Montrealer verlicht TikTok terwijl hij in de rij staat om koningin Elizabeth II te herdenken – Montreal

0
70


Duizenden hebben slopende uren in de rij gestaan ​​om hun laatste eer te bewijzen aan koningin Elizabeth II in Londen, VK, en een Montrealer valt op onder hen.

Michael Henderson, 49, werd gefilmd tijdens een BBC-livestream van de dienst terwijl hij in de rij stond, gekleed in een wit T-shirt met een rood esdoornblad erop.

Maar wat sommige mensen opviel, was de foto die hij in zijn handen hield.

“Ik had een kleine foto van mijn moeder…. Dit is haar afstudeerfoto van Concordia University’, zei Henderson, die 10,5 uur in de rij stond. “De cameraman op de BBC-camera besloot in te zoomen…. Hoe het daarna op TikTok is gekomen, is mij trouwens een raadsel.”

Iemand lijkt het televisiescherm te hebben gefilmd en de video in de app te hebben gepost met het bijschrift “met een foto bij zich van de persoon die daar had moeten zijn”.

Verhaal gaat verder onder advertentie

Lees verder:

‘Alsof ik een familielid verlies’ – Montrealers komen samen voor de begrafenis van koningin Elizabeth

De post heeft de ronde gedaan en tienduizenden likes verzameld, waarbij mensen zich afvragen wat zijn verhaal is.

“Ik wilde mijn respect betuigen voor mij, maar ook voor mijn bredere familie en voor mijn moeder”, zei Henderson. “Mijn moeder was Brits. Ze waardeerde altijd de koningin, de monarchie en zoals iedereen in het VK je zal vertellen, was ze op een mooie manier ieders moeder en grootmoeder.”

Illoma Anne Carr, de moeder van Michael Henderson.

Illoma Ann Carr, de moeder van Michael Henderson. September 2022.

Zijn moeder, Illoma Anne Carr, werd geboren in Leeds en emigreerde later naar Canada, waar ze zich vestigde in Westmount, Que., Waar Henderson opgroeide.

Ze stierf in januari 2009 op 65-jarige leeftijd.

Verhaal gaat verder onder advertentie

‘Als ze nog had geleefd, had ze bij me in die rij gestaan, anders had ze gewild dat ik ging’, zei Henderson. “Ik had het gevoel dat ze daar deel van moest uitmaken.”

Lees verder:

Begrafenis koningin Elizabeth — Wereld neemt afscheid van Britse monarch

Michael Henderson en zijn familie.  September 2022.

Michael Henderson en zijn familie.

Michael Henderson

Henderson, die in Londen woont, voegt eraan toe dat hij, hoewel hij twijfelde om te gaan, graag enkele van de vrouwen die hij in zijn leven bewonderde, eerde.

“Persoonlijk dacht ik dat de koningin een licht van vriendelijkheid was dat niet alleen op degenen in het Gemenebest scheen, maar op iedereen. Ze steeg boven alle politiek uit, steeg boven al die dingen die we niet leuk vinden aan politiek. Ze was een vrouw die verbazingwekkende dingen deed in haar leven en leidde met waardigheid en eer en respect en dit alles deed met nederigheid. Ik kom uit een familie van zeer sterke, intelligente vrouwen in hun eigen rechten. Misschien keek mijn moeder in zekere zin tegen haar op om alle redenen die ik net noemde.’

Verhaal gaat verder onder advertentie

Wat betreft zijn hernieuwde bekendheid op TikTok, zegt Henderson dat hij de app pas voor het eerst heeft gedownload toen zijn vrienden de video markeerden.

“Ik denk dat op dit moment de meeste van mijn vrienden het hebben gezien,” grinnikte hij.

© 2022 Global News, een divisie van Corus Entertainment Inc.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in