Ouders op hun hoede voor kinderen die TikTok en andere sociale media zonder toezicht gebruiken: Poll

0
92


EXCLUSIEF — Ttwee derde van de ouders staat wantrouwend tegenover het feit dat hun kinderen TikTok en andere sociale-media-apps zonder toezicht mogen gebruiken, zo blijkt uit een onlangs uitgebrachte peiling.

Uit de peiling, in opdracht van de ouderactivistengroep Parents Defending Education en uitgevoerd door WPA Intelligence, bleek dat 68% van de ouders zich ongemakkelijk voelde bij het idee om hun kinderen TikTok zonder toezicht te laten gebruiken.

LOS ANGELES SCHOOLS ZEGT DAT ‘CRIMINALE’ RANSOMWARE-AANVAL SCHOOL NIET VERSTORT

De resultaten hielden het hele politieke spectrum aan, waarbij 71% van de Republikeinen, 72% van de onafhankelijken en 63% van de Democraten het sentiment uitdrukten. Bovendien gaf 68% van de ouders aan op de hoogte te zijn van de mogelijkheid van de Chinese overheid om toegang te krijgen tot gebruikersgegevens in de populaire app.

De uitkomsten waren vergelijkbaar voor andere sociale media-apps: 63% van de ouders uitte hun bezorgdheid over het gebruik van Instagram en Facebook zonder toezicht, 74% voelde zich ongemakkelijk bij het gebruik van Snapchat zonder toezicht en 66% vond het ongemakkelijk dat hun kinderen Twitter zonder toezicht gebruikten.

Maar hoewel ouders zich over het algemeen zorgen maakten over het feit dat hun kinderen de meeste sociale-media-apps zonder toezicht gebruikten, hadden ze een veel toegeeflijkere houding ten opzichte van YouTube, waarbij 68% van de ouders zei dat ze zich op hun gemak voelden als hun kinderen de videowebsite zonder toezicht gebruikten.

In totaal gaf 67% van de ouders, waaronder 74% van de onafhankelijken, 75% van de Republikeinen en 55% van de Democraten, aan dat ze vonden dat sociale media een negatief effect hadden op hun kind.

In een verklaring aan de Washington-examinator, Matt Knee, de vice-president en directeur van analytics bij WPA Intelligence, zei dat het onderzoek “aantoont dat ouders terecht gealarmeerd zijn over de invloed van Big Tech op hun kinderen en hun privacy en willen dat er iets aan gedaan wordt.”

“Er is een reële kans voor gekozen functionarissen om hier leiding te geven en echte en zeer populaire oplossingen te bedenken om Big Tech verantwoordelijk te houden”, zei Knee.

De enquête vond ook voldoende steun om van scholen te eisen dat ze toestemming van de ouders verkrijgen voordat ze enquêtes onder studenten afnemen, waarvan er vele worden verstrekt aan externe contractanten en vragen stellen over de genderidentiteit van studenten, seksuele geaardheid, seksuele activiteit, drugs- en alcoholgebruik, en politieke voorkeur van de ouders.

Met een ruime marge van 77% tot 17% spraken ouders hun steun uit voor het verplichten van scholen om toestemming van de ouders te verkrijgen alvorens dergelijke enquêtes af te nemen.

KLIK HIER OM MEER TE LEZEN VAN DE WASHINGTON EXAMINER

“Ouders hoorden de hele tijd over hoe belangrijk het was om de schermtijd voor hun kinderen te beperken tot het zien van hun kinderen de hele dag aangesloten op apparaten op school”, vertelde Erika Sanzi, de directeur van Outreach van Ouders Verdediging van het Onderwijs. Washington Examinator. “Voeg de opdringerige enquêtes toe die naar de e-mailadressen van studenten worden gestuurd om gegevens te verzamelen zonder medeweten of toestemming van hun ouders en is het een verrassing dat ouders zich zorgen maken? Dit is geen politieke zaak, het is een kwestie van ouders; deze cijfers bevestigen dat .”

Het onderzoek werd gedaan tussen 23 augustus en 29 augustus met een steekproefomvang van 822 mensen, en de foutenmarge was 3,5 procentpunt.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in