Moeder wordt geconfronteerd met terugslag voor TikTok-prank op Twin Sons

0
93


  • Influencer Brittany Jade Szabo wordt geconfronteerd met terugslag voor een TikTok-grap die ze uithaalde met haar tweelingzonen.
  • In de TikTok vertelde Szabo haar zonen om “mee te gaan” met een nepverhaal over dat ze een dode broer hebben.
  • Kijkers bekritiseerden de video omdat deze ongevoelig zou zijn voor ‘vrouwen die hun baby’s hebben verloren’.

Een kleine YouTuber die een familievlogkanaal beheert, heeft veel aandacht en kritiek gekregen op sociale media na het plaatsen van een TikTok-video met haar kinderen waarin ze deed alsof haar tweelingjongens een broer hadden die stierf.

De controversiële video is niet meer te bekijken, maar is door verschillende gebruikers opnieuw geüpload op sociale media. Het toont moeder van drie Bretagne Jade Szabo, die 2,2 miljoen TikTok-volgers heeft, zittend met haar man Wyland en twee van haar kinderen, die tweelingjongens zijn.

Szabo vertelt de tweeling dat de familie gaat proberen “een reis op een cruiseschip te winnen” en vraagt ​​de kinderen om “mee te gaan” met het verhaal.

Szabo, die de hashtag #justjokes onder haar video gebruikte, zei dat de twee jongens verdienden te winnen omdat ze “veel hadden meegemaakt”, en voegde eraan toe: “Toen ze werden geboren, hadden ze een drielingbroer, die ze verloren.”

Later in de video is een van de tweelingen te horen die zegt: “We hebben geen broer”, en “Waar heb je het over?” op dat moment zei Szabo tegen de camera: “Ze zijn nog steeds in ontkenning.”

In de video is te zien hoe Szabo het lachen probeert in te houden en het huilen nabootst. Aan het einde vroeg ze de tweeling om hun armen om elkaar heen te slaan voordat ze zei: “In liefdevolle herinnering aan Lawrence. Alsjeblieft Royal Caribbean. Zegen deze jongens op hun verjaardag.”

Insider kon geen wedstrijd vinden die overeenkwam met de beschrijving van Szabo en Royal Caribbean Cruises reageerde niet op een verzoek om commentaar.

De video leek deel uit te maken van een TikTok-pranktrend waarbij mensen een verzonnen verhaal voor de camera vertellen in het bijzijn van een goede vriend of familielid om te zien of ze meespelen. Toch hadden veel TikTokers kritiek op de versie van Szabo en zeiden dat deze ongevoelig was voor degenen die kinderen hebben verloren.

“Dit is het meisje waar zoveel mensen dol op zijn?! Iemand die grappen maakt over het verliezen van kinderen. Open je ogen mensen”, luidde het bijschrift bij een repost van de video van 31 augustus.

Een topcommentaar onder de video werd gemaakt door Ophelia Nichols, een TikTok-beïnvloeder die viraal ging omdat ze een video plaatste om informatie op te vragen nadat haar zoon in augustus werd neergeschoten en vermoord.

“En ik zie dit nog geen drie maanden na het verlies van mijn zoon”, schreef Nichols, die meer dan 40 reacties ontving van gebruikers die met haar meeleven en Szabo opriepen om zich te verontschuldigen voor de grap.

Een bijschrift onder een andere opnieuw geposte versie van de video noemde de acties van de influencer “verontrustend en verdrietig”, en voegde eraan toe: “Het spijt me zo voor alle vrouwen die hun baby’s hebben verloren en deze video moesten zien van wat zij en haar man deden in voor hun kinderen.”

Een schermopname van Szabo’s video is op 31 augustus ook op Reddit geplaatst, waar het 160 reacties heeft ontvangen.

“Dit was een nieuw dieptepunt. Ze heeft een grens overschreden en iedereen weet het – of ze het haar nu vertellen of niet”, zei de hoogste Reddit-commentaar, die 223 upvotes heeft.

Szabo’s video is niet langer beschikbaar om te bekijken, en een bericht op haar TikTok- en Instagram-pagina’s zegt dat haar accounts privé zijn gemaakt.

Screenshot van de familie Szabo.

Bretagne en Wyland met hun drie kinderen.

De Szabo Zoo via YouTubeVolgens nieuwswebsite yourtango heeft Szabo TikTok verwijderd nadat ze kritiek had gekregen en verontschuldigde ze zich in een volgende video voordat ze haar account privé maakte.

De outlet meldde dat Szabo zei dat ze persoonlijke verontschuldigingen had gestuurd naar mensen die zeiden dat ze waren getroffen door de grap en voegde eraan toe: “Het spijt ons enorm voor degenen die gekwetst, getriggerd of beledigd zijn door de context van die video.”

Szabo kreeg voortdurende kritiek van TikTok-gebruikers nadat ze haar verontschuldigingen had geplaatst, en in een volgende video, die door andere gebruikers opnieuw is gepost, reageerde ze op een opmerking waarin ze haar verontschuldiging bekritiseerde omdat ze ‘nep’ was.

“We zijn mensen en we maken fouten en het spijt ons echt zo ongelooflijk”, zei ze voordat ze mensen die haar video hadden geüpload vroeg om hun berichten te verwijderen. “We willen niet dat er nog meer schade wordt aangericht aan de mensen, aan de moeders, die daardoor zouden kunnen worden getriggerd”, voegde ze eraan toe.

Szabo staat bekend om het plaatsen van content over haar leven als moeder, en over haar twee zonen en haar dochter, op TikTok en Instagram. Zij en haar man Wyland runnen samen een klein familie YouTube-kanaal genaamd The Szabo Zoo, met 3.200 abonnees, waar ze af en toe updates plaatsen over uitstapjes die het gezin heeft gemaakt.

Vertegenwoordigers van de Szabo’s reageerden niet onmiddellijk op het verzoek van Insider om commentaar.

Bekijk hier de berichtgeving van Insider’s Digital Culture-team voor meer van dit soort verhalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in