Pasta koken in de magnetron, volgens TikTok

0
13


Verschillende soorten pasta om in de magnetron te koken

Foto: Afrika Studio (Shutterstock)

Ik weet dat sommige mensen hun magnetron verstandig proberen te gebruikenterugdeinzen voor magnetrondiners en zo, maar ik zag een TikTok-magnetron Koken hacken dat heeft een hele nieuwe wereld van gemak geopend in mijn drukke leven als iemand die niet altijd tijd heeft om de oven voor te verwarmen en heeft kleine mensen die voornamelijk koolhydraten eten. Wie ben ik om de ontzagwekkende krachten van de magnetron te ontkennen? Dit is wat ik heb geleerd.

Hoe koken perfect pelke keer asta in de magnetron

Schepper Kitty Leipzig plaatste onlangs een TikTok-video delen haar “college survival” hack voor “perfecte pasta””: gewoon kook het in de magnetron.

De video-dat duizenden vind-ik-leuks en honderden reacties heeft, biedt een snelle en gemakkelijke zelfstudie op de juiste gereedschappen, afmetingen en noedels om deze vaak vergeten kookmethode uit te voeren. Het idee is dat, in plaats van verwarming, water op het fornuis en voeg dan de droge pasta toe zodra het water aan de kook isje voegt droge pasta toe aan een magnetronbestendige kom, bedek deze met water en vernietig het mengsel gedurende meer dan 10 minuten naar al dente perfectie.

Ik ben buitengewoon onder de indruk van Lipski’s visuele hulpmiddelen in de video, demonstreren welke soorten noedels passen goed bij deze magnetron methode. Je kunt geen spaghetti of andere lange, dunne pasta gebruiken, legt ze uit, omdat het bij elkaar blijft. Evenzo kan macaroni met ellebogen of schelpen niet ‘zich staande houden’. Vlinderdas of penne werkt het beste, zegt ze.

Magnetronpasta testen voor egebruiksklaar

Leipzig zegt dat ze deze kookhack heeft gebruikt op de universiteit, wat inhoudt dat het een goede tip is voor mensen die geen volledige keuken hebben. l heb wel een keuken maar wilde het toch proberen, want als een drukke ouder ik zal vaak thuiskomen na voetbal of wat dan ook en moet nog steeds de hond voeren en uitlaten, de auto uitladen, de kinderen ontdoen van modder, eten maken en dan beginnen met bedtijdprocedures, alles in een tijdsbestek van een paar minuten. Iets in de magnetron kunnen doen en het zijn ding laten doen terwijl ik alle andere bedek taken is makkelijker dan iets op het fornuis plakken, die kunnen overkoken of te gaar worden als ze worden achtergelaten onbewaakt.

Deze voordelen zijn: waar de magnetron altijd voor was, maar meer dan 40 jaar na zijn uitvinding hebben we soms vergeet het kan doen manier meer dan alleen restjes opwarmen.

Om de magnetron pasta methode te testen, I overtuigde mijn kinderen om af te wijken van macaroni met kaas. Ik liet mijn dochter een regenboogvlindernoedel uitkiezen. ik had niet de glazen kom met een handvat dat Leipzig gebruikt in haar video, maar ik had een grote glazen mengkom. Volgens de instructies heb ik de kookplaat geraadpleegd kooktijd vermeld op de verpakkingsinstructies en drie minuten toegevoegd, in de magnetrondaarna uitgelekt de noedels zoals gewoonlijk in een vergiet en voegde de . toe gewenste saus (geen, net zoals mijn kinderen het leuk vinden)).

Waarom magnetronpasta werkt

Mijn kinderen waren erg enthousiast over het ‘experiment’ en binnen 18 minuten waren we hebben de pasta geplateerd en hebben er een draai aan gegeven. De noedels waren perfect. Zelfs mijn zoon, nog steeds boos over het gebrek aan mac en terughoudend? om de vlinderdassen te proberengenoten ervan.

In plaats van uit te geven 20 minuten wachten tot het water is opgewarmd en dicht bij de kachel blijven om er zeker van te zijn het kookte niet over (en ervoor zorgen dat geen kleine handen de kachel aanraakten), al die tijd schreeuwend bedtijdvoorbereidingscommando’s de trap op terwijl mijn kinderen worstelden en chaos veroorzaakten zonder mijn waakzame toezicht, we allemaal besteedde die 18 minuten aan het lezen. Daarna aten we, gingen naar boven en maakten ons klaar om samen naar bed te gaan.

Het lijkt geen enorm verschil in tijd, maar voor drukke universiteitskinderen zonder kachels of drukke volwassenen die niet willen kijken hoe een pot kookt, is dit een winnaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in