Ouders gewaarschuwd voor toename van ‘nep’ TikTok-vaping-account

0
109


Kijkend naar het populaire Elf Bar-product, is er een toename van 15% – gelijk aan bijna 100.000 gebruikers – van jonge mensen die onofficiële Elf Bar-accounts volgen, van 557.960 in maart tot meer dan 650.000 in september 2022.

Er is een duidelijke poging gedaan om het aantal onofficiële Elf Bar-accounts door het sociale-mediaplatform hard te maken, hoewel bestaande accounts desondanks een groter aantal volgers hebben kunnen genereren.

Vanaf september 2022 zijn er 53 onofficiële Elf Bar-accounts die de apparaten op TikTok verkopen in vergelijking met de 205 accounts in maart 2022. Velen blijven emoji’s gebruiken in hun bios om jonge klanten aan te spreken.

De gegevens zijn verzameld door voorstanders van stoppen met roken Vape Club en komen op het moment dat de vape-industrie en legitieme retailers een hardhandig optreden van sociale-mediabedrijven eisen.

Hoewel het vapenpercentage onder jongeren onder de 18 relatief laag blijft – met veel gerenommeerde retailers die de verkoop van producten reguleren – worden populaire vapenmerken geadverteerd en beschikbaar gesteld via nep-verkopers op sociale media.

Winkeliers hebben gewaarschuwd dat dit ook kan leiden tot namaak en mogelijk gevaarlijke producten.

Ouders worden aangespoord om hun kinderen voor te lichten over de gevaren van illegale verkopers van dampproducten.

Ze worden ook aangemoedigd om meer te leren over TIkTok, zodat ze het aantal jonge kinderen dat via het platform kennismaakt met vapen, kunnen verminderen.

Maar hoewel TikTok nu standaard accounts voor gebruikers van 13-15 jaar privé maakt, zoeken jongeren naar manieren om dit te omzeilen.

Met behulp van Google en YouTube zoeken meer dan 1.900 mensen per maand op TikTok hoe ze hun leeftijd kunnen wijzigen. Wereldwijd loopt dit cijfer op tot 10.000 mensen per maand.

Dan Marchant, directeur van Vape Club, de grootste online vape-retailer van het VK, zei: “Het is zorgwekkend dat er zoveel nep-accounts op sociale media zijn die zich voordoen als retailers.

“Niet alleen zullen gewetenloze mensen op deze manier vapenproducten verkopen aan minderjarige gebruikers, maar de producten zelf zijn misschien niet eens echt. Erger nog, deze nepproducten kunnen gevaarlijk zijn.

“Reputabele verkopers hebben veiligheidsmaatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat kinderen geen dampproducten kunnen kopen. Zo voeren we bij elke nieuwe klant een volledige digitale leeftijdsverificatie uit voordat we een bestelling de deur uit laten gaan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in