Norman Woman gelooft dat ze het slachtoffer is van de nieuwste TikTok-uitdaging

0
87


Een verontrustende trend op sociale media leidde tot de diefstal van duizenden auto’s in het hele land. Een vrouw in Norman denkt dat ze bijna een van die slachtoffers was.

Er zijn veel vragen die Sarah Carp-Moore heeft over hoe haar Kia Soul in zijn huidige staat terecht is gekomen.

“Ik zie de logica er helemaal niet in,” zei Carp-Moore.

De schade aan de stuurkolom, de ontsteking en het deurpaneel bedroeg dinsdagochtend naar schatting $ 2.900.

“Hij duwde te ver en brak het te veel dat het alle stuur blokkeerde en je het niet uit het park kon trekken,” zei Carp-Moore.

Zelfs in die toestand zei Carp-Moore dat de chauffeur van de sleepwagen die het ophaalde haar vertelde dat het erger had kunnen aflopen.

“Hij zei: ‘We hadden geluk'”, zei Carp-Moore. “Normaal gesproken, wanneer hij ze terugkrijgt, zijn ze opgeteld.”

Carp-Moore zei dat de chauffeur van de sleepwagen haar vervolgens vertelde over de trend, die zich voornamelijk richt op Hyundai- en Kia-voertuigen.

“Dat is blijkbaar een bende die zich over de Verenigde Staten verspreidt”, zei Carp-Moore. “De uitdaging is om Kia’s te stelen en de gemiddelde leeftijd is tussen de 11 en 14.”

Carp-Moore zei dat het doel van de dieven is om de auto te stelen, er een plezierritje mee te maken en hem te totaliseren.

De video’s worden vervolgens op sociale media geplaatst. Velen van hen hebben instructies voor het stelen van het voertuig.

Carp-Moore gaat nu twee uur eerder werken, zodat haar man de kinderen naar school kan brengen. Vervolgens rijdt hij Oklahoma City in voor zijn werk en keert hij ’s middags terug.

“We zijn van een gezin met twee auto’s naar een gezin van één auto gegaan”, zei Carp-Moore. “Dat werkt gewoon niet voor ons.”

Het schadeherstelbedrijf schatte dat de reparaties in 99 dagen voltooid zouden zijn. Problemen met de toeleveringsketen verlengden de reparatietijdlijn.

Met rekeningen, een hypotheek en nu een eigen risico voor de verzekering, blijft Carp-Moore achter met vragen over hoe het gezin het zal redden zonder één voertuig.

“Ik probeer mijn dag op het werk door te komen”, zei Carp-Moore. “Als ik dan thuiskom en mijn kinderen in bed liggen, dan huil en stress ik.”

Carp-Moore vraagt ​​zich nu af of alles wat ze heeft meegemaakt over een hashtag en een paar likes ging.

Haar man is van plan om een ​​stuurkolomslot te installeren zodra de auto wordt teruggebracht.

Ondertussen zei de Normandische politie dat er geen consistente trend is binnen de stadsgrenzen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in