Patiënt beschuldigd van HIPAA-overtreding, bedreigd met gevangenisstraf wegens TikTok-berichten

0
9


Een confrontatie tussen ziekenhuispersoneel en een patiënt over wachttijden en patiëntenrechten werd gedocumenteerd in een reeks virale TikTok-video’s, volgens een lokaal nieuwsbericht.

Denise Bradley, een patiënt in het Beaumont-ziekenhuis in Dearborn, Michigan, werd geconfronteerd met de ziekenhuisbeveiliging en een verpleegster nadat bleek dat ze een interactie tussen ziekenhuispersoneel en een andere patiënt aan het opnemen was, volgens Detroit’s ABC nieuws aangesloten, W X Y Z.

De ontmoeting, die door Bradley werd gedocumenteerd in een reeks TikTok-video’s, liet voor het eerst zien dat ziekenhuismedewerkers interactie hadden met een zwangere vrouw. De video laat zien dat het gesprek escaleerde tot het punt waarop de ziekenhuismedewerker zei om de beveiliging bij de situatie te betrekken. Een andere video toont ook een soortgelijke interactie met een arts. Bradley nam al deze gesprekken op en plaatste ze op haar TikTok-account.

Volgens W X Y Z, wachtte Bradley op behandeling voor complicaties in verband met een kaakchirurgie toen de eerste interacties plaatsvonden. Zij zei W X Y Z dat zij en de zwangere patiënte al lang samen hadden gewacht, en de zwangere patiënte beweerde al 5 uur te hebben gewacht.

De volgende video’s tonen Bradley’s ontmoeting met twee bewakers van het ziekenhuis en een van de verpleegsters die betrokken waren bij de eerdere interacties met de zwangere patiënt. De verpleegster benaderde Bradley een tijdje na het eerdere incident en vroeg haar om met hem mee te gaan W X Y Z. vertelde Bradley W X Y Z dat er iets niet goed voelde, dus begon ze opnieuw op te nemen.

In die video’s is Bradley te horen die zegt dat ze opneemt voor haar eigen veiligheid. De verpleegster antwoordde dat haar “veiligheid niet op TikTok zou moeten staan”. Er werd ook gehoord dat de verpleegster eiste dat Bradley de video’s zou verwijderen omdat hij haar geen toestemming had gegeven om hem op te nemen. Bradley weigerde.

Toen benaderde een van de bewakers Bradley en zei: “Je gaat naar de gevangenis”, en vervolgens “je overtreedt federale wetten. Het worden HIPAA-overtredingen genoemd. Het is verboden om andere patiënten op video op te nemen, punt uit.”

De ontmoeting ging door totdat Bradley uiteindelijk in een kamer werd vastgehouden, waarvan Bradley beweerde dat het tegen haar wil was. De video eindigde toen ze de kamer uit werd begeleid naar de gang van het ziekenhuis, wanneer de video abrupt eindigt.

Volgens de CDC-website is HIPAA, dat verwijst naar de Health Insurance Portability and Accountability Act van 1996, ontworpen om “het gebruik en de openbaarmaking van gezondheidsinformatie van individuen (bekend als beschermde gezondheidsinformatie of PHI) aan te pakken door entiteiten die onderworpen zijn aan de privacywetgeving. Regel. Deze personen en organisaties worden ‘gedekte entiteiten’ genoemd.”

Die gedekte entiteiten zijn onder meer zorgverleners, gezondheidsplannen, verrekenkantoren in de gezondheidszorg en zakenpartners, volgens de CDC. De W X Y Z rapport benadrukte dat het onwaarschijnlijk is dat personen in de situatie van Bradley als gedekte entiteiten worden beschouwd.

Volgens de W X Y Z rapport, overweegt Bradley een klacht in te dienen bij de politie van Dearborn tegen de bewakers van het ziekenhuis wegens vermeende mishandeling en wegens valse opsluiting. Ze vertelde het ook W X Y Z dat de Dearborn-politieagenten, die uiteindelijk tussenbeide kwamen in de situatie, vaststelden dat ze geen wetten had overtreden.

Ze beweerde ook dat het ziekenhuis haar toestond te vertrekken, maar haar ontslagpapieren niet had verstrekt of een recept had gekregen dat haar zou worden verstrekt vóór de ontmoeting met de beveiliging.

Een verklaring van Beaumont Health verstrekt aan MedPage Vandaag zei alleen dat het ziekenhuis momenteel het incident onderzoekt, zonder verdere details.

“Het beschermen van de persoonlijke privacy en fysieke veiligheid van al onze patiënten, bezoekers en medewerkers is een verantwoordelijkheid die we serieus nemen. We streven ernaar iedereen met mededogen, waardigheid en respect te behandelen, en we bekijken momenteel de situatie”, luidt de verklaring van Beaumont Health.

Bradley is doorgegaan met het plaatsen van TikTok-video’s om de situatie op te volgen, waaronder zogenaamd het identificeren van de verpleegster die haar confronteerde met haar eerste opnames. Ze heeft haar volgers ook gevraagd om haar te helpen informatie te verzamelen over de ziekenhuismedewerkers die bij haar ontmoeting betrokken waren. Bradley heeft ongeveer 1,7 miljoen TikTok-volgers en de meeste video’s met betrekking tot dit incident zijn meer dan 300.000 keer bekeken.

  • schrijver['full_name']

    Michael DePeau-Wilson is een verslaggever van het Enterprise & Investigative-team van MedPage Today. Hij behandelt onder meer psychiatrie, long covid en infectieziekten, naast ander relevant klinisch nieuws uit de VS. VolgenLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in