Ontgrendel het nieuwe groene schermfilter van Snapchat om video’s in TikTok-stijl te maken met elke gewenste achtergrond «Smartphones :: Gadget-hacks

0
9TikTok is op dit moment een rage en het groene schermeffect is een van de meer populaire augmented reality-trucs die makers gebruiken om hun kijkcijfers te vergroten. Nu heeft Snapchat het speelveld genivelleerd door het gemakkelijker te maken om toegang te krijgen tot zijn eigen groene schermeffect.

Groene of blauwe schermen worden meestal gebruikt tijdens het filmen wanneer u die kleuren wilt vervangen door iets anders, zoals een andere video of stilstaand beeld. Hoewel elke kleur als achtergrond kan dienen, zijn felgroene of blauwe kleuren de norm omdat ze niet in de meeste huidtinten voorkomen. Zolang het onderwerp dat je uit het beeldmateriaal wilt verwijderen een andere kleur heeft dan de achtergrond, kan elke kleur werken.

Geavanceerde machine learning-technologie maakt het niet meer nodig dat een specifieke kleur of een beperkt aantal kleuren aanwezig is om het onderwerp effectief uit de achtergrond te halen. Dit is het geval voor het groene schermeffect van Snapchat, dus je hebt geen fysieke groene of blauwe achtergrond nodig om jezelf eruit te “knippen” en je afbeelding in realtime op een andere video of stilstaand beeld te plaatsen.

Je krijgt betere resultaten met een effen kleur of een beperkt aantal kleuren achter je selfie-foto of -video die ver verwijderd is van de kleur van je huid, haar en kleding, maar het is verrassend hoe goed groene schermeffecten werken zonder. Om het uit te proberen op je iPhone of Android-telefoon, update je Snapchat naar de meest recente versie voor de beste ervaring, en kies je hieronder een optie.

  • Installeer of update Snapchat: Android (gratis) | iOS (gratis)

Optie 1: Gebruik Director Mode

Snapchat heeft op 27 oktober 2022 een nieuwe functie genaamd Director Mode uitgebracht, die een groen scherm-effect in de optielijst bevat. Het is beschikbaar op iOS en wordt langzaam uitgerold naar Android-apparaten. Als je Android gebruikt en het nog niet ziet, ga dan naar optie 2 hieronder voor een andere Snapchat-groenschermfunctie met nog meer controle.

Tik met de camera open op het pictogram van een videocamera met een ster (derde van boven in de linker screenshot hieronder) in de werkbalk om de Director Mode te openen. Tik vervolgens op de optie Groen scherm in de werkbalk van Director Mode (vijfde van boven in de rechter screenshot hieronder).

In Green Screen vind je een carrousel met afbeeldingen en video’s van je filmrol. Veeg om de foto of video te selecteren die je voor de achtergrond wilt gebruiken, en je gezicht blijft op de voorgrond.

In tegenstelling tot de standaard cameramodus, maakt de ontspanknop in de Director-modus alleen video. Tik op de sluiterknop om te beginnen met opnemen en tik er nogmaals op om te stoppen. Je clip verschijnt in de onderstaande tijdlijn. En u kunt doorgaan met het maken van opnamen en het toevoegen van clips aan de tijdlijn totdat u klaar bent om deze te bewerken.

Optie 2: Groen scherm video- en fotolens

Als je de Director-modus nog niet hebt of de andere groene schermoptie van Snapchat wilt uitproberen, tik je op het gele vergrootglaspictogram in de onderste werkbalk om Lens Explorer te openen. Zoek vervolgens naar “groen scherm snapchat” om je te beperken tot de groene schermfilters die door Snapchat worden geleverd in plaats van door de community van makers.

Je bent op zoek naar een lens met de naam ‘Green Screen Video and Photo’, dus zoek die op en tik erop om de AR-lens in de cameraweergave te openen. U kunt de link gebruiken die ik hierboven heb toegevoegd als u deze niet kunt vinden.

Net als de Director Mode kun je een afbeelding of video selecteren uit de fotorolcarrousel. Scroll om de afbeelding of video te zoeken en te kiezen die je wilt gebruiken.

Deze lens geeft je een set van vijf configuraties die momenteel niet beschikbaar zijn in Director Mode, en je kunt ze vinden via de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Beginnend bij de top, uw opties zijn:

  • Masker: Je gekozen afbeelding neemt het scherm over en maskeert je gezicht, behalve je ogen en mond.
  • Verticaal gesplitst scherm: Uw afbeelding vult de bovenste helft van het scherm, terwijl het camerabeeld de onderste helft bedekt.
  • Horizontaal gesplitst scherm: Uw afbeelding neemt de rechterhelft van het scherm in beslag, terwijl het camerabeeld de linkerhelft behoudt.
  • Foto in foto: Uw afbeelding verschijnt in een kleinere rechthoek. U kunt het over het scherm verplaatsen, het formaat wijzigen en de richting wijzigen met aanraakbewegingen.
  • Standaard: Je afbeelding neemt de achtergrond over met een uitsnede van je gezicht op de voorgrond.

Je bent nu klaar om een ​​foto of video te maken! U kunt de werkbalk aan de rechterkant gebruiken om extra effecten toe te voegen, zoals tekst. U krijgt echter geen tijdlijn zoals in de Director-modus of wanneer u de gewone Snap-camera gebruikt om video’s te uploaden of op te nemen, dus u kunt maar één afbeelding of videoclip maken.

Als je tevreden bent met het resultaat, kun je op “Opslaan” tikken om het naar je lokale galerij te downloaden, op “Volgende” om het met anderen op Snapchat te delen of op “Verhaal” om het aan je verhaal toe te voegen.

Om de volgende keer sneller toegang te krijgen tot het groene scherm-effect, tikt u op de Favoriet-knop (hart). Vervolgens zie je het bovenaan het Lens Explorer-scherm met al je andere favoriete lenzen. Je kunt ook op je profielpictogram op het camerascherm tikken om toegang te krijgen tot je profiel, vervolgens naar beneden scrollen en ‘Favorieten’ selecteren, waar het ook beschikbaar is.

Dus wat is beter?

Regisseurmodus geeft zeker sneller toegang tot het groene schermeffect van Snapchat en laat je video’s opnemen met een tijdlijn voor bewerking. Als u echter meer configuratie-effecten en een foto-optie wilt, moet u de extra stappen nemen om toegang te krijgen tot de AR-lens.
Houd uw verbinding veilig zonder maandelijkse rekening. Krijg een levenslang abonnement op VPN Unlimited voor al uw apparaten met een eenmalige aankoop in de nieuwe Gadget Hacks Shop, en kijk Hulu of Netflix zonder regionale beperkingen, verhoog de beveiliging bij het browsen op openbare netwerken en meer.

Nu kopen (80% korting) >

Andere waardevolle deals om te bekijken:

Omslagfoto en screenshots door Tommy Palladino/Gadget Hacks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in