Muziekstreamingplatforms moeten oppassen voor TikTok

0
79


TikTok

Sinds zijn astronomische roem heeft TikTok een aantal industrienormen opnieuw gedefinieerd. Op het gebied van het maken van inhoud heeft het YouTube en Instagram omvergeworpen om de koning van korte video-inhoud te worden. Nu is de dochteronderneming van Byte Dance van plan om de wereldwijde muziekstreamingindustrie op zich te nemen.

Als je een core TikTok-gebruiker bent, dan zal je bevestigen dat je bepaalde nummers via het platform hebt ontdekt. Makers van inhoud die de toepassingsservices voor sociale media gebruiken, maken liedjes vaak trend door er video’s mee te maken. Deze nummers groeien vervolgens in populariteit op het platform en zelfs buiten het platform, aangezien de video’s vaak hun weg vinden naar andere sociale-mediatoepassingen.

Dus toen bekend werd dat TikTok van plan was om de muziekstreamingindustrie volledig te betreden, kwam het niet zo. verrassing.

Volgens Business Insider heeft Byte Dance hiervoor al een merk gedeponeerd. Net als andere muziekstreamingplatforms biedt de komende TikTok Music gebruikers de mogelijkheid om zich te abonneren en online muziek te streamen. Het goede nieuws is dat dit niet de eerste kans van Byte Dance op een muziekstreamingtoepassing is.

Het bedrijf heeft al een applicatie die in bepaalde regio’s beschikbaar is voor het streamen van muziek. Deze applicatie heet Resso, Byte Dance kan zijn ervaring van dit platform gebruiken en van dit komende muziekstreamingplatform een ​​hit maken. Zoals we eerder zeiden, zullen er enorme winsten zijn, maar ook felle concurrentie.

Andere streaming-applicaties zoals Spotify, YouTube Music, Apple Music, enz. moeten hun kroon beschermen. YouTube Shorts is een perfect voorbeeld van de macht en invloed die TikTok uitoefent in de korte videoplatformindustrie. Instagram heeft ook enkele verhalen om te delen over hoe Byte Dance zijn Reels-activiteiten heeft overgenomen. We verwachten dus meer concurrentie in de muziekstreamingindustrie en meer streamingopties voor gebruikers zodra Byte Dance zijn streamingplatform lanceert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in