Ontslagen Snap-medewerkers verwerken tientallen berichten van TikTok-, Facebook- en Netflix-recruiters

0
69


Top van de ochtend, lezers. Ik ben je gastheer, Jordan Parker Erb. Weet je nog een paar weken geleden toen Snap werknemers schokte door 20% van het personeel te ontslaan?

Welnu, sommige van die ontslagen werknemers hebben moeite om de vraag van recruiters bij te houden – en sommigen zeggen dat ze contacten hebben gekregen van meer dan 70 bedrijven.

Voordat we beginnen: Jack Dorsey zal vandaag worden afgezet als onderdeel van Elon Musk’s $ 44 miljard Twitter-rechtszaak. Dit is wat je wilt weten voordat hij ondervraagd wordt.

Laten we er nu in duiken.

Als dit naar u is doorgestuurd, Registreer hier. Download de Insider-app hier.

Snapchat-CEO Evan Spiegel

Snapchat-CEO Evan Spiegel

Jae C. Hong/AP-afbeeldingen

1. Ontslagen Snap-medewerkers beschrijven het “overweldigende” bereik van recruiters. Nadat het bedrijf maar liefst 20% van zijn personeel had ontslagen, zijn de inboxen van sommige voormalige werknemers gevuld met berichten van Facebook, Netflix en TikTok-recruiters.

  • Snap heeft begin september ontslagen genomen nadat hij eerder in 2022 een personeelsvertraging had doorgevoerd. Tussen de massale ontslagen vielen sommige teams met maar liefst 40%.

  • Terwijl voormalige werknemers zonder baan kwamen te zitten, vertelden sommigen Insider dat ze tientallen berichten van recruiters hebben afgehandeld. Eén zei dat ze meer dan 100 nieuwe LinkedIn-verbindingsverzoeken hadden en ongeveer 75 uitnodigingen voor sollicitatiegesprekken met recruiters.

  • Een andere ontslagen werknemer zei dat de lucratieve voordelen die hen naar de industrie hebben gelokt, de instabiliteit op dit moment gewoon niet waard zijn – en dat ze “helemaal niet van plan zijn om meteen weer in de technologie te springen”.

Wat ontslagen Snap-medewerkers ons vertelden.

In ander nieuws:

dylan veld figma

dylan veld figma

Figma

2. Maak kennis met Dylan Field, de 30-jarige schoolverlater die Figma heeft gebouwd. Insider ging zitten met Field, zijn collega’s en zijn collega’s over zijn reis, lessen die hij heeft geleerd en hoe hij Figma door Adobe’s bod van $ 20 miljard zal leiden om de startup voor ontwerpsoftware te kopen. Lees meer in onze chat met Field.

3. Rockstar Games heeft een enorme hack bevestigd. Nadat een groot aantal onuitgebrachte “Grand Theft Auto VI”-video’s waren uitgelekt, bevestigde het bedrijf dat het “een netwerkinbraak had”. Wat we weten over de hack.

4. Topinvesteerders deelden hun keuze voor de meest veelbelovende fintechs. Insider vroeg meer dan 40 investeerders om de fintechs te nomineren die volgens hen de wereld van bankieren, handelen en beleggen ontwrichten. Maak kennis met hun keuzes voor de 61 meest veelbelovende startups.

5. Californië onderneemt “agressieve actie” om kinderen online te beschermen. Een nieuwe wet die vorige week werd ondertekend, verbiedt bedrijven om de geolocatiegegevens van kinderen te volgen en dwingt websites om de hoogste privacy-instellingen te gebruiken die standaard beschikbaar zijn voor minderjarige gebruikers. Alles wat we weten over de rekening.

6. Grote technologiebedrijven zijn geïnteresseerd in het bouwen van een nieuwe tool voor het Amerikaanse leger. Bedrijven als Salesforce, Oracle en IBM hebben belangstelling getoond voor het bouwen van een prototype dat de inzet van troepen en de levering en distributie van raketten, kanonnen, tanks en andere wapens zou beheren. Wat we tot nu toe weten.

7. Sommige iPhone 14 Pro-gebruikers hebben problemen met de camera van de telefoon bij het gebruik van apps voor sociale media. Gebruikers op Twitter, Reddit en TikTok hebben video’s gepost waarin hun camera’s fysiek trillen en rammelen bij het gebruik van apps zoals TikTok en Snapchat. Apple zei dat het volgende week een update uitbrengt om het probleem op te lossen. Bekijk hier het volledige overzicht.

8. Een Sequoia-partner onthult tips om een ​​plek te bemachtigen in de nieuwe ultracompetitieve accelerator van het bedrijf. Sequoia Capital introduceerde dit jaar een nieuw programma, Arc, om oprichters te helpen bij het opbouwen van hun startups. Partner Jess Lee deelde vier do’s en don’ts voor oprichters die hopen geselecteerd te worden voor volgend jaar. Lees hier haar advies.

Kansen en einden:

drie telefoons met de virtuele functie Be Your Own Model van Walmart

drie telefoons met de virtuele functie Be Your Own Model van Walmart

Gebruikers kunnen nu hun foto uploaden naar de Walmart-app als ze willen zien hoe kleding op hun lichaam staat in nieuwe technologie.Met dank aan Walmart

9. Walmart introduceerde een virtuele paskamerfunctie. Gebruikers kunnen nu meer dan 270.000 items op hun eigen lichaam passen, maar ze moeten zich eerst uitkleden tot ondergoed of nauwsluitende kleding om de functie nauwkeurig te laten werken. Hoe de virtuele paskamer werkt.

10. We hebben de beste iPhone 14-accessoires op een rij gezet die je nu kunt kopen. Van MagSafe-opladers tot een portemonnee die je bij je telefoon kunt vinden, dit zijn de zeven beste iPhone 14-accessoires op de markt.

Uitnodiging voor evenement: Ga met ons mee op dinsdag 27 september om 12.00 uur ET voor een redactioneel bootcamp, in samenwerking met Indeed, over hoe kleine bedrijven innovatieve strategieën voor talentacquisitie ontwikkelen. Registreer hier.

Wat kijken we vandaag:

  • Dreamforce, de jaarlijkse gebruikers- en ontwikkelaarsconferentie van Salesforce over cloud computing, gaat vandaag van start.

  • Politico organiseert om 16.00 uur ET een evenement met de titel “Writing the Rules of Crypto”.

  • SkyShowtime, een nieuwe streamingdienst, komt beschikbaar in Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden.

  • Elevate Festival, een tech- en kunstevenement, begint vandaag in Toronto.

  • JCON, de internationale Java-gemeenschapsconferentie, vindt persoonlijk en online plaats.

Blijf de hele dag op de hoogte van het laatste technische nieuws door The Refresh van Insider te bekijken, een dynamische audionieuwsbrief van de Insider-redactie. Luister.

Samengesteld door Jordan Parker Erb in New York. (Feedback of tips? E-mail) jerb@insider.com of tweeten @jordanparkererb.) Bewerkt door Hallam Bullock (tweet @hallam_bullock) in Londen.

Lees het originele artikel op Business InsiderLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in