Nieuwe TikTok-uitdaging richt zich op Kia, Hyundai-autobezitters

0
163


LOWER MORELAND TOWNSHIP, Pennsylvania (WPVI) — Een waarschuwing voor autobezitters van Kia en Hyundai: een nieuwe TikTok-uitdaging maakt je extra kwetsbaar voor autodieven.

De video’s op sociale media worden verspreid door mensen in het hele land, waarbij tieners en jonge volwassenen worden uitgedaagd om in te breken in Kias en Hyundais en ze te stelen.

De politie van Lower Moreland Township zei dat ze niet alleen diefstal aanmoedigen, maar ook de daders aanmoedigen om gevaarlijke, roekeloze ritjes te maken en de voertuigen te vernielen.

“Elke keer dat u uw voertuig verlaat, ook al is het maar voor een paar seconden, willen we ervoor zorgen dat u uw auto’s op slot doet en waardevolle spullen uit het zicht houdt”, zei rechercheur Justin Brommer.

De politie zei ook dat criminelen in veel gevallen USB-kabels gebruiken om voertuigen te starten, dus als je een USB-kabel of een oplader in je auto hebt, verberg deze dan of neem hem mee.

Denk er ook aan om een ​​voertuig nooit onbeheerd achter te laten. Parkeer hem op een veilige, verlichte plek en controleer je omgeving. De politie zei ook dat je zou kunnen overwegen om een ​​stuurslot te krijgen.

En als je de video’s op TikTok ziet, zorg er dan voor dat je ze rapporteert om de verspreiding van dit soort uitdagingen te vertragen.

In een verklaring zei Kia dat ze op de hoogte zijn van de toename van autodiefstallen in onze regio, maar dat nieuwe modellen en afwerkingen een startonderbreker hebben. Het zei ook dat alle Kia-voertuigen die in de VS te koop zijn, voldoen aan de federale veiligheidsnormen voor motorvoertuigen of deze overtreffen.

Copyright © 2022 WPVI-TV. Alle rechten voorbehouden.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in