‘Ondergewaardeerd BTO-voordeel’: TikTok-gebruiker deelt mookata-maaltijd langs HDB-gang met buren, netizens kijken jaloers toe, Singapore News

0
78


Geen feest zoals een mookata (barbecue in Thaise stijl) feest.

Vlees barbecueën en eten in de hotpot dopen is een favoriet tijdverdrijf van veel Singaporezen.

Voor TikTok-gebruiker Yeayeapapayea heeft ze een methode gevonden om die ervaring te verbeteren.

Op vrijdag (9 september) plaatste ze een 20 seconden durende clip van een “mookata-avond” met haar buren.

Het was niet nodig om hun flat te verlaten, want het diner werd gehouden langs de HDB-gang, net buiten ieders huis.

Hoe is dat voor het gemak?

@yeayeapapayea

Underrated BTO perk: It’s a cluster of fun young families #fyp #mookata #neighbors #kampungku

♬ She Share Story (for Vlog) – 山口夕依

Het mookata-feest leek een koning te zijn, met kippenvleugels die sissen op de grill en een groot aantal hapjes borrelde weg in de soep.

De tafel die langs de HDB-gang was opgesteld, had ook ander voedselaanbod, met pasta- en saladeopties.

Met een man bij de grill, verzamelden de buren zich op de achtergrond rond een geïmproviseerde eettafel om van elkaars gezelschap te genieten.

Hoewel velen zich ervan bewust zijn dat een verblijf in BTO-flats een groot aantal voordelen heeft, voelt deze verfrissend nieuw aan.

Yeayeapapayea lijkt het leuk te vinden om in de buurt van andere leuke jonge gezinnen te wonen en bestempelt deze mogelijkheid om een ​​mookata-diner met hen te hebben als een “ondergewaardeerd BTO-voordeel”.

In de commentarensectie keken netizens die niet hetzelfde niveau van kameraadschap delen met hun eigen buren jaloers toe.

alt

alt

Een TikTok-gebruiker gaf toe dat ze “dit ook graag zouden doen”, maar mogelijke klachten van andere buren hebben alle plannen om hun eigen mookata-feestje te houden stopgezet.

In november 2021 zag men oudere bewoners kokende dumplings langs een HDB-gang. In de online sfeer hadden velen hier geen moeite mee.

Het zien van de dumplings die op die manier werden gekookt, bracht ook herinneringen naar boven voor een aantal netizens.

In een ander geval werd de volgende maand een HDB-gang in Sembawang versierd met kerstversieringen om vreugde te verspreiden tijdens de feestdagen.

Het trok zelfs de aandacht van Sembawang-parlementslid Ong Ye Kung, die de bewoners prees omdat ze door hun inspanningen veel gejuich en gemeenschapszin hadden gebracht.

Met betrekking tot het gebruik van een gemeenschappelijke HDB-corridor stelt de Singapore Civil Defence Force dat er geen objecten mogen worden geplaatst langs gangen van minder dan 1,2 meter breed.

Er moet een minimale vrije vluchtdoorgang van 1,2 meter worden aangehouden om ervoor te zorgen dat er weinig tot geen belemmering is voor de brandbestrijding en een vlotte evacuatie in geval van brand.

LEES OOK: Wat mag er in uw HDB-verhoger, gang en gemeenschappelijke ruimtes?

amierul@asiaone.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in