Pico, VR-bedrijf van TikTok’s ByteDance, plaagt headset

0
137(Pocket-lint) – Het moederbedrijf van TikTok, ByteDance, heeft een VR-dochteronderneming genaamd Pico en maakt zich op om zijn nieuwe headset te onthullen. Het wordt zelfs gedeeld wanneer het een evenement zal houden. Het gerucht gaat dat Pico’s nieuwe VR-headset de Pico 4 of Pico Phoenix wordt genoemd, en hij zou in maximaal twee configuraties beschikbaar kunnen zijn.

Het bedrijf met hoofdkantoor in Peking zei dat het op 22 september een online evenement zal organiseren. “We kunnen niet wachten om je te laten zien wat we voor je in petto hebben”, deelde Pico op LinkedIn. Het heeft een “nieuwe productaankondiging” in petto en plaagde zelfs het silhouet van een VR-headset. Het bedrijf heeft verder weinig onthuld, maar er zijn de afgelopen weken lekken geweest die erop wezen dat een headset van de snoek kwam.

POCKET-LINT VIDEO VAN DE DAG

Er wordt gedacht dat er eerst een Pro-model aan dek is. Het bevat face- en eye-tracking-functionaliteit, draait op Android Q en wordt aangedreven door een Qualcomm-processor, volgens een FCC-aanvraag die is opgemerkt door Protocol. Het zal ook een inside-out RGB-camera bevatten voor het doorsturen van kleurenvideo’s, waardoor mixed reality-ervaringen mogelijk worden. De headset moet ook kleiner zijn dan de bestaande Neo 3 van Pico. Andere geruchten zijn onder meer een scherm met een hogere resolutie en automatische hardware-IPD-aanpassing. (Hierdoor kan het zich aanpassen aan pupilafstanden voor een comfortabelere ervaring, leest een onderwerping aan de Bluetooth SIG.)

Tel het allemaal bij elkaar op en de nieuwe Pico-headset – in ieder geval de Pro-versie – klinkt enorm veel op Meta’s aankomende Project Cambria-headset, die in oktober debuteert. Alles over die headset lees je hier.

ByteDance maakte zijn eerste stap in VR door de overname van Pico – volgens IDC de op twee na grootste VR-headsetfabrikant ter wereld in het eerste kwartaal van 2021 – vorig jaar voor een niet nader genoemd bedrag.

ByteDance vond succes met TikTok, maar de overname van Pico betekende een duw om zijn bedrijf te diversifiëren. Op het moment van de overname zei ByteDance in een verklaring dat Pico’s “uitgebreide suite van software- en hardwaretechnologieën, evenals het talent en de diepgaande expertise van het team, zowel onze toegang tot de VR-ruimte als onze langetermijninvestering in dit opkomende veld”.

Geschreven door Maggie Tillman.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in