Palestijnse blogger doorbreekt stereotype over fokkers van huisdieren op TikTok-Xinhua

0
87


Munzer al-Jaabari, een Palestijnse blogger, speelt op 22 augustus 2022 met zijn Duitse hond “Lucy” in de stad Hebron op de Westelijke Jordaanoever. (Foto door Mamoun Wazwaz/Xinhua)

door Sanaa Kamal

RAMALLAH, 12 september (Xinhua) — Munzer al-Jaabari, een Palestijnse man uit Hebron, blijft korte video’s op TikTok plaatsen over het trainen van zijn Duitse herder “Lucy”, die meer dan 30.000 volgers heeft aangetrokken en meer dan 3,2 miljoen heeft geoogst houdt van de afgelopen twee jaar.

“Ik heb het gevoel dat ik op de goede weg ben om mijn primaire doel te bereiken, namelijk het veranderen van de negatieve kijk in mijn samenleving ten opzichte van honden en eigenaren van gezelschapsdieren”, vertelde de 32-jarige blogger aan Xinhua.

Munzer al-Jaabari, een Palestijnse blogger, speelt op 22 augustus 2022 met zijn Duitse hond “Lucy” in de stad Hebron op de Westelijke Jordaanoever. (Foto door Mamoun Wazwaz/Xinhua)

Al Jaabari kwam eind 2020 op het idee toen hij merkte dat sommige bewoners dachten dat hondenfokkers “gebruiken en tradities schonden”, en ze vonden dat honden “onrein waren en niet benaderd moesten worden”. Sommige mensen mishandelden zelfs zwerfdieren.

“Dieren, met name honden, zijn intelligent en mensen kunnen hun vaardigheden voor hun voordeel ontwikkelen”, zei hij. Zo dacht al-Jaabari en filmde tientallen korte video’s over het spelen en trainen van Lucy in een poging meer lokale supporters te krijgen.

Hij deelde ook video’s waarin hij leert hoe je huisdieren moet opvoeden, vooral zwerfhonden.

“Geduldig zijn en positieve bekrachtiging geven zijn de beste manieren om honden te trainen. Door ze een beloning te geven zodra ze je bestelling uitvoeren, terwijl als ze het niet goed doen, de straf niet op een harde manier moet zijn,” voegde hij eraan toe.

Saed Al-Aer, een 25-jarige Palestijn, helpt een verlamde hond lopen met een nieuwe rolstoel die is gerecycled van een kinderfiets in zijn opvangcentrum in Gaza-stad, op 15 december 2021. Al-Aer zorgt voor ongeveer 400 zwerfhonden in zijn opvangcentrum. (Foto door Rizek Abdeljawad/Xinhua)

Na twee jaar continue training kan Lucy hem water bezorgen en zelfs wat spullen kopen in de supermarkt, legt Al Jaabari uit.

De video van de blogger moedigde Maha Ahmed, een jonge vrouw uit Ramallah, aan om een ​​zwerfhond op te voeden die door een groep kinderen werd geslagen.

Aanvankelijk had ze een hekel aan honden, omdat ze ze als een bron van risico beschouwden, maar later veranderden haar gedachten toen ze zich meer bewust werd van de voordelen van het adopteren van zwerfdieren voor de lokale gemeenschap.

“Al-Jaabari moedigde me aan om voor de dieren te zorgen, vooral de zwerfhonden”, vertelde de 36-jarige dokter aan Xinhua.

Een Palestijnse man loopt met zijn hond die op 22 februari 2021 in een ambulance werd verzorgd in de stad Ramallah op de Westelijke Jordaanoever. dieren. (Foto door Ayman Nobani/Xinhua)

Er zijn geen nauwkeurige statistieken over het aantal huisdieren in Palestina, noch is er een wet voor dierenbescherming in de Palestijnse gebieden, alleen een voorstel dat jaren geleden is ingediend door “Palestinian Society for Animal Welfare”, een belangenorganisatie voor dierenrechten op de Westelijke Jordaanoever dat vraagt ​​om gedetailleerde wetgeving voor dierenwelzijn.

Voor Al-Jaabari streeft hij naar een opvangcentrum op de Westelijke Jordaanoever om de dieren te beschermen en te redden van geweld, marteling en moord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in