Neutrogena en Jennifer Garner vinden ’the splash’ opnieuw uit voor het TikTok-tijdperk

0
130


Alle producten op Glossy Pop zijn onafhankelijk geselecteerd door onze redactie. Wanneer u echter iets koopt via onze winkellinks, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

In 2013 filmde Jennifer Garner een commercial voor Neutrogena. Die commercial, met Garners lachende gezicht en uitgeblazen haar, werd uitgezonden in de woonkamers van millennials. Velen zullen zich herinneren dat haar haar op de een of andere manier perfect intact bleef, zelfs nadat een dramatische en nu iconische gigantische plons water het op de camera had geraakt.

In juni, zowel ter ere van Garner’s 15e verjaardag als merkambassadeur als in een poging om door te dringen bij een jongere klant, besloot Neutrogena de campagne opnieuw uit te vinden door 36 influencers en vier van zijn ambassadeurs op #MakeASplash op TikTok te tikken om de merknaam te promoten. hero Hydro Boost Hydraterende Hyaluronzuur Reinigingsgel. Het werd onlangs ook gelanceerd in een geurvrije editie.

Het merk ging eerst naar Garner, die onlangs haar 15-jarig jubileum als Neutrogena-ambassadeur vierde, om de campagne te introduceren. Neutrogena is niet het enige schoonheidsmerk dat momenteel werkt met voormalige ambassadeurs van een oudere doelgroep; Covergirl heeft onlangs Niki Taylor opnieuw aangesteld als het gezicht van de Simply Ageless-campagne.

Garner trapte de campagne af door een video op zowel TikTok als Instagram te plaatsen en de volgers van Neutrogena uit te nodigen om de plons zelf na te bootsen. Deelnemende fans deden vervolgens mee aan een wedstrijd. De hoofdprijs was $ 5.000 en een jaar aan Hydro Boost-huidverzorging.

Garner wisselde videobeelden van haar in de huidige tijd af met haar originele commercial. “Oh, je bent een kleine pinda,” zegt ze tegen haar jongere zelf, terwijl ze vandaag wordt getoond met haar haar opgestoken en een wit T-shirt aan. ‘Ik kan niet geloven dat ze al moeder was, die meid! … Oh, daar is de plons!” Terwijl de huidige Garner, nu 50, op dezelfde manier spettert, wordt haar shirt steeds meer doorzichtig en grapt ze: “Het wordt een beetje twijfelachtig in de kijkcijfers.” De charme van Garner en de nostalgie bleken allemaal een winnende formule. Alleen al Garner’s TikTok, gepost op 9 juni, heeft 3,7 miljoen views. Andere influencers die werden aangeboord om deel te nemen aan de campagne waren onder meer Dylan Mulvaney, die in een eerder interview met Glossy het belang van de campagne voor haar opmerkte: “Dat was niet eens een Pride-campagne, het was toevallig in juni. Dus dat voelde heel, heel speciaal, “zei ze, en merkte op dat veel van haar andere merkdeals in juni Pride-gerelateerd waren. Andere makers waren Elyse Meyers (5,4 miljoen volgers), Rod Thill (ook bekend als @rod, 1,5 miljoen volgers) en Brittany Broski (7,1 miljoen volgers).

De #MakeASplash-campagne was een multitasker als het ging om het behalen van merkdoelen voor een grote, spetterende – woordspeling – campagne. Neutrogena wist dat het een kans had om organisch deel te nemen aan de algemene nostalgie van de jaren ’90/begin ’00 die momenteel zoveel trends op TikTok en daarbuiten informeert. Het zag de campagne ook als een middel om het merk opnieuw te introduceren, met name voor Gen Zers die het merk misschien alleen kennen vanwege zijn naam.

“Het doel van de campagne was om deze nostalgische golf aan te pakken, maar er onze Neutrogena-draai aan te geven”, zegt Ethan Prizant, Brand Marketing Manager bij Neutrogena. “We hadden ook rekening gehouden met dit consumenteninzicht dat veel millennials, en zelfs Gen Z, Neutrogena herinnerden voor de plons. We wilden dat Jen de campagne zou starten, omdat zij de iconische moeder van de plons was. Het idee was dat ze iedereen zou leren hoe het moest. Daarna hebben we al onze volgers en mensen die betrokken zijn bij TikTok uitgenodigd om ook de plons te creëren.’ Influencer-berichten gingen live van 10-12 juni en inzendingen waren open tot 16 juni.

Garner, die 35 was toen ze de eerste iconische reclamespot filmde, zei dat ze er altijd van hield om een ​​Neutrogena-ambassadeur te zijn. “Ik ben opgegroeid met Neutrogena, punt uit. Ik heb de acne producten gebruikt. [For] mijn zussen en ik, Neutrogena was het chique merk dat we letterlijk in onze kerstsok zouden krijgen, “zei ze over Zoom.

“We hebben er een puinhoop van gemaakt en het duurde een eeuwigheid om de plons goed te krijgen”, zei Garner, terwijl hij herinneringen ophaalde aan die eerste advertentie. “Je gebruikt waterdichte make-up. Het is een geheel; veel mensen vegen alles af, föhnen het haar droog. Het kostte me een tijdje om het te krijgen, en ik had het geoefend. Ik had mijn badkamer thuis al verpest.”

De re-shoot van de splash was een rustige aangelegenheid, georganiseerd door Garners assistent Maureen Grosser, ook bekend als Mo. “Als ik met een bedrijf ga werken, [it’s really important to me] dat ik hetzelfde gevoel heb dat ik heb over Neutrogena, wat gewoon nostalgie, vertrouwen en geschiedenis is,” zei Garner, eraan toevoegend dat ze het merk graag met de volgende generatie wil delen. “Ik ben zo blij dat [the new campaign] was succesvol. Ik zei tegen Neutrogena: ‘Het is gewoon Mo en ik en een iPhone.’ Het is niet alsof we echt weten wat we aan het doen zijn,” zei ze.

Naast naamsbekendheid wilde Neutrogena ook jongere klanten aanspreken. Vorig jaar behandelde de Glossy Pop-nieuwsbrief de lancering van Neutrogena’s TikTok-account onder leiding van de zanger-acteur duo Chloe en Halle Bailey. Halle Bailey deed ook mee aan de #MakeASplash-campagne.

“Wij als merk waren erbij in die jaren dat veel millennials tieners waren en ons gebruikten voor hun acnezorg. Maar we zijn ook volwassen geworden. We hebben producten in onze portfolio – zoals de Hydro Boost Hydrating Cleansing Gel, die de held van deze campagne was – die inspelen op een rijpere huid of op de huidbehoeften van een volwassene,” zei Prizant. “De uitdaging was, met historische merken en de nieuwe gevestigde exploitanten die spelen in de huidverzorgingsruimte, dat Neutrogena een merk is waarvan mensen zich bewust zijn, maar Generatie Z beschouwt het misschien niet als een merk voor hen.”

Voorheen had de acne-portfolio van het merk “in de verbeelding van de consument gevormd wat Neutrogena is als merk”, zei Prizant.

Zeker, in het tijdperk van BeReal en de steeds minder beheerde feeds op sociale media, resoneerde de campagne ook omdat ze Neutrogena’s bereidheid toonde om de draak te steken met zijn eigen verleden – en het feit dat niemand een dramatische plons water er gracieus of realistisch uit kan laten zien thuis . De campagne was een succes, met 7 miljard views op TikTok (betaald en verdiend) en, op Instagram en TikTok, 45,4 miljoen vertoningen en 2,4 miljoen likes. Meer dan 100 consumenten deden mee aan de wedstrijd en maakten hun eigen splashvideo’s. Volgens Tribe Dynamics bedroeg de verdiende mediawaarde van de campagne $ 1,9 miljoen.

Neutrogena wilde “terug op de radar van Gen Z komen, als een algeheel zuiverend merk, en weer in het gesprek komen als een merk dat er al is. Er is een reden waarom we al zoveel jaren het vertrouwen hebben van dermatologen en consumenten,” zei Prizant.

Jones Road gaat haarverzorging in

Zowel Bobbi Brown als haar 2-jarige ‘schone’ make-upmerk Jones Road zijn dit jaar doorgebroken op TikTok. Nu, voor het eerst in haar carrière, is Brown verder gegaan dan make-up, naar haarverzorging, met een enkel product onder het Jones Road-label. Het wordt ‘Universal Hair Balm’ genoemd en is bedoeld als multitasker, in lijn met het ethos van Brown’s Jones Road-make-up. Ze gebruikt het graag om kroezen glad te strijken. Het merk positioneert de nieuwe balsem als het haarequivalent van het heldenproduct van het merk voor het gezicht, de Miracle Balm. Het markeert ook Jones Road’s eerste samenwerking met Hervé Claude, Brown’s vaste stylist.

Binnen onze dekking

Om deel te nemen aan #RushTok, stuurde Tarte producten naar 30.000 hoopvolle studentenverenigingen

Aandruknagels gaan verder dan de schoonheidspaden van de drogisterij

‘Ik Google niet eens meer, ik TikTok’: hoe TikTok een esthetische generator werd

Lees lijst

Hoe 7 mensen hun ironische Boat en Tote-inscripties kozen

TikTok’s “omgekeerde haarwas”-hack blaast levenloos haar weer leven in

Hypervrouwelijkheid is geen trend – het is een beweging

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in