‘My Name Is Skyler White, Yo’ krijgt nieuw leven op TikTok

0
79


That One Sound is een wekelijkse column van senior internetcultuurschrijver Audra Schroeder die de oorsprong onderzoekt van populaire geluiden die op TikTok te horen zijn. Suggesties? Tips? E-mail [email protected]

Breaking Bad is al bijna een decennium uit de lucht en de invloed ervan blijft druppelen. De AMC-serie is al een tijdje beschikbaar op Netflix, maar er is een opleving in Breaking Bad inhoud op TikTok onlangs, mogelijk vanwege de Je kunt beter Saul bellen finale.

En een bepaald audiofragment van Breaking Bad maakt veel kilometers.

Het geluid

De audio is afkomstig van een uitgebreid gesprek tussen Jesse Pinkman (Aaron Paul) en Skyler White (Anna Gunn), wanneer ze Jesse confronteert voor het verkopen van wiet aan haar man, Walter (Bryan Cranston).

Het geluid dat nu circuleert, werd oorspronkelijk in februari gepost door @mineralsmarie en is getiteld “Breaking Bad grappige momenten’ – vooral grappig vanwege hoe krachtig Skyler ‘Yo’ gebruikt.

Eerder deze maand begon het geluid weer de ronde te doen, zij het in een nieuwe context, toen mensen de regel “Verkoop geen marihuana aan mijn man” isoleerden en toepasten op ongemakkelijke gesprekken over seks, relaties en identiteit.

@mattiesbasement

ik had het gevoel dat ik snoep aan het uitdelen was op halloween

♬ origineel geluid – mineralenmarie

@marissaflood13 Want de “jongens” zouden afgeleid kunnen worden door je gladde dijen of zoiets #momsbelike #funny #satire #2000s #momsoftiktok #fyp #foryou origineel geluid – mineralenmarie
@annaxsitar

het is weer die tijd van het jaar

♬ origineel geluid – mineralenmarie

Iemand bewerkte ook in goed getimede dreunen en veranderde de scène in een Google-formulier.

@tvanauk10 Skyler Stans staat op 😈 #fyp #breakingbad #skylerwhite #googleforms #bettercallsaul #googleformquiz #trending #tedbeneke #gusfring #jessepinkman #aaronpaul #bryancranston #walterwhite ♬ origineel geluid – mineralenmarie

Waar komt het vandaan?

De scène is van seizoen 1’s “Kat zit in de zak…‘, de tweede aflevering van de serie, waarin het criminele partnerschap van Jesse en Walt zijn eerste grote obstakel ziet en Skyler achterdochtig wordt. (Over de wiet, niet over het criminele partnerschap.)

Skyler werd vaak afgeschilderd als de slechterik tijdens de run van de show, hoewel dat achteraf gezien gewoon diepgewortelde vrouwenhaat was. Gunn schreef over het spelen van Skyler in 2013, het jaar waarin de show eindigde, en hoe haar personage “een vlampunt is geworden voor de gevoelens van veel mensen over sterke, niet-onderdanige, slecht behandelde vrouwen.” Ze merkt ook op dat er destijds Facebook-pagina’s waren die waren gewijd aan het haten van haar karakter, evenals AMC-prikborden.

“Op een bepaald moment op de prikborden, ” schreef Gunn, ” leek het karakter van Skyler uit het gesprek te vallen en mensen brachten hun negatieve gevoelens rechtstreeks naar mij over.” Skyler White bestond in een tijd waarin ‘moeilijke vrouwen’ op tv het discours aanstuurden, hoewel veel ervan seksistisch was. Natuurlijk, terugkijkend was Walter White de slechterik.

Vince Gilligan, maker van Breaking Bad en Je kunt beter Saul bellenvertelde onlangs de New Yorker dat hij “nog steeds nadenkt over” hoe Skyler en Gunn jaren later werden behandeld: “Achteraf realiseer ik me dat de show gemanipuleerd was, in de zin dat het verhaal alleen door Walt’s ogen werd verteld, zelfs in scènes waarvoor hij niet aanwezig was. Zelfs Gus, zijn aartsvijand, leed niet onder de vijandigheid die Skyler ontving.”

Geluid uit

Fans lijken opnieuw te hebben beoordeeld, althans in de opmerkingen van de originele TikTok. Of misschien hebben ze de show pas onlangs bekeken. De reacties zijn overwegend positief: “SHES SUCH A SLAY”, “I lowkey love her.”

“Dit is het enige slechte dat Skylar in de show heeft gedaan.”

En er zijn Skyler White fancams.

@sasyxa yo‼️ #skylerwhite #skylerwhiteedit #edit #breakingbad #breakingbadedit #bb #walterwhite #skyler #skyleredit #sasyxa #yo #fyp ♬ origineel geluid – miah

Gunn speelt de hoofdrol in Apple’s aanstaande privé-oogserie Suikerwaarin ook Colin Farrell en Sandman’s Kirby Howell-Baptiste.

web_crawlr

We crawlen het web, zodat u dat niet hoeft te doen.

Meld u aan voor de Daily Dot-nieuwsbrief om elke dag het beste en slechtste van internet in uw inbox te krijgen.

*Eerste publicatie: 16 september 2022, 7:00 uur CDT

Audra Schroeder

Audra Schroeder is de senior entertainmentschrijver van de Daily Dot en richt zich op streaming, comedy en muziek. Haar werk is eerder verschenen in de Austin Chronicle, de Dallas Observer, NPR, ESPN, Bitch en de Village Voice. Ze is gevestigd in Austin, Texas.

Audra Schroeder

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in