Netflix, niet TikTok, is de grootste bedreiging voor metaplatforms (NASDAQ:META)

0
111


Apple iphone X op bureau met iconen van sociale media netwerk instagram applicatie op het scherm.  Sociaal netwerk.  Social media-app starten.

Instagram kan goed blijven hangen

bigtunaonline

Het is een ruw half decennium geweest voor Meta Platforms, Inc. (NASDAQ:META). Het aandeel is zelfs 6% gedaald sinds het hoogtepunt van het Cambridge Analytica-schandaal. Het is meer dan 50% gedaald naarmate TikTok meer ophaalde gebruikersbetrokkenheid dan Facebook en Instagram gecombineerd. Voeg daarbij de impact van Apple Inc. (AAPL) ATT-wijzigingen en het bedrijf meldde zijn allereerste omzet daling afgelopen kwartaal.

Dit leidde tot uiteenlopende meningen over de toekomst van META-aandelen, waarbij de bijdragers van Seeking Alpha 5 tegen 8 verdeelden over degenen die het aandeel een vastgehouden of minder waarderen en degenen die het op zijn minst een koop waarderen. Wall Street is meer bullish, met 32 ​​van de in totaal 55 die het aandeel als een sterke koop beoordelen. Het zoeken naar Alpha’s eigen kwantitatieve ratingsysteem heeft het aandeel stilgelegd, voornamelijk vanwege de slechte groei en lagere analistenherzieningen.

De splitsing in beoordelingen door Seeking Alpha-bijdragers, kwantitatief systeem en Wall Street

Bullish en bearish opvattingen over meta (op zoek naar alfa)

Ik zit ook in het kamp van Seeking Alpha’s kwantitatieve beoordelingssysteem, met een houdbeoordeling. Ik ben optimistisch over het vermogen van Meta om door ATT-uitdagingen te navigeren. Ik geloof ook dat het bedrijf de test van TikTok zal doorstaan, hoewel het misschien hulp van overheden nodig heeft om dat te bereiken. Wat naar mijn mening een grote bedreiging zal vormen voor de huidige advertentieactiviteiten van Meta, is de introductie van advertentie-ondersteunde niveaus door streamers, met name door Netflix (NFLX). Die uitdaging compenseert elk optimisme dat ik heb over het vermogen van het bedrijf om door de ATT- en TikTok-uitdagingen te navigeren.

Meta is het best uitgerust om de ATT-uitdaging aan te gaan

Ik heb eerder gesproken over de uitdagingen die de ATT-wijzigingen van Apple met zich meebrengen. Het komt erop neer dat applicaties zoals Facebook en Instagram het signaal van Apple-gebruikers hebben verloren en ze daardoor niet zo goed kunnen volgen als voorheen. Ze verloren vooral het vermogen om erachter te komen of de advertentie die ze toonden ertoe leidde dat de gebruiker converteerde of niet. Die uitdaging kan vooral worden opgelost met de grootte, die Meta in overvloed heeft. De introductie van shoppable advertenties overbrugt bijvoorbeeld de kloof tussen het tonen van de advertentie en de conversie. De door het bedrijf gerapporteerde verschuiving van Instagram-winkelfuncties om de advertentieactiviteiten van het bedrijf te bedienen, is naar mijn mening een nieuwe poging om conversie beter te meten in een post-ATT-wereld. Door gebruikers aan te moedigen om in contact te komen met bedrijven binnen Meta’s familie van apps, kan het bedrijf meer first-party data genereren, en dankzij zijn omvang zal het voldoende data hebben om relevant te blijven voor adverteerders. De vraag lijkt momenteel te zijn waarom TikTok sowieso niet meer advertentieaandeel zou nemen, aangezien het een veel grotere gebruikersbetrokkenheid heeft?

De TikTok-uitdaging is van voorbijgaande aard

Zoals veel van de TikTok-uitdagingen, zal de concurrentiedreiging van het bedrijf voor Meta met de tijd verdwijnen. In veel opzichten is deze situatie niet nieuw; Meta stond voor een vergelijkbare uitdaging met Snapchat’s (SNAP) verhalen. Mark Zuckerberg zei het zelf in de winstoproep:

Oke. Volgende op advertenties. Hier stonden we op korte termijn voor een aantal uitdagingen, maar de investeringen die we doen zouden ons op langere termijn een comparatief voordeel moeten opleveren. Een uitdaging op korte termijn is de groei van video in korte vorm. Met rollen worden nog geen inkomsten gegenereerd met hetzelfde tempo als met feeds of verhalen. Dus op de korte termijn, hoe sneller Reels groeit, hoe meer inkomsten er daadwerkelijk verdringen van oppervlakten die meer inkomsten genereren. Nu zouden we in theorie de tegenwind op de korte termijn kunnen verzachten door minder hard te werken aan het kweken van haspels, maar dat zou op de langere termijn slechter zijn voor onze producten en ons bedrijf, aangezien we er zeker van zijn dat haspels de betrokkenheid in het algemeen en de kwaliteit zullen vergroten en uiteindelijk meer inkomsten zullen genereren voeden.

Ons werk aan de efficiëntie van het genereren van inkomsten met advertenties voor Reels gaat sneller vooruit dan we hadden verwacht. We hebben nu een jaarlijkse opbrengst van $ 1 miljard voor Reels-advertenties overschreden, en Reels heeft ook een hogere opbrengst dan Stories op identieke tijdstippen na de lancering. Dus het komt erop neer dat ik denk dat we hier op het goede spoor zitten en dat we hier gewoon doorheen moeten.

Een belangrijk ding om op te merken is dat het laten groeien van rollen een rem is op Meta’s eigen inkomsten, omdat rollen momenteel niet zo goed inkomsten genereren als Feed of Stories. Dus hoewel de omzetdaling kan worden gezien als de opkomende concurrentiedreiging van TikTok, kan het eigenlijk precies het tegenovergestelde zijn; Meta groeit zijn concurrerende product zo goed dat het advertenties weghaalt uit Feed en Stories. Aangezien Reels sneller groeit dan Stories op identieke tijdstippen na de lancering, en het zal uiteindelijk net zo goed geld opleveren als Feed, zou het bedrijf sneller terug kunnen zijn naar 20% omzetgroei dan veel beren denken. Dit zou dus zeer bullish nieuws kunnen zijn voor het aandeel.

Het andere ding voor Meta is de regulering van TikTok. Er zijn groeiende discussies in de VS over het verbieden van TikTok vanwege de angst dat Peking toegang krijgt tot gebruikersgegevens. India heeft TikTok al verboden, dus de optie zou voor veel landen op tafel kunnen liggen. Als die trend zich voordoet, zal Meta’s business profiteren als gevolg van minder concurrentie.

Netflix is ​​de echte bedreiging voor de advertentiebusiness van Meta

Ik schreef eerder deze maand dat Netflix gemakkelijk 10 miljard dollar aan advertentie-inkomsten zou kunnen genereren. Netflix heeft drie dingen die ervoor gaan. Ten eerste heeft het een vergelijkbaar aantal wereldwijde kijkers. Het is een van de weinige media-eigendommen ter wereld met een miljard gebruikers op zijn platform. Ten tweede zou het veel hogere CPM’s kunnen hebben dan Facebooks, met rapporten van het management die streven naar een CPM van $ 60. Premium video haalt altijd premium advertentietarieven op en Facebook heeft vrijwel geen premium scripted shows op al zijn eigendommen. Ten derde heeft Netflix volledige controle over wat er op zijn platform staat, terwijl dat niet betekent dat Netflix immuun is voor kritiek op de merkveiligheid. Controle over de inhoud betekent dat het management die uitdaging beter kan aanpakken. Het betere merkveiligheidspotentieel en aantrekkelijke klantdoelen betekenen dat de advertentievoorraad van Netflix zeer aantrekkelijk kan zijn voor adverteerders.

Een nieuw rapport laat zien dat Netflix volgend jaar rond deze tijd 40 miljoen kijkers op zijn ad-tier wil hebben. Zoals ik eerder deze maand in mijn artikel besprak, zou dit aantal kijkers genoeg zijn om $ 10 miljard aan advertentie-inkomsten te genereren met een lagere advertentiebelasting dan traditionele tv.

Meta ging eerder (en momenteel) in op bedreigingen van concurrenten, zoals die van Netflix, door simpelweg de concurrerende producten te kopiëren. Dat is in dit geval bijna onmogelijk, gezien de hoeveelheid kapitaal die nodig is om de streaming-business te betreden. Meta zou zijn capex moeten verdubbelen om de streamingmarkt te betreden, wat, zelfs als het succesvol is, een enorme belemmering zal zijn voor de marges. Meta zou uiteraard de kleinere adverteerders kunnen bedienen en haar andere bedrijven kunnen laten groeien. Maar als het op advertenties aankomt, is het niet de vraag hoe Meta Netflix zal afweren, het is gewoon hoeveel advertentie-inkomsten Netflix van Meta wil afnemen.

Conclusie

De introductie van door advertenties ondersteunde niveaus door streamers, met name Netflix, zou het einde kunnen betekenen van het online advertentieduopolie dat al meer dan tien jaar in handen is van Meta en Alphabet Inc. (GOOG, GOOGL). Hoewel Google Zoeken in het algemeen beter gepositioneerd zal zijn dan Meta, heeft elke verandering in de marktstructuur meestal een negatief effect op de aandelen van de gevestigde exploitanten. Meta heeft echter een aantrekkelijke waardering en het is onwaarschijnlijk dat de dreiging van TikTok een baanbrekende dreiging zal zijn. Gezien het feit dat een tastbare dreiging van Netflix realistisch gezien een paar jaar verwijderd is, zou het aandeel een punter kunnen zijn voor beleggers met een middellangetermijnvisie. Voor langetermijnbeleggers denk ik dat het een houvast is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in