar platform door een $ 30 te verkopen Cursus over het opzetten van een pleeggezin en heeft een Patreon waar ze een-op-een ondersteuning biedt.

Elk jaar, 30 tot 60 procent van de pleegouders sluit hun pleeggezin. Veelvoorkomende redenen zijn onder meer onvoldoende ondersteuning, gebrek aan training en stress. Toen Laura pleegouder werd, zei ze dat ze extra middelen nodig had. Nu, zei ze, geeft haar TikTok nieuwe pleegouders de informatie die ze graag had willen hebben.

Welke middelen gebruikte u toen u voor het eerst pleegouder werd?

We begonnen gewoon met het consumeren van veel media – documentaires, shows. Er staan ​​veel dingen op YouTube. Ons bureau dat ons een licentie heeft gegeven, heeft de uitgebreide training verzorgd. En we gaan naar steungroepen en gemeenschapsevenementen waar we hulp kunnen krijgen van medepleegouders.

Waarom heb je besloten om een ​​TikTok te maken?

Iets dat volgens mij alleen nieuwe pleegouders begrijpen, is hoe intens het in het begin kan zijn. Je hebt heel wat training gehad, maar het is geen specifiek, actueel advies. En dat is echt wat ik nodig had. Als een kind ’s nachts niet doorslaapt, wat zijn 20 verschillende dingen die ik kan proberen om ze door deze moeilijke tijd heen te helpen? Ik kan elk boek lezen over trauma en hoe het de hersenen beïnvloedt, maar uiteindelijk had ik begeleiding en praktisch advies nodig. En dus heb ik onderweg dingen verzameld, en dat probeer ik in mijn video’s en op Instagram weer te geven.

Buiten dat gebeurde de pandemie, en zoveel lokale steun voor pleegouders werd volledig afgesneden. Onze steungroep eindigde voor een heel jaar. Je kunt je als pleegouder vaak op een eiland voelen. We zien ook gezinnen worstelen. Hun ondersteuningssystemen zijn veranderd. Het was een zware ervaring en ik probeer er gewoon iets positiefs mee te doen.

Wie bekijkt je video’s?

Veel nieuwe en hoopvolle pleegouders, dat is mijn kernpubliek. Maar daarnaast volgen casussen, maatschappelijk werkers, therapeuten, advocaten, zelfs rechters en politici mij. Ik heb huidige pleegjongeren en voormalige pleegjongeren. Ze bieden veel context, nuance en ervaringen in de commentarensectie en valideren waar ik het over heb. Maar ook sommige mensen zijn het er niet mee eens en het is een zeer constructief gesprek, want kinderwelzijn is divers.

Heb je een bepaalde behoefte om dingen goed te doen, aangezien je een van de weinige mensen in deze ruimte bent die virale inhoud verspreidt?

Ja, het is erg druk. Ik besteed veel tijd aan brainstormen en het onderzoeken van inhoud. Ik zal ook privé overleggen met experts. En uiteindelijk verwijs ik iedereen door naar de professionals op de Team Kinderwelzijn die weten wat het beste is voor het kind.

Je verkoopt cursussen en hebt een Patreon. Kun je me meer over hen vertellen?

De cursus is een thuiswandeling die laat zien hoe we veiligheid hebben gecreëerd die verder gaat dan de minimumnormen. De provincies gaan een minimale checklist hebben van wat je nodig hebt om een ​​veilig huis te creëren. Ik heb voorbeelden samengesteld van hoe we dat kunnen verbeteren, terwijl we ook op de hoogte zijn van trauma’s en koesteren. En mijn Patreon is voor meer diepgaande inhoud. Ik bied een-op-een, onbeperkte DM-ondersteuning. Het is als een ondersteunende vriendschap. Het is niet professioneel, maar omdat ik honderden en honderden DM’s krijg, kan ik geen één-op-één zorg en ondersteuning bieden [for everyone], dus dat is wat ik doe op Patreon. Kan zijn [the foster parents] heb gewoon wat extra steun nodig als er een hereniging op komst is of [if the child is] rouwen, en dat is wat ik geef.

Hoe genereer je verkeer naar je cursussen en Patreon?

Het staat echt in de DM’s. Als iemand me een bericht heeft gestuurd en verder wil praten, zal ik ze doorverwijzen naar Patreon en ik heb geprobeerd het voor iedereen betaalbaar te maken. Als iemand beperkte middelen heeft, is het een dollar per maand. Iedereen die informatie zoekt over hoe ze voor hun kinderen kunnen zorgen, ik wil dat die toegankelijk is.

Heb je enig idee waarom je zo snel ontplofte op TikTok, vooral met deze zeer niche-inhoud?

Van wat ik van mijn volgers heb gehoord, kijken mensen graag naar hoe het misschien had kunnen zijn, of om hun innerlijke kind te genezen. Daarom zie je in het opmerkingengedeelte: “Ik wou dat mijn moeder dit met mij had gedaan.” Kinderwelzijn en trauma-geïnformeerde zorg raken veel gezinnen, en mensen denken daar een heel leven over na, dus ik denk dat veel mensen er ook nieuwsgierig naar zijn.

Geen van mijn verhalen is een copy-paste van iets dat ik heb meegemaakt, omdat ik nooit zou willen dat een kind of gezin een video zou bekijken en zou zeggen: “Oh, ze heeft het over mij.” Alles is aangepast, maar ik denk nog steeds dat mensen kunnen leren. Ik hoop anderen te laten zien dat je nog steeds kunt onderwijzen en praten over deze complexe problemen zonder families en kinderen uit te buiten.

Wat is het volgende voor jou?

Mijn man en ik hebben het gehad over het schrijven van kinderboeken die traumageïnformeerde zorg normaliseren. Ik wil bewustzijn verspreiden, empathie verspreiden en mensen erbij betrekken omdat het systeem 100 procent is gebroken en als mensen in onze gemeenschappen geen vragen stellen en niet betrokken raken, zullen we geen veranderingen zien.


Dit interview is oorspronkelijk gepubliceerd in The Creators, een nieuwsbrief over de mensen die de scheppende economie aandrijven. Ontvang het in je inbox voordat het online staat.

Pleegouder zijn is moeilijk.  Dit TikTok-account probeert het gemakkelijker te maken.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in