Papa gaat viraal op TikTok voor het verdedigen van de thuiskomstjurken van dochters

0
11“Mijn dochters zien er een beetje te goed uit op de avond van thuiskomst”, schreef Austin bij de foto. “Geloof het of niet, van binnen zijn ze nog mooier.”

Austin vertelde “Good Morning America” ​​dat hij de foto plaatste als een “trots vader-moment” op de avond dat zijn dochters, die een laatstejaarsstudent en eerstejaarsstudent zijn op dezelfde middelbare school, hun enige thuiskomstdans samen zouden bijwonen.

Later die avond zei Austin dat hij op zijn telefoon keek en zag dat de foto meer dan het dubbele had gekregen van de reacties die hij gemiddeld op zijn berichten krijgt.

“Terwijl ik keek, zag ik een soort van nare opmerkingen, dat ik een slechte vader ben, hoe kon je, zo schandalig, dat soort retoriek gebeuren,” zei Austin. “Ik stond versteld.”

Onder de opmerkingen die Austin zei dat zijn post ontving, waren uitspraken als: “Die meisjes zijn te jong om zich provocerend te kleden. Ze zouden respect voor zichzelf moeten hebben,” en: “Zo triest dat ouders denken dat het oké is om de jonge dames met alles zichtbaar.”

Austin, die ook een 7-jarige dochter heeft, zei dat hij geschokt was dat mensen die hem of zijn familie niet persoonlijk kenden commentaar zouden geven op zijn kinderen, en vooral op hun uiterlijk.

Hij zei ook meteen een dubbele standaard te zien in hoe mensen reageerden op de jurken van zijn dochters in plaats van als hij een foto had geplaatst met een zoon.

“Je zou nooit iemand commentaar zien op de kleren van je zoon. Dat zou nooit gebeuren,” zei Austin. “Ze zouden daar in hun Speedo’s kunnen zijn voor hun zwemteam, en daar heeft niemand een probleem mee.”

Austin voegde eraan toe dat zijn dochters naar huis gingen in een grote groep met bijna twee dozijn vrouwelijke middelbare scholieren, en dat alle jurken van de meisjes even lang waren als die van zijn dochters.

“Er is een dubbele standaard als het gaat om hoe meisjes worden bekritiseerd voor hun kleding, en hoe jongens worden bekritiseerd voor hun kleding, wat niet bestaat,” zei hij. “Je kunt dragen wat je wilt als een man, maar meisjes zijn verantwoordelijk voor wat ze dragen in al deze sociale situaties.”

“Laten we iets glashelders krijgen”, zegt Austin in de video. ‘Het is niet de taak van mijn dochter om ervoor te zorgen dat uw zoon gefocust is op school. Ook niet haar taak om zich afschuwelijk genoeg te kleden zodat uw zoon haar niet aanvalt.’

Austin zei in de video dat hij zijn dochters niet vertelt wat ze wel en niet mogen dragen.

“Als ik ga dicteren wat mijn dochters dragen, ga ik ze drie dingen leren”, zei hij. “A) Ze zullen me gaan haten vanwege willekeurige regels. B) Ze zullen tegen me gaan liegen. Of, C) Misschien nog erger, dat het oké is voor een man om ze te vertellen wat ze moeten dragen omdat ze er te goed uitzien .”

FOTO: Matt Austin, een nieuwsanker voor WKMG-TV in Orlando, ging naar TikTok om te reageren op opmerkingen over de thuiskomstjurken van zijn dochter.

Met dank aan Matt Austin

Matt Austin, een nieuwsanker voor WKMG-TV in Orlando, ging naar TikTok om te reageren op opmerkingen over de thuiskomstjurken van zijn dochter.

Austin zei dat hij de video, getiteld ‘Papa vernietigt modepolitie’, ter goedkeuring aan zijn tienerdochters had laten zien voordat hij deze op zijn account plaatste, waar hij nu meer dan 1 miljoen likes heeft.

“Ze zeiden allebei: ‘Het is een goede boodschap, ga je gang'”, herinnert Austin zich, eraan toevoegend dat hij vindt dat het incident een goede leerervaring voor zijn dochters is geworden.

“Ik praat veel in mijn huis over het nooit aannemen van kritiek van iemand van wie je advies wilt krijgen,” zei Austin. “Er zijn veel mensen online die ons advies en kritiek gaan geven en het is goed om het af te stemmen en je gewoon een beetje te concentreren op wat je weet dat goed is.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in