Nagelslugging: kom meer te weten over deze TikTok-trend

0
11


Er zijn veel trends die voortkomen uit TikTok zo nu en dan – sommige zijn ronduit bizar en andere maken eigenaardige gezondheidsclaims. Er zijn ook huidverzorgings-, make-up- en schoonheidstrends te zien in de app voor het delen van video’s die door miljoenen over de hele wereld wordt gebruikt. Een trend die al een paar maanden de ronde doet, is die van ‘nail slugging’.

Nagelslugging, in tegenstelling tot de naam, houdt eigenlijk geen slakken in, maar het is een beauty-hack die de ruimte de laatste tijd domineert.

Volgens een 2022 Verleiden rapport, vergelijkbaar met het ‘sluggen’ van het gezicht door ’s nachts een “dik, balsemachtig product zoals vaseline over je huidverzorgingsproducten aan te brengen voor een extra laag hydratatie en om al je producten in te sluiten”, betekent nagelslugging het maken van broze nagels sterker door ’s nachts laagjes olie en balsems te gebruiken.

Er zijn veel #nailslugging-video’s op TikTok en op andere sociale mediaplatforms, waarin mensen die willen groeien sterkere, gezondere en glanzendere nagels schuim hun nagels en nagelriemen in met veel vochtinbrengende producten zoals oliën en vaseline om het vocht vast te houden en dofheid weg te nemen; ze beweren dat het een methode is die zelfs is goedgekeurd door dermatologen.

Volgens lorealparisusa.comnagelslugging is een tweedelig proces waarbij eerst een nagelriemolie op de nagels wordt aangebracht en vervolgens wordt “verzegeld” met een occlusieve substantie zoals vaseline of zelfs handcrème.

Het is beter geschikt als een nachtelijke routine wanneer de handen in rust zijn en crèmes en oliën hun magie op de nagels kunnen uitoefenen. Ook kan vaseline de handen vettig maken, daarom geven mensen er de voorkeur aan om ’s nachts nagels te sluggen in plaats van overdag. Het wordt echter aanbevolen om een ​​klein beetje van de gelei te gebruiken om vettigheid en plakkerigheid te voorkomen.

Om er meer over te begrijpen, indianexpress. com nam contact op met dr. Neha Sharma, dermatoloog en oprichter van Estique Clinic, Gurugram, die zei dat de nagelriemen droog en uitgedroogd worden door overmatige blootstelling aan water tijdens het handen wassen, zwemmen, afwassen, tuinieren of door overmatige verwerking van nagels met gel, diplakken, nagelstickers.

“Nagelriemen zijn de belangrijkste afdichting die onze nagels beschermt. Het houdt water, vocht en micro-organismen buiten. Wanneer dit zegel wordt verwijderd of droog en uitgedroogd raakt, verliest het zijn beschermend vermogen. Dan kunnen water en vocht de nageleenheid binnendringen en allerlei problemen veroorzaken, waaronder chronische paronychia, wat roodheid en zwelling van de huid achter de nagelriem is, “zei de dokter.

Ze voegde eraan toe dat het proces van nagelslugging eerst afschilfering omvat. “Breng vervolgens een vochtinbrengende crème op basis van bevochtigingsmiddelen aan. Je kunt ook olie aanbrengen. Sluit ten slotte dit vocht af met een occlusieve zalf zoals vaseline. Deze laatste laag houdt vocht vast en voorkomt transepidermaal waterverlies – het proces van waterverdamping van het huidoppervlak als gevolg van de externe omgeving.”

De expert concludeerde door te zeggen dat gezonde en gehydrateerde nagelriemen de sleutel zijn tot algehele nagelgezondheid. “Nail slugging helpt je om sterkere en gezondere nagels te krijgen en tegelijkertijd gebarsten, droge en broze nagels te voorkomen.”

📣 Volg ons op voor meer lifestyle-nieuws Instagram | Twitteren | Facebook en mis de laatste updates niet!LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in