Moeten adviesbedrijven TikTok gebruiken om klanten aan te trekken?

0
12


Het is nu algemeen bekend dat miljarden ponden van eigenaar zullen veranderen in de ‘grote overdracht van rijkdom’ die de komende decennia zal plaatsvinden.

Dit betekent dat strategieën voor het behouden van klanten en het aantrekken van klanten centraal zullen staan, niet alleen om de nakomelingen van huidige klanten veilig te stellen, maar ook om jongere cohorten aan te trekken. De financiële advies- en vermogenssector wordt, waarschijnlijk voor de eerste keer ooit, geconfronteerd met een grote druk om gelijke tred te houden met de steeds groter wordende digitale behoeften van jongere groepen.

Van 24/7 toegankelijkheid tot digitale en gemakkelijk verteerbare communicatie, er zijn tal van uitdagingen voor bedrijven, maar een belangrijke voor IFA’s is het behouden van een sterke en boeiende aanwezigheid op sociale media.

Het lijkt voor velen misschien voor de hand liggend, maar er zijn nog steeds verschillende advies- en vermogensbedrijven die geen sociale media-accounts hebben – en dat geldt ook voor LinkedIn – iets dat op de middellange tot lange termijn juist tegen hen zou kunnen werken.

Terwijl sommige bedrijven duidelijk achter het sociale-mediaspel staan, proberen anderen voorop te blijven lopen met hapklare inhoud die voor iedereen in elke fase van hun financiële leven toegankelijk is.

Vorig jaar waagde BlackRock zich bijvoorbeeld op TikTok, nu het grootste platform in de mix, om informatieve snelle videoclips te delen om gebruikers te informeren over de basisprincipes van beleggen.

Als resultaat, Internationaal adviseur contact opgenomen met de industrie om te vragen welke rol sociale media moeten spelen in de retentie- en attractiestrategieën van adviesbureaus, en of TikTok in de toekomst de oplossing zou kunnen zijn om de volgende generatie klanten aan te boren.

Denk aan het publiek

Adam Riddell, directeur van Crystal PR, zei: “Het is gemakkelijk om de aantrekkingskracht van het verkennen van TikTok te zien als onderdeel van een sociale-mediastrategie – het groeide vorig jaar met 255% en is de op twee na meest gedownloade app voor de afgelopen drie jaar op rij. Het is ook aantrekkelijk omdat er een duidelijke behoefte is onder financiële instellingen om hun inhoud online te diversifiëren, en video is om die reden aantrekkelijk.

“Maar de grote drijfveer is het publiek – het bereiken van jongere mensen, de ‘nextgen’ is een enorm onderdeel van de strategieën van de meeste financiële instellingen. Om die reden lijdt het geen twijfel dat financiële bedrijven TikTok meer verkennen. Het wordt steeds meer gezien als een platform voor zelfstudie – en dat werkt goed bij het opsplitsen van complexe problemen zoals cryptocurrencies, persoonlijke financiën en economie in korte, verteerbare stukjes video.”

Maar Riddell waarschuwt ervoor om niet op trends en trends te springen om het te doen, aangezien de online aanwezigheid van een bedrijf nog steeds de missie en doelstellingen moet weerspiegelen.

“Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat dit past bij de tone of voice en de strategie die je in de markt wilt nastreven. Als het botst of niet echt aanvoelt, zal het waarschijnlijk averechts werken. Zoals bij elke strategie voor sociale media, is het de moeite waard om de tijd te nemen om erover na te denken en uit te zoeken hoe het gaat werken en wat je wilt bereiken voordat je je aanmeldt.

“Uiteindelijk, als een strategie gaat over het opbouwen van begrip, bekendheid en erkenning bij een specifiek publiek, dan geldt dat voor financiële dienstverlening net zo als voor andere sectoren. Je maakt nog steeds contact met mensen, daar gaat het om in relaties.”

Stigma

Russell Andrews, Global Head of Advice Solutions bij SEI Asset Management Distribution, zei dat TikTok het potentieel heeft voor merken en bedrijven om groepen mensen te bereiken die ze normaal niet kennen of zelfs maar tegenkomen.

“Financiële dienstverlening kan soms een bepaald stigma dragen. Het gebruik van een platform als TikTok kan mogelijk een grote bijdrage leveren aan het vestigen van een herkenbaar merk en een cultuur met diegenen die zich misschien rechteloos of vervreemd voelen van een industrie die als niet van toepassing wordt beschouwd op een jongere generatie investeerders.

“Om succesvol te zijn in het leveren van content via een kanaal als TikTok, is het van cruciaal belang dat financiële dienstverleners expertise zoeken die een andere set mentale modellen voor content en communicatie kan bevorderen, anders kan de waarde snel verwateren.

“Consumenten worden steeds meer gevoelig voor de waarden en het gedrag van de bedrijven waarmee ze zaken willen doen, en TikTok kan worden gezien als een waardevolle aanwinst om een ​​nieuw publiek een eenvoudige, verteerbare en leuke boodschap over hun culturele Inloggegevens.”

Jo Meerveld, hoofd sociaal bij Orchard PR, beaamde Andrews’ sentiment, aangezien hij gelooft dat jongere generaties een “natuurlijk wantrouwen hebben jegens grote instellingen”.

Dit betekent dat financiële adviseurs “hen moeten ontmoeten waar ze zijn en op hun voorwaarden als ze die markt willen veroveren”.

“Populaire onderwerpen voor deze groep zijn onder meer geld besparen, vroeg investeren en studieleningen afbetalen en er zijn genoeg ‘finfluencers’ die hun taal spreken.”

Als ze er niet voor zorgen dat hun bereik nauw aansluit bij wat jongere generaties willen van financiële diensten, kunnen adviseurs waardevolle klanten verliezen aan social media influencers die beter aansluiten bij de manier waarop jonge mensen content en hun favoriete consumptiemedia graag verwerken.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in