Pakistaanse verdachten veroordeeld voor ‘TikTok-overval’ in Istanbul

0
44


Een Turkse rechtbank heeft maandag recordstraffen van elk 133 jaar en drie maanden opgelegd aan twee Pakistaanse mannen voor het beroven van mede-expats in Istanbul in januari.

Omar Shah en Farman Khan werden beschuldigd van het bedreigen van negen Pakistaanse staatsburgers met geweren en messen terwijl de slachtoffers op 4 januari 2022 in hun huis in het Bayrampaşa-district van de stad waren. Vervolgens bonden ze de negen mensen vast en stalen hun geld voordat ze de video van hun slachtoffers op de virale video-app TikTok.

Een aanklacht tegen verdachten zegt dat ze de woning van de slachtoffers zijn binnengedrongen en hebben uitgekleed. Ze grepen zes mobiele telefoons, 6000 TL ($ 322,5) en schoenen die in het bezit waren van de slachtoffers en bonden ze later vast. Verdachten worden ervan beschuldigd een video van de beproeving van slachtoffers te hebben gemaakt en deze op TikTok uit te zenden. Bij het doorzoeken van het huis van de verdachten trof de politie de gestolen goederen aan. Vier andere verdachten zitten nog vast. Shah en Khan werden beschuldigd van ontvoering, diefstal en het schenden van de privacy van het verblijf, een term die wordt gebruikt voor woninginbraken.

Tijdens de hoorzitting van maandag ontkende Shah de beschuldigingen en zei dat hij niet de persoon was die op de TikTok-video werd gezien en dat er geen ander bewijs tegen hem was. Farman Khan zei dat hij op dat moment dronken was en dat “Afghanen” (verdachten in het algemeen) de misdaden hebben gepleegd. ‘Ik kan me niet herinneren of ze me wapens hebben gegeven terwijl ik dronken was. Ik werd naar het huis (van de slachtoffers) gebracht. Ik ben er niet alleen geweest”, zei hij. Khan zei dat hij het geld niet van de slachtoffers had gestolen en zou zijn ondergedoken als hij de misdaden had gepleegd.

De dagelijkse Sabah-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van wat er gebeurt in Turkije, de regio en de wereld.


U kunt zich op elk moment afmelden. Door u aan te melden, gaat u akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en ons privacybeleid. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in