Ontslagen Google-medewerker plaatst ‘day in the life’ TikTok-video waarin te zien is dat ze wordt ontslagen

0
17


De emotionele ‘day in the life’-video van een ontslagen Google-medewerker op TikTok ging viraal omdat het haar liefdesverdriet vastlegde nadat ze erachter kwam dat ze een van de 12.000 werknemers was die eerder deze week door de technologiegigant waren ontslagen.

Nicole Tsai, een in Zuid-Californië gevestigde TikTok-‘vlogger’, barst in tranen uit in de video terwijl ze vertelt ‘een dag in mijn leven werd ontslagen bij Google’.

“Dus ik werd wakker met deze echt onheilspellende sms van mijn baas en ik had eerlijk gezegd geen idee waar het over zou gaan, dus belde ik haar zodra ik wakker werd en dit zag”, zegt Tsai in de clip van 90 seconden die zondag is geüpload , dat sinds vrijdag meer dan 4,6 miljoen keer is bekeken door TikTok-gebruikers.

Ze plaatste een screenshot van het sms-bericht met de tekst: “Hé Nicole, bel me gerust.”

Tsai zegt in de clip dat haar baas haar had verteld “het nieuws en mijn e-mail te checken”.

Toen Tsai probeerde in te loggen op haar zakelijke e-mail en agenda, kreeg ze een bericht met de tekst: “Je hebt geen toegang.”

Tsai’s clip plaatste vervolgens een afbeelding van haar terwijl ze haar tranen wegveegde terwijl ze zei: “Ik belde mijn baas terug en we snikten gewoon aan de telefoon omdat ze vandaag ook voor het eerst te weten kwam over mijn ontslag.”


Tsai veegt de tranen weg als ze hoort dat ze geen toegang heeft tot haar zakelijke e-mail.
Tsai veegt de tranen weg als ze hoort dat ze geen toegang heeft tot haar zakelijke e-mail.

Tsai, ja "dag in het leven" vlogger, bekritiseerde de manier waarop Google met de ontslagen omging.
Tsai, een ‘day in the life’-vlogger, bekritiseerde de manier waarop Google met de ontslagen omging.

Tsai noemde de video "Een dag uit het leven van ontslagen worden bij Google."
Tsai noemde de video ‘Een dag uit het leven van ontslagen worden bij Google’.

De video toont vervolgens screenshots van sms-berichten die Tsai stuurde en ontving naar mensen in haar team en anderen binnen het bedrijf die ook te horen kregen dat ze geen baan hadden.

Tsai herhaalt een soortgelijke klacht van ontslagen werknemers die in mediaberichten zijn geciteerd als zeggend dat de beslissing over wie moet worden ontslagen “niet op prestaties was gebaseerd”.

Ze zegt dat ze zich aanmeldde bij LinkedIn en merkte dat er anderen “in hetzelfde schuitje” zaten als zij die ook werden ontslagen. De ervaring van inloggen op LinkedIn en lezen over anderen die werden ontslagen, was “niet goed voor mijn geestelijke gezondheid”, zegt ze.


Tsai's video bevat een screenshot van het bericht dat ze ontving toen ze toegang probeerde te krijgen tot haar zakelijke e-mail.
Tsai’s video bevat een screenshot van het bericht dat ze ontving toen ze toegang probeerde te krijgen tot haar zakelijke e-mail.

“Ik heb zo’n groot deel van de dag gehuild dat ik me gewoon zo moe voelde van het verdriet”, zegt Tsai. Dus gebruikte ze haar jaarkaart voor Disneyland en ging naar het themapark om ‘mijn gevoelens op te eten’.

Tsai vertelt hoe ze zich tegoed deed aan twee kaneelchurros, een teriyaki-kalkoenpoot, een crispy rijst en een corndog.

“Ik weet niet echt wat de toekomst voor mij is, maar ik ga mijn reis vloggen en er meer content over posten”, zegt ze.

Voordat hij de bijl kreeg, had Tsai regelmatig ‘day in the life’-video’s voor Google gepost, die de afgelopen jaren trendy zijn geworden onder technische medewerkers.

The Post heeft om commentaar van Google gevraagd.


Tsai deelde ook screenshots van sms-berichten met collega's die ook getroffen waren.
Tsai deelde ook screenshots van sms-berichten met collega’s die ook getroffen waren.
TikTok/nicolesdailyvlog

Tijdens een gespannen vergadering met alle medewerkers eerder deze week werd Google-CEO Sundar Pichai gebombardeerd met vragen van bezorgde medewerkers die vreesden dat er nog meer ontslagen op komst waren.


Tsai loste het nieuws op door naar Disneyland te gaan.
Tsai loste het nieuws op door naar Disneyland te gaan.
TikTok/nicolesdailyvlog

Tsai "at haar gevoelens" tijdens haar reis naar het themapark in Anaheim.
Tsai “at haar gevoelens op” tijdens haar reis naar het themapark in Anaheim.
TikTok/nicolesdailyvlog

Pichai ontkende dat de ontslagen willekeurig waren en drong er bij zijn aanklagers op aan gefocust te blijven op hun werk terwijl het bedrijf door moeilijk economisch terrein navigeert dat andere technologiereuzen heeft gedwongen om werknemers te ruimen.

“Ik begrijp dat je je zorgen maakt over wat er daarna komt voor je werk,” zei Pichai.

Pichai erkende dat het “ook erg verdrietig was voor het verlies van een aantal echt goede collega’s in het hele bedrijf.”

“Voor degenen onder u buiten de VS veroorzaakt de vertraging bij het nemen en communiceren van beslissingen over rollen in uw regio ongetwijfeld angst”, zei de CEO.

Andere techreuzen zoals Amazon, Microsoft, Twitter, Meta en Snap hebben de afgelopen maanden ook grote aantallen werknemers ontslagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in