Overheidsfunctionarissen moeten TikTok verbieden om in de VS te opereren

0
11


Op een persconferentie op 24 oktober over “belangrijke nationale veiligheidszaken”, kondigde procureur-generaal Merrick Garland verschillende ontwikkelingen aan met betrekking tot spionage door de Chinese Communistische Partij op Amerikaanse bodem. Opvallend afwezig was enige vermelding van TikTok, China’s meest waardevolle spionagetool, dat elke dag wordt gebruikt tegen Amerikaanse burgers.

Sinds de oprichting heeft Peking TikTok gebruikt om persoonlijke informatie over zijn gebruikers te stelen en de richting van ons land te beïnvloeden. De “sluipende gegevenspraktijken” van de app omvatten het massaal verzamelen van browsegeschiedenis, toetsaanslagpatronen, biometrische identificatiegegevens, conceptberichten en metadata, evenals de tekst, afbeeldingen en video’s op het klembord van een apparaat.

Door gebruik te maken van de verlamming van Amerikaanse regelgevers, heeft ByteDance zijn steeds groter wordende bereik van sociale media gebruikt om toegang te krijgen tot kritieke informatie, wat een directe bedreiging vormt voor onze nationale veiligheid. De aanvankelijke vertraging om TikTok te weren van de apparaten van Amerikaanse militairen bracht troepenbewegingen en de gegevens van onze militaire mannen en vrouwen in gevaar. Hoewel de applicatie nu is verbannen van de apparaten van militair personeel, worden veel Amerikanen nog steeds het doelwit.

Vorige week onthulden documenten die door Forbes waren verkregen dat ByteDance van plan was “de TikTok-app te gebruiken om de persoonlijke locatie van enkele specifieke Amerikaanse burgers te volgen”. Met andere woorden, ByteDance is van plan om hun werknemers de locatie van ‘hoogwaardige’ Amerikaanse burgers te laten volgen vanaf hun bureau in China.

TikTok is veel meer dan een hostingsite voor sociale media. Het is een krachtig bewakingsinstrument voor de CCP. Sinds de mislukte poging van president Donald Trump om TikTok te verbieden, heeft de app zich verder in ons leven verankerd en heeft het moederbedrijf, ByteDance, zijn bewakingsmogelijkheden uitgebreid. Het is tijd voor wetgevers om een ​​einde te maken aan hun doelloze debat over hoe deze door de staat gesponsorde spionageoperatie te reguleren en te doen wat ze jaren geleden hadden moeten doen: TikTok verbieden om in de Verenigde Staten te opereren.

Deze alarmerende nieuwe ontwikkeling komt op het moment dat TikTok’s lobbyisten en communicatieadviseurs hun nieuwste PR-stunt, ‘Project Texas’, aan wetgevers pitchen in een poging om regelgevende maatregelen te vermijden. Na jaren van privacy-experts die alarm slaan dat TikTok een ernstige bedreiging vormt voor de VS, zou je hopen dat onze gekozen functionarissen wijs genoeg zouden zijn om de beloften van het bedrijf niet te vertrouwen. Helaas, slechts enkele weken nadat een rapport onthulde dat TikTok zijn gebruikers heeft “keylogging” – wat betekent dat het bedrijf “wachtwoorden, creditcardinformatie en andere gevoelige gebruikersgegevens” heeft bijgehouden en opgeslagen, heeft de Biden-administratie een voorlopige veiligheidsovereenkomst gesloten om toe te staan de app blijft werken in de VS

Sinds 2019, en na talloze rapporten die de groeiende veiligheidsbedreigingen van TikTok hebben geschetst, is alleen de heer Trump bereid om deze CCP-operatie op zich te nemen. Terwijl de huidige regering een overwinningsronde maakt over de recente arrestaties van 13 Chinese staatsburgers op beschuldiging van spionage tot rekrutering, moeten Amerikanen hun falen om op te treden tegen TikTok niet vergeven. In plaats van op te komen tegen China, heeft de regering-Biden een deal gesloten die TikTok de manoeuvreerbaarheid geeft die nodig is om verdere regulering te vermijden en tegelijkertijd Amerikanen te blijven bespioneren.

Tijdens een recent bezoek aan Australië erkende senator Mark Warner, de Democraat uit Virginia die voorzitter is van de inlichtingencommissie van de Senaat, dat “Donald Trump jaren geleden gelijk had met TikTok.” De heer Warner vervolgde: “Als je land Huawei gebruikt, als je kinderen TikTok gebruiken, als je bevolking WeChat gebruikt als een platform voor sociale media, is het vermogen van China om ongepaste invloed te hebben, denk ik, een veel grotere uitdaging en een veel directere dreiging dan enige vorm van daadwerkelijk, gewapend conflict.”

De senator merkte ook op dat het Pentagon servicemedewerkers heeft opgedragen de app niet naar hun apparaten te downloaden. Dit roept de vraag op: als TikTok niet veilig is voor leden van de strijdkrachten, waarom is het dan veilig voor de rest van ons?

In plaats van op te roepen tot meer onderzoek, te wachten op meer lekken van ByteDance of te debatteren over een zogenaamde veiligheidsdeal waardoor TikTok gegevens terug naar Peking kan blijven schuiven, moet het Congres optreden om een ​​einde te maken aan deze bedreiging voor onze privacy en onze nationale veiligheid. Wetgevers moeten de persberichten van TikTok negeren, weigeren telefoontjes van hun lobbyisten aan te nemen en dit bedrijf verbieden om in de Verenigde Staten actief te zijn.

• Jake Denton is onderzoeksmedewerker bij het Tech Policy Center van de Heritage Foundation.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in