Ontmoet de Aussie Commonwealth Games-ster met 1,5 MILJOEN TikTok-volgers

0
183


Ontmoet de Aussie Commonwealth Games-ster met 1,5 MILJOEN TikTok-volgers en bijna een MILJARD views op YouTube – duiker begint met het balanceren van concurrentie met het leven op sociale media

  • Sam Fricker balanceert duiken met zijn enorme populariteit op sociale media
  • De 20-jarige Australische atleet heeft 1,5 miljoen volgers op het online platform TikTok
  • Hij zegt dat zijn coaches hem steunen om fulltime YouTuber te worden

Met 1,5 miljoen TikTok-volgers en bijna een miljard views op zijn YouTube-kanaal, is Sam Fricker de belichaming van de moderne atleet die weigert zich te beperken tot de beperkingen van zijn sport alleen.

De Australische duiker – die vorig jaar 28e eindigde op het 10m-platform voor heren in Tokio – wil deze week de medaillecollectie van zijn land op de Commonwealth Games uitbreiden.

Net zoals Fricker een verbijsterende mate van flexibiliteit moet tonen wanneer hij zichzelf van de duikplank lanceert, heeft de 20-jarige zichzelf gestempeld als een van de meest veelzijdige talenten ter wereld.

Aussie duiker Sam Fricker zal de telefoon moeten neerleggen als hij bidt voor glorie in Birmingham

Aussie duiker Sam Fricker zal de telefoon moeten neerleggen als hij bidt voor glorie in Birmingham

Sinds hij in Tokio meedeed, heeft Fricker een enorme aanhang op sociale media verzameld en zijn snelle online opkomst heeft hem ervan overtuigd om fulltime met YouTube-video’s te werken.

Hij werd voor het eerst beroemd op TikTok terwijl hij zijn bedrijf promootte – een milieubewust bedrijf dat stro maakt dat rietjes maakt van tarwestengels – een bedrijf dat hij oprichtte toen hij nog op school zat.

De Sydney Morning Herald beschrijft Fricker als een ‘wandelend reclamebord voor schoon leven en positiviteit’, maar dat weerhoudt de Australiër er nog steeds niet van om online misbruik te maken.

‘Trollen? Ik krijg tonnen haat, maar wat maakt het uit’, zei hij in Birmingham. ‘Het maakt me niet uit. Als mijn vriend naar me toe kwam en zei: ‘Hé Sam, dat moet je niet doen’, dan heeft hij waarschijnlijk gelijk en zal ik luisteren.

‘Maar als iemand zonder profielfoto en nul volgers me vertelt dat ik slecht ben in duiken, neem ik dat dan echt aan? Mensen zeggen alles: ze zeggen dat ik niet kan duiken, ze maken grappen over de manier waarop ik praat.’

Coaches en experts maken zich zorgen over de mogelijk negatieve invloeden die ‘bijzaken’ kunnen hebben op de carrière van een atleet.

De 20-jarige duiker heeft een enorme aanhang op sociale media op TikTok en YouTube

De 20-jarige duiker heeft een enorme aanhang op sociale media op TikTok en YouTube

Fricker heeft een enorm aantal volgers online

De 20-jarige poseert op een jetski voor zijn Instagram

Hij staat erop dat zijn coaches zijn beslissing om fulltime YouTuber te worden steunen

Roy Keane berispte Jesse Lingard beroemd omdat hij zijn blik van de bal afwendde met zijn mode-exploten, terwijl Mesut Ozil erover nadenkt om voetbal helemaal te dumpen voor een carrière in professioneel gamen.

Maar Fricker dringt erop aan dat zijn coaches aan boord zijn met zijn sociale media-carrière, eraan toevoegend dat zijn enorme aanhang online alleen maar positief kan zijn voor duiken als sport.

‘Mijn coaches komen eraan’, zei hij.

‘Ik ga doen wat ik doe, dus ze zijn gekomen om dat te ondersteunen en te begrijpen. En het is echt goed voor de sport. Duiken krijgt niet veel aandacht zoals andere sporten, dus het is een leuke kans om te delen wat we doen. En het helpt bij het duiken.’

Fricker zal deelnemen aan het 10m-platform voor heren, de 3m-springplank en de gesynchroniseerde 3m-springplank in Birmingham.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in