Move Over TikTok – Dit sociale-mediaplatform zou de nieuwe rage onder tieners kunnen zijn

0
106


De recente zwakke prestaties van sociale platforms zoals Metaplatforms, Inc. META en Snap, Inc. SNAP zijn beschuldigd van concurrentie van het in China gevestigde TikTok, eigendom van ByteDance.

De resultaten van een nieuwe enquête toonden aan dat TikTok mogelijk verliest van Alphabet, Inc.’s YouTube weet het tienerpubliek te boeien.

YouTube werd het meest gebruikt door tieners onder de online platforms, zo blijkt uit de resultaten van Pew Research’s online-enquête in 2022 voor tieners. De enquête vroeg om reacties van 1316 Amerikaanse tieners in de leeftijd van 13 tot 17 jaar en werd uitgevoerd tussen 14 april en 4 mei.

Ongeveer 95% van de tieners zei dat ze YouTube gebruikten, vergeleken met 67% voor TikTok. Snapchat en Instagram werden elk door 60% van de respondenten gebruikt. Meta’s vlaggenschip-app Facebook werd door slechts 32% van de tieners gebruikt.

Lees wat TikTok doet als reactie op de kritiek op de privacy van gebruikersgegevens

Een kleiner deel van de respondenten gebruikte Twitter, Inc. TWTRTwitch, WhatsApp, Reddit en Tumblr.

Ook qua gebruiksgraad scoort YouTube boven TikTok. Ongeveer 19% van de tieners zei dat ze YouTube bijna constant gebruikten, terwijl TikTok en Snapchat constant werden gebruikt door respectievelijk 16% en 15%.

Toen we vroegen hoe ze hun gebruik van sociale media bekeken, zei 55% van de Amerikaanse tieners dat ze ongeveer de juiste tijd doorbrachten, 36% zei dat ze te veel tijd doorbrachten en 8% zei dat ze te weinig tijd op de platforms doorbrachten.

Uit het onderzoek bleek ook dat 54% van de tieners denkt dat het op zijn minst enigszins moeilijk zou zijn om sociale media op te geven, en 46% vond het op zijn minst enigszins gemakkelijk om dit te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in