Ouders zijn gewaarschuwd tegen het doen van de enge spooktrend op TikTok

0
103


Een nieuw filter op TikTok wordt op een sinistere manier gebruikt door ouders.

Sommige moeders en vaders richten hun camera op om een ​​verontrustende geest te laten zien die over de schouders van hun kinderen zweeft terwijl de ouder hen alleen laat, opgesloten in een kamer, terwijl een griezelige lach volgt.

Door de #Ghostfilter-hashtag op de app op te zoeken, kunnen kijkers de grappen van ouders in actie zien, waardoor sommige kinderen schreeuwen als reactie.

Ondanks dat de betrokken minderjarigen geen lichamelijk letsel toebrengen, staan ​​de nadelige effecten op het mentale welzijn van kinderen ter discussie.

TikTok
TikTok

In een brief aan TikTok waarin hij pleitte voor het verwijderen van de verschijning, vertelde het raadslid aan Belfast Live: “Sommige kinderen zijn versteend door dit filter en daarom heb ik contact opgenomen met het platform om het te laten verwijderen.

“Sommige mensen vinden dit grappig, maar ik kan je verzekeren dat het niet grappig is als je een schreeuwend kind de kamer uit rent nadat je zoiets hebt gezien.

“Vanmorgen heb ik TikTok geschreven in verband met het filter dat een spookachtig figuur bevat dat wordt gebruikt om kinderen bang te maken.

“Ik vind het echt alarmerend dat mensen kinderen op deze manier bang maken en ze schreeuwend achterlaten in een afgesloten ruimte.

“Dit kan blijvende gevolgen voor hen hebben.

“Gebruik dit filter alsjeblieft niet om je eigen kinderen bang te maken. Het is gewoon niet normaal en zeker niet grappig.”

In een verklaring van TikTok heeft de sociale-mediagroep gezegd: “De veiligheid en het welzijn van onze gemeenschap is onze prioriteit en daarom verbieden en verwijderen we inhoud die misbruik en pesten van minderjarigen bevordert.”

Dit roept echter de vraag op wat de verantwoordelijkheid is.

Het valt nog te bezien hoe lang dit filter meegaat, maar zelfs als de app besluit dat de functie moet blijven bestaan, zullen gebruikers altijd de capaciteit hebben om functies te misbruiken voor slinkse grappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in