Olaplex doet mee aan beauty’s EDM-rage met de eerste gesponsorde TikTok-uitdaging

0
122


Terwijl de ravecultuur in schoonheid een vlucht neemt, gaat haarverzorgingsmerk Olaplex mee met de beweging via een TikTok-uitdaging met honderden influencers en een goed geklede DJ.

Vanaf vandaag en tot en met 21 augustus houdt Olaplex zijn eerste gesponsorde hashtag-uitdaging op TikTok met een origineel nummer van elektronische DJ Felix Cartal. Cartal, die 2 miljoen Spotify-volgers heeft, staat op TikTok bekend om zijn virale onofficiële remixes van de themaliedjes van populaire tv-shows. Getiteld #OlaFlex, de uitdaging heeft voor-en-na’s, en wordt versterkt door een groep van meer dan 400 betaalde en begaafde influencers met een reeks volgersaantallen.

“Wat spannend is, vanuit een creatief perspectief, is dat deze uitdaging ons zal laten experimenteren met een verscheidenheid aan verschillende industrieën. Je hebt natuurlijk professionele stylisten, maar ook lifestyle, mode, entertainment en muziek [influencers],” zei Olaplex CMO Charlotte Watson. “We maken gebruik van deze nieuwe branches en doelgroepen om het bereik op het platform verder uit te breiden.”

Olaplex werd in april 2020 gelanceerd op TikTok. Sinds het debuut heeft het meer dan 253.000 volgers en 1,1 miljard views verzameld “aangedreven door de kracht van onze community, betrokkenheid en UGC”, aldus Watson.

“TikTok voelt als een relevante plek voor ons om te spelen, omdat we zoveel organische weerklank hebben op het platform”, zei ze.

Het sociale team van het merk heeft voorrang gegeven aan het bekijken van sentimenten op het platform en heeft zich aangesloten bij organische trends met het merk, zoals de virale Goede Olaplex beautyhack die in februari de ronde deed.

Sinds de beursgang in september 2021 heeft het bedrijf: omzetgroei met dubbele cijfers geregistreerd elk kwartaal, wat gedeeltelijk is toegeschreven aan de cultstatus op sociale media.

Beïnvloeders die zijn geselecteerd voor de #OlaFlex-campagne vertegenwoordigen een breed scala aan talent, waaronder leden van de Sephora Squad en Ulta Beauty Collective, en de partners van de saloneigenaar van het merk. Sommige deelnemers zijn onder andere TikTok-influencers schat B, Nando, Ruby Devine en Molly Holton.

Felix Cartal werd geselecteerd omdat hij “zeer verbonden is met de populaire cultuur en wat trending is”, zei Watson, die eraan toevoegde dat Olaplex op zoek was naar een “muzikant met een echt positieve, vrolijke, dansachtige, opbeurende TikTok-stijl.” Een extra pluspunt voor het merk: “Hij heeft ook geweldig haar.”

“Een kort liedje maken voor TikTok was een geweldige uitdaging. Het deed me denken aan toen Brian Eno het opstartgeluid van Windows maakte en dat het 7 seconden moest duren. Ik vond het heerlijk om binnen de beperkingen van een kort muziekstuk te werken en echt elke beat te laten benadrukken wat het beste zou werken in de uitdaging, “zei Cartal.

Cartal, die onofficieel heeft gemaakt remixen van de themaliedjes “Stranger Things” en “Euphoria” die populair zijn op TikTok, is de nieuwste van verschillende dj’s die samenwerken met beautymerken in 2022. Terwijl de op “Euphoria” geïnspireerde rave-stijl is doorgesijpeld in de populaire cultuur en schoonheid, hebben EDM-artiesten meer populaire merkpartners worden in de make-upwereld. Peggy Gou heeft bijvoorbeeld gewerkt met het op rave geïnspireerde oogstickermerk Simihaze, terwijl YSL Beauty in mei van dit jaar DJ Kittens in zijn Push the Boundaries-docuseries liet zien.

Hoewel deze campagne gericht zal zijn op korte video, zal Olaplex deze maand afzonderlijk wekelijkse live shopping-sessies op TikTok organiseren met zijn podcast-host Danielle Frank. Het merk heeft zijn live shopping-initiatieven opgevoerd en nam in juni deel aan het beautyfestival van YouTube met een shoppable livestream. Facebook, dat onlangs zijn live shopping-functie heeft stopgezet, dient voornamelijk als platform voor het merk om contact te maken met zijn privégroep van 150.000 stylisten. TikTok draait ondertussen allemaal om een ​​”hypergroeipubliek”, zei Watson.

Als het gaat om sociale platforms, “zijn we altijd op zoek naar diversificatie, zodat we niet afhankelijk zijn van één platform of één partner”, zei ze.

“Onze strategie vanuit een sociaal perspectief draaide echt om betrokkenheid van de gemeenschap”, zei Watson. “Onze benadering van sociale media, van jongs af aan, was erg gericht op het tot stand brengen van één-op-één relaties tussen ons team, persoonlijke stylisten, consumenten en de influencers waarmee we omgaan.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in