Online reisupdate: is TikTok het favoriete sociale mediaplatform geworden voor reismerken en OTA’s? | Foster Garvey PC

0
104


Fijne Dag van de Arbeid voor degenen onder jullie in de VS die onze laatste zucht van de zomer vieren. De Online Travel Update van vorige week bevat verschillende verhalen over het onlangs aangekondigde plan van Google om het boekingsplatform ‘Boek op Google’ volledig af te bouwen. Ik hoop dat je ervan geniet.

Boek op Google Winds Down
(“Google stopt met boeken op Google for Flights”, 2 september 2022 via Phocus Wire)
(“Google zal niet langer een plek zijn om reizen te boeken omdat er minder reizigers gebruik van maakten”, 1 september 2022 via Skift) (hiervoor is mogelijk een abonnement vereist)
Na de stopzetting van Boek op Google voor hotels in mei van dit jaar, kondigde Google vorige week plannen aan om de gefaciliteerde boekingsservice volledig te sluiten met de sluiting van Boek op Google voor vluchten. Gebruikers buiten de Verenigde Staten zien de service eindigen op 30 september en gebruikers binnen de Verenigde Staten zien de service eindigen in maart 2023. Zodra de service eindigt, worden gebruikers van de zoekmachine van Google omgeleid naar leveranciers en/of OTA’s’ sites om de gewenste boeking direct te maken. Volgens Google was de beslissing om de dienst te beëindigen gebaseerd op de voorkeuren van gebruikers om rechtstreeks op de websites van leveranciers of via OTA’s te boeken. Is dit het officiële einde van zogenaamde “gefaciliteerde” boekingsplatforms? Het zal interessant zijn om te zien of andere metazoeksites (bijv. TripAdvisor) binnenkort tot vergelijkbare conclusies komen.

Is TikTok het favoriete sociale mediaplatform geworden
(“Reismerken die niet op TikTok staan, je mist!”, 30 augustus 2022 via WIT)
Afhankelijk van uw demografische doelgroep, is het antwoord waarschijnlijk ja. De video-app in Chinese handen is hard op weg om het favoriete platform te worden voor reismerken, OTA’s en bestemmingen. Video’s op het platform met de hashtag #travel zijn wereldwijd 890 miljard keer bekeken. Uit een onderzoek van juli 2022 (bron onbekend) bleek dat 77 procent van de gebruikers in Azië-Pacific werd aangemoedigd om een ​​bestemming te onderzoeken en 58 procent boekte een reisproduct of -service na het bekijken van inhoud op de video-app. Leveranciers kunnen de app op verschillende manieren gebruiken, waaronder in-app-advertenties die kunnen worden gebruikt om gebruikers om te leiden naar in-app-aanbiedingen of kortingen, inhoud om merkbekendheid te creëren en te stimuleren en gebruikerswedstrijden en -uitdagingen die gebruikersinteresse opwekken en inhoud.

Zijn hotelier en OTA-relaties aan het verbeteren?
(“De relatie tussen hotel en online reisbureau is verbeterd, zeggen leidinggevenden”, 1 september 2022 via Costar)
Volgens Hotel News Now-verslaggever, Bryan Wroten, zijn ze dat wel. Interessant is dat een groot deel van het verhaal van Wroten is gewijd aan de lieveling van de industrie, Hopper, die, hoewel een OTA, zijn impact op de industrie maakt via de vele alternatieven voor betalingsplatforms (waarvan er vele white label zijn en beschikbaar worden gesteld via andere kanalen van derden).

Hopper vergroot aanbod voor korte termijn verhuur
(“Hopper Homes tekent zich verder naarmate de app directe partnerschappen zoekt”, 29 augustus 2022 via Phocus Wire)
Vorige week kondigde Hopper zijn nieuwe samenwerking met Evolve aan, waardoor Hopper 24.000 nieuwe woningen aan zijn Hopper Homes-aanbod zal toevoegen. Met deze nieuwe toevoeging van inventaris biedt Hopper Homes gebruikers nu ongeveer 2,2 miljoen woningen. Volgens Susan Ho, hoofd van Hopper Homes, is het platform van plan om binnenkort zijn betalingsalternatieven toe te voegen aan het groeiende platform voor woningverhuur.


Ander nieuws:

Wijzigingen in Google Flights in emissieberekeningen wekken controverse op
1 september 2022 via Skift (abonnement kan vereist zijn)
Google boog zich niet voor de druk van luchtvaartmaatschappijen op deze en probeert ook niet te greenwashen. In plaats daarvan probeert Google de juiste gegevens te krijgen over de niet-CO2-impact van vluchten op het klimaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in