Oracle begint de algoritmen van TikTok te controleren

0
120


Oracle is begonnen met het doorlichten van TikTok’s algoritmen en contentmoderatiemodellen om er zeker van te zijn dat ze niet worden gemanipuleerd door Chinese autoriteiten, zo heeft Axios vernomen.

Waarom het uitmaakt: De inspanning is bedoeld om wetgevers meer zekerheid te geven dat het Amerikaanse platform van TikTok onafhankelijk werkt van de invloed van de Chinese Communistische Partij.

  • TikTok is eigendom van de Chinese techgigant ByteDance. ByteDance kocht in 2017 de Amerikaanse lipsynchronisatie-app Musical.ly en voegde deze samen met zijn versie van een vergelijkbare app genaamd TikTok. De app is sindsdien enorm populair geworden in de VS

Snel bijpraten: In juni zei TikTok, na langdurige druk van de Amerikaanse regering, dat het was begonnen met het routeren van al zijn Amerikaanse gebruikersgegevens naar de cloudinfrastructuur van Oracle.

  • Het liet ook doorschemeren dat het een partnerschap zou aangaan met een extern bedrijf om toezicht te houden op zijn algoritmen in een reactie op een brief van Republikeinse senatoren die informeerden naar de bescherming van Amerikaanse gebruikersgegevens, volgens een brief verkregen door The New York Times.

De grote afbeelding: Beide bewegingen maken deel uit van een bredere TikTok-inspanning genaamd Project Texas, die bedoeld is om Amerikaanse TikTok-gebruikers en wetgevers de zekerheid te geven dat Amerikaanse gebruikersgegevens veilig zijn en dat inhoudsaanbevelingen niet worden gemanipuleerd. De projectnaam verwijst naar het hoofdkantoor van Oracle in Texas.

  • TikTok bereidt Project Texas al meer dan een jaar voor door de backend-functies en code van zijn Amerikaanse operaties te scheiden.

Details: De nieuwe regeling geeft Oracle “regelmatige controle en validatie” van TikTok’s inhoudsaanbeveling en moderatiemodellen, bevestigde een woordvoerder aan Axios.

  • De beoordelingen, zo vertelde een bron aan Axios, zijn vorige week officieel begonnen, nu al het nieuwe Amerikaanse gebruikersverkeer naar de cloudinfrastructuur van Oracle wordt geleid. (Het is nog steeds onduidelijk wanneer TikTok klaar zal zijn met het migreren van alle eerdere Amerikaanse gebruikersgegevens naar de cloud van Oracle, zoals verwacht.)
  • De beoordelingen geven Oracle inzicht in hoe de algoritmen van TikTok inhoud naar boven halen “om ervoor te zorgen dat de resultaten in overeenstemming zijn met de verwachtingen en dat de modellen op geen enkele manier zijn gemanipuleerd”, aldus de woordvoerder.
  • Een Guardian-rapport uit 2019 suggereerde dat TikTok in het verleden inhoud had gecensureerd op een manier die in lijn was met de berichten over het buitenlands beleid van Peking. TikTok heeft gezegd dat het sindsdien zijn richtlijnen voor het modereren van inhoud heeft gewijzigd.

Tussen de lijnen: Oracle zal ook regelmatig audits uitvoeren van TikTok’s contentmoderatieprocessen, inclusief die met geautomatiseerde systemen en die met mensen in dienst, aldus een woordvoerder.

  • Vorige maand zei TikTok dat het geselecteerde onderzoekers later dit jaar toegang zou geven tot geanonimiseerde openbare gegevens over het algoritme en het contentmoderatieproces van het platform.
  • Door Oracle toegang te geven “zal ervoor worden gezorgd dat inhoud wordt gemarkeerd en op de juiste manier wordt uitgevoerd op basis van onze communityrichtlijnen en geen andere factoren”, voegde de woordvoerder eraan toe.

Wees slim: TikTok heeft in het verleden in grote lijnen onthuld hoe zijn algoritme werkt, maar wetgevers hebben recentelijk hun bezorgdheid geuit over hoe dat algoritme wordt gemodereerd en wie toegang krijgt tot de gegevens die worden gebruikt om zijn aanbevelingen te voeden.

  • Uit een BuzzFeed-rapport van juni bleek dat er herhaaldelijk toegang was tot Amerikaanse gebruikersgegevens in China, een onthulling die aanleiding gaf tot vragen van wetgevers.
  • Een TikTok-woordvoerder zei dat het rapport aantoonde dat “TikTok precies doet wat het zei dat het zou doen: het aanpakken van zorgen over toegang tot Amerikaanse gebruikersgegevens door werknemers buiten de VS”.

De grote afbeelding: De samenwerking tussen Oracle en TikTok werd in 2020 tot stand gebracht om een ​​plan van de toenmalige president Donald Trump om TikTok te verbieden vanwege bezorgdheid over de nationale veiligheid, af te wenden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in