Nijlpaarden verrassen dierentuingasten door hele pompoenen te eten in OH TikTok

0
15


title=

Hoe gemakkelijk is het voor nijlpaarden om pompoenen te pletten? Het antwoord kan koude rillingen over je rug doen lopen.

Screengrabs van TikTok van @cincinnatizoo

Nijlpaarden in de dierentuin van Cincinnati zijn dit jaar een beetje vroeg aan het trick-or-treat – door op hele pompoenen te kauwen, laat een virale TikTok-video zien.

Het personeel van de dierentuin gaf de nijlpaarden pompoenen op 26 oktober, wat volgens de video Nationale Pompoendag was. Toeschouwers snakten naar adem en grinnikten toen het personeel flinke pompoenen van alle soorten en maten in de kaken van het nijlpaard rolde voordat ze ze na slechts een of twee happen doorslikten.

Baby-nijlpaard Fritz zwemt ook naar het personeel van de dierentuin voor wat lekkers, en verzamelt “awws” van de menigte in een livestream-video die op Facebook is gepost.

Van nijlpaarden kan op afstand worden genoten, zoals in de veilige TikTok-video van de dierentuin, maar de kracht van hun beet is ronduit angstaanjagend.

Terwijl nijlpaarden voornamelijk planten eten, worden wilde Afrikaanse nijlpaarden volgens National Geographic beschouwd als “een van de meest agressieve dieren op aarde”.

Naast een bijtkracht die bijna drie keer sterker is dan die van een leeuw, is het ook bekend dat nijlpaarden een speekselverteringsenzym hebben dat “menselijk vlees chemisch kan beschadigen”, volgens een Oxford Medical Case Report uit 2020, ingediend bij de National Bibliotheek geneeskunde.

Dit alles wijst erop dat het Echt gemakkelijk voor nijlpaarden om door pompoenen te knarsen – en ze kunnen dit Halloween-seizoen het perfecte dier zijn voor zowel schattige dierentuingezichten als spookachtige feiten.

Profielafbeelding van Alison Cutler

Alison Cutler is een National Real Time Reporter voor het zuidoosten bij McClatchy. Ze studeerde af aan de Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication aan de Arizona State University en werkte eerder voor The News Leader in Staunton, VA, een tak van USAToday.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in