Na het verbieden van advertenties voor gewichtsverlies, nam TikTok miljoenen van het merk dat beweerde dat je 90 pond kunt verliezen in 2 weken

0
17


Afbeelding voor artikel getiteld Na het verbieden van advertenties voor gewichtsverlies, nam TikTok miljoenen van het merk dat beweerde dat je 90 pond kunt verliezen in 2 weken

Foto: Getty-afbeeldingen

TikTok zou tussen afgelopen november en de eerste week van januari naar verluidt $ 4,3 miljoen hebben afgepakt van een merk dat producten voor gewichtsverlies verkocht, waaronder een laxerend drankje waarvan werd beweerd dat het je zou kunnen helpen om 90 pond in twee weken af ​​te vallen. rapport van Media Matters voor Amerika eerder deze maand onthuld. Op maandag, Insider bevestigd dat TikTok sindsdien heeft verwijderd of beperkt wie sommige advertenties van het bedrijf kan zien.

Met name, althans op papier, hanteert TikTok een meer progressieve benadering van gewichtsverlies en eetstoornisbevorderende inhoud dan andere sociale platforms in zijn gemeenschapsrichtlijnen, waarbij het sinds 2020 expliciet producten voor gewichtsverlies verbiedt. onze gemeenschap beschermen tegen schadelijke inhoud en gedrag en tegelijkertijd een inclusieve en lichaamspositieve omgeving ondersteunen.”

In plaats daarvan ontdekte de senior onderzoeker van Media Matters, Olivia Little, dat het bedrijf in twee maanden tijd meer dan $ 4 miljoen ontving van Kilo Group, en met name van zijn merken ColonBroom – de eerder genoemde laxerende drank – en Beyond Body, dat enorm onrealistische ‘voedingsplannen’ verkoopt die gericht zijn op gewicht. verlies. Veel van de gesponsorde advertentie-inhoud van ColonBroom en Beyond Body Kenmerken jonge, magere vrouwen die hun producten uitbundig prijzen en samen ongeveer 415 miljoen views op hun video’s vergaren. De individuele TikTok-accounts van ColonBroom en Beyond Body hebben minder dan 3.000 volgers, maar met honderdduizenden views op sommige van hun video’s die Insider notities “zijn moeilijk uit te leggen zonder betaalde promotie.”

Dit bereik is vooral zorgwekkend gezien het feit op wie het waarschijnlijk heel specifiek gericht is: jonge vrouwen en meisjes. “Ik heb met mannen gesproken die allemaal geen idee hadden wat Beyond Body of ColonBroom eigenlijk waren, en toen zeiden de vrouwen met wie ik sprak allemaal: ‘Dit is elke andere advertentie voor mij op mijn feed’,” vertelde Little aan Jezebel. “Maar er zijn gewoon geen gegevens om dit te ondersteunen omdat TikTok geen gegevenstransparantie rond advertenties heeft.” Desalniettemin, puur gebaseerd op de cijfers die openbaar beschikbaar zijn en de anekdotes die Little deelde, is het duidelijk dat de advertenties veel voorkwamen en, zegt ze, ontworpen om “de onzekerheden van gebruikers uit te buiten, op een manier die doet denken aan Instagram uit 2010 en de ‘flat tummy tea’. ‘ advertenties die overal waren.

Met behulp van de website van ColonBroom ontdekte Insider dat een 5’8 “vrouw die 250 pond weegt met als doel 100 pond te verliezen, zou worden verteld dat ze 150 pond in vijf weken zou kunnen verliezen met hun drankje – en 90 alleen al in de eerste twee weken.– wat in strijd is met vrijwel alle wetenschappelijke en medische richtlijnen voor gezonde, duurzame voeding. Beyond Body promoot een meer vaag, 28-daags plan voor gewichtsverlies dat op de markt wordt gebracht voor personen die geïnteresseerd zijn in “een platte buik krijgen voor de vakantie” of “het bereiken van een droomlichaam voordat ze op vakantie gaan”, Insider gevonden. Dr. Wendy Bazilian, een geregistreerde diëtist, verteld de uitlaatklep dat de producten van ColonBroom duurder en minder effectief zijn dan simpelweg het eten van havermout, chiazaden of ander vezelrijk gezondheidsvoedsel, en erger nog, het zelfrespect van gebruikers kunnen schaden door “te hoge verwachtingen te wekken”.

En – effectief of niet – zowel de advertentiecampagnes van ColonBroom als Beyond Body en de inhoud van influencers waren in strijd met TikTok’s verbod op advertenties voor gewichtsverlies. Hoewel specifieke berichten die in strijd waren met dit verbod werden verwijderd of beperkt, bevestigde TikTok dit Insider dat KiloGroup blijft adverteren op het platform. Een woordvoerder van ColonBroom zei in een verklaring aan de outlet dat het “stopte met het verspreiden van de advertenties die als ongepast werden beschouwd, omdat we zien dat de boodschap die we wilden overbrengen niet duidelijk was.” Beyond Body ontkende dat het überhaupt inhoud voor gewichtsverlies promoot, veelzeggend Insider zijn plannen zijn “een richtlijn” om klanten “gezonde eetmethoden” te leren, en voerden aan dat geen van de gemarkeerde berichten rechtstreeks de woorden “gewichtsverlies” bevatten – alsof dat de enige mogelijke manier is waarop inhoud ongeordend eten of een ongezond lichaamsbeeld promoot .

TikTok reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar van Jezebel over de specifieke kenmerken van de beperkingen op een deel van de inhoud van ColonBroom en Beyond Body, en hoe het bepaalt welke gebruikers het bekijken van hun advertenties moeten beperken. TikTok ook niet adres of en hoe het adverteerders en influencer-inhoud in het algemeen screent op veiligheid en nauwkeurigheid, gezien de overduidelijk gevaarlijke plannen voor gewichtsverlies die door ColonBroom worden gepusht die tot voor kort met succes op TikTok adverteerden.

Het gebrek aan degelijk voedingsadvies dat door de merken van KiloGroup wordt gepusht, is vooral zorgwekkend, gezien het feit dat TikTok steeds meer wordt behandeld als een bron voor welzijns- en gezondheidsadvies, of het nu gaat om “natuurlijke” anticonceptie-alternatieven gepusht door ’trad wife’-influencers zonder medische achtergrond, advies over gewichtsverlies van KiloGroup-influencers en, zoals Jezebel’s Kady Ruth Ashcraft gemeld eerder deze maand leerden influencers kijkers hoe ze zelfgemaakte Ozempic-medicijnen kunnen maken om af te vallen.

“Inhoud over verkeerde informatie over gezondheid, gewichtsverlies, dit alles, gaat vrij gemakkelijk organisch viraal op TikTok. Wat we nu steeds weer zien, zoals met [Kilo Group], is dat deze bedrijven het virale formaat of de stijl van deze virale TikToks repliceren, maar ze doen het in de vorm van advertenties, ‘legde Little uit. En hoe vooruitstrevend de taal rond TikTok’s verbod op advertenties voor gewichtsverlies ook mag zijn, de ontoereikende handhaving van dit beleid stelt deze merken in staat. ‘Dit was geen situatie waarin één advertentie vloog onder de radar, als een kleine, goedkope advertentie,’ zei Little over de aankoop van $ 4,3 miljoen door Kilo Group. “Dit is momenteel een topkoper van fitness- en gewichtsverliesadvertenties, en TikTok negeerde gewoon het feit dat ze schaamteloos hun advertentiebeleid schonden om geld in te zamelen.”

TikTok’s verbod op advertenties voor gewichtsverlies oorspronkelijk voortgebracht in 2020, op het hoogtepunt van covid, temidden van nieuwe Onderzoek op het moment dat ontdekte dat de pandemie en richtlijnen voor onderdak een aanzienlijke toename van ongeordend eten hadden veroorzaakt, vooral onder jongeren. Een deel hiervan werd onvermijdelijk veroorzaakt door wijdverbreide ‘grappen’ over pandemische gewichtstoename, geestelijke gezondheidsproblemen verergerd door covid, en zeker ook de populariteit van ongeordende eetinhoud op TikTok destijds (en misschien wel vandaag). De cultuur van giftig gewichtsverlies heeft altijd gebloeid in het tijdperk van sociale media, gezien de eeuwige financiële stimulans voor merken en bedrijven om te profiteren van unieke gendergerelateerde onzekerheden die worden gestimuleerd door wellness- en schoonheidstrends. En zoals Little’s onderzoek aantoont, is er ook duidelijk een financiële stimulans voor socialemediabedrijven om deze trends te promoten – zelfs in strijd met hun eigen beleid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in