Nieuwe TikTok-dans verovert het internet – om het bewustzijn over het uitvoeren van reanimatie te vergroten

0
12


De Zuid-Afrikaanse danseres is te zien in het uitvoeren van de vijf belangrijkste onderdelen van cardiopulmonale reanimatie in de video – inclusief het controleren op gevaar en vervolgens op ademen met behulp van choreografie die de stappen nabootst.

Ze belt ook 999 om hulp, vraagt ​​of iemand een defibrillator kan halen en voert borstcompressies uit met haar handen in elkaar grijpend met twee slagen per seconde.

De professionele danseres werkte samen met Resuscitation Council UK om nieuwe moves op te nemen voor Olly Murs’ hitklassieker ‘Heart Skips A Beat’.

De ster vertelde haar 320.000 TikTok-fans: “Ik heb de #ResusCPRChallenge gedaan om het bewustzijn over hartstilstand te vergroten.

“Wist u dat driekwart van de Britse volwassenen reanimatie kent, maar dat minder dan de helft er vertrouwen in heeft deze uit te voeren?

“In vijf eenvoudige stappen kun je leren hoe je een leven kunt redden. Ik daag mijn zus @motsimabusetanzschule en de mooie @thisisdavinamccall uit om deel te nemen en de dans te doen.”

Ook tv-presentator en acteur Karim Zeroual, die ook een versie van de dans filmde, nam deel aan de dansactie.

Andere beroemdheden, waaronder ITV’s The Masked Dancer-presentator Davina McCall en Oti’s zus, Motsi Mabuse, zijn ook aangespoord om hun eigen versie van de dans te filmen om het bewustzijn over het belang van reanimatie te vergroten.

TikTokers zijn aangemoedigd om hun eigen versie van Oti’s dans op te nemen en te delen op hun sociale-mediaplatforms, aangezien uit cijfers blijkt dat bijna driekwart is verteld hoe de levensreddende vaardigheid moet worden uitgevoerd, maar minder dan de helft van hen (44 procent) heeft er vertrouwen in het toedienen.

Leer en ontwikkel de vaardigheid

Esther Kuku, directeur communicatie Resuscitation Council UK, zei: “Oti aan boord hebben om zo’n creatieve en boeiende dans te choreograferen, zal het bewustzijn van reanimatie helpen vergroten en benadrukken hoe gemakkelijk het is om te leren.

“Hoe meer mensen weten hoe ze deze levensreddende vaardigheid moeten uitvoeren, hoe meer kans mensen hebben om een ​​hartstilstand te overleven, wat iedereen op elk moment kan overkomen, dus iedereen moet weten dat hun twee handen een leven kunnen redden.”

De dans werd opgenomen nadat uit onderzoek van het goede doel via OnePoll bleek dat slechts 41 procent van de volwassenen wist waar ze een defibrillator konden vinden.

Verontrustend is dat minder dan een derde (29 procent) weet hoe een defibrillator moet worden gebruikt bij iemand met een hartstilstand.

Bijna een kwart (23 procent) zei dat ze een persoon met een hartstilstand zouden achterlaten om een ​​ambulance te bellen – iets wat sterk wordt afgeraden door Resuscitation Council UK.

Esther Kuku voegde toe: “Hoewel het bemoedigend is dat bijna driekwart van de volwassenen zegt te weten hoe ze reanimatie moeten uitvoeren, is er altijd ruimte om deze vaardigheden te leren en te ontwikkelen, vooral degenen die het al een tijdje niet hebben bijgeleerd.

“We geloven dat de video van Oti een manier zal zijn om betrokkenheid te verzekeren en vertrouwen te wekken bij het uitvoeren van reanimatie.”

Ga voor meer informatie over bewegen naar @resuscouncilUK en klik hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in