Nagelprofessionals waarschuwen voor TikTok-trend van geluithardende persnagels

0
84


Een trendy manicure krijgen die je persoonlijkheid volledig uitdrukt – denk aan ingewikkelde ontwerpen, nagelparels, de hele negen meter – is steeds duurder geworden, maar toch enorm populair onder de online schoonheidsgemeenschap. Dus toen TikTok een goedkope hack begon te verspreiden met behulp van opdruknagels en gel-uitharding, waren doe-het-zelvers overal blij. Maar nagelprofessionals hebben een ernstige waarschuwing afgegeven tegen de virale schoonheidstrend.

“Persoonlijk vind ik dit een zeer alarmerende en enge trend die momenteel op TikTok gaande is”, zegt Amber Thomas, oprichter van The Healthy Nails Collaborative, in haar video. “UV-licht kan niet door een volledig bedekkende aandruknagel gaan die gekleurd is. Het moet absoluut helder zijn… Je stelt jezelf bloot aan het ontwikkelen van een allergie voor gelproducten.”

De trend in kwestie begon eerder deze zomer te circuleren toen de video van maker @yasyyada het in de schijnwerpers zette, met 2,3 miljoen views. Het gaat om het gebruik van een hechtende gellijm zoals Aprés’s Extend Gel om goedkope opdruknagels te bevestigen die je normaal gesproken bij een drogisterij zou krijgen. Na het aanbrengen van de nagel vertelt de techniek de kijkers om uit te harden onder een UV-lamp, die de gel zou moeten uitdrogen en een langdurige en ingewikkelde manicure zou moeten produceren voor weinig inspanning en lage kosten.

Zowel het probleem als de trekking is echter dat de meest betaalbare opdruknagels van een drogisterij vooraf zijn ontworpen. De nagels zijn al gelakt en hebben vaak indrukwekkende ontwerpen die beginners niet zelf thuis kunnen maken, wat het hele proces veel gemakkelijker maakt. Maar die ontwerpen maken de nagels niet helemaal helder, zoals Thomas zegt dat nodig is, en blokkeren daarom het UV-licht van het daadwerkelijk volledig uitharden van de nagel en de gelbonder eronder.

ZIE OOK:

Skin cycling is de TikTok-trend die actieve huidverzorging demystificeert

Een gelbonder zoals Extend Gel is bedoeld om te worden gebruikt met volledig doorzichtige nagelverlengingen, om na het aanbrengen te worden geverfd en volledig uit te harden. Als de gel niet of slechts gedeeltelijk is uitgehard, kunnen de onderliggende nagels contactdermatitis ontwikkelen en/of een allergische reactie krijgen, waardoor de drager nooit meer een op gel gebaseerd product kan gebruiken. Volgens Thomas zorgt een onjuist uitgeharde gel er ook voor dat vocht onder de aandruknagel vast komt te zitten, wat mogelijk tot schimmel kan leiden.

In veel TikTok-video’s die de hack aanbevelen, wordt kijkers verteld om elke betaalbare UV-lamp te gebruiken die ze willen kopen, met een populaire optie als een minilamp die bedoeld is om te worden gebruikt voor flitsuitharding. Thomas heeft een aparte video waarin de vereisten worden geschetst voor een veilige UV-lamp voor nagels, die volgens haar minimaal 48 W moet zijn en een reflecterende onderrand moet hebben om gel op nagels goed uit te harden.

Ook andere TikTokkers waarschuwen voor de trend nadat ze het zelf hebben geprobeerd en nadelige effecten hebben ondervonden. “Mijn nagels zagen er geweldig uit totdat ze zo erg begonnen te jeuken dat ik bijna kokend water op mijn nagels moest gieten om de pijn te verzachten”, zei gebruiker @k.wamp in haar video. “En toen waren mijn vingernagels zo zacht dat ze eraf vielen.”

Als nagelliefhebbers een betaalbaar alternatief willen voor manicures van salonkwaliteit, zijn nageltechnici het erover eens dat een gelbonder nog steeds thuis kan worden gebruikt – het moet gewoon onder een doorzichtige nagelbevestiging en met een goede lamp zijn. Dit vereist natuurlijk dat je ze zelf schildert, waardoor de hack veel minder nuttig is voor minder artistiek ingestelde mensen.

Op de een of andere manier lijkt het de moeite waard om de tijd te nemen om wat nailart-vaardigheden op te doen om de brandende, jeukende pijn van een gelallergie te voorkomen. Maar misschien zijn wij dat alleen?LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in