Mykhailo Mudryk zal waarschijnlijk niet worden geschorst vanwege racistische opmerkingen in TikTok-video

0
41


Het is onwaarschijnlijk dat Chelsea-aanvaller Mykhailo Mudryk een schorsing krijgt voor het gebruik van racistische opmerkingen in een post op sociale media, zo begrijpt het persbureau PA.

De Oekraïner heeft via een verklaring van zijn vertegenwoordigers zijn excuses aangeboden voor het gebruik van de term bij het reciteren van songteksten in een TikTok-video.

De voetbalbond vraagt ​​om opheldering en opmerkingen van Mudryk en zijn club over wanneer de opname is gemaakt, wanneer deze online is geplaatst en wanneer deze is verwijderd.

Hoewel de FA spelers kan aanklagen voor discriminerend gedrag buiten een voetbalsetting volgens nieuwe richtlijnen die in 2020 zijn uitgegeven, begrijpt PA dat het onwaarschijnlijk is dat de FA de speler in dit geval zal aanklagen op basis van de informatie die het al over hem heeft, en in plaats daarvan waarschijnlijk om Mudryk aan zijn verantwoordelijkheden te herinneren.

Daden van discriminatie kunnen worden geclassificeerd als zware overtredingen van FA-regel E3.1 met betrekking tot wangedrag, en wanneer een aanklacht wordt ingediend en bewezen voor een dergelijke overtreding, is de startstraf zes wedstrijden.

De Chelsea-ster, die deze maand overkwam van Shakhtar Donestk voor £ 89 miljoen, reciteerde een rapnummer in de video, die inmiddels is verwijderd.

De vertegenwoordiger van Mudryk zei in een verklaring: “Het spijt Mykhailo ten zeerste voor elke belediging die is veroorzaakt.

“Hoewel het zijn bedoeling was om alleen de tekst van een lied te reciteren, betreurt Mykhailo zijn beslissing en accepteert hij van ganser harte dat het niet gepast was.”

Ondanks de context, terwijl Mudryk de tekst van Lil Baby’s nummer ‘Freestyle’ reciteerde, veroordeelde anti-discriminatie liefdadigheidsinstelling Kick It Out de taal.

Kick It Out zei in een verklaring: “Het gebruik van deze term door spraakmakende figuren in het voetbal kan alleen dienen om mensen van het spel te vervreemden.”

Vertegenwoordigers van Mudryk vertelden The Sun: “Mykhailo betreurt ten zeerste de aanstoot die is veroorzaakt door de video die afgelopen juli op zijn TikTok-account is geplaatst.

“Hoewel het zijn bedoeling was om alleen de tekst van een lied te reciteren, betreurt Mykhailo zijn beslissing en accepteert hij van ganser harte dat het niet gepast was. De video is inmiddels verwijderd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in