Moeder bevallen twee keer in slechts 14 weken — TikTok stomverbaasd

0
94


Deze supermoeder bevalt twee keer van haar eerstgeborene.

Jacqueline Schumer, die voor het eerst moeder is geworden, zal in slechts 14 weken twee keer moeten bevallen van haar pasgeboren baby, kondigde ze aan in een TikTok-clip. De video heeft meer dan 3,4 miljoen views.

“Als je erachter komt dat je je 23-weekse GA-baby moet bevallen, zodat ze een operatie aan de wervelkolom kan ondergaan, en haar dan terug in je lichaam te plaatsen om haar nog 14 weken te laten groeien totdat ze opnieuw wordt geboren”, schreef Schumer een TikTok van zichzelf met haar zwanger buik.

Spina bifida is een geboorteafwijking die optreedt wanneer de baby zich in de baarmoeder bevindt en de wervelkolom en het ruggenmerg zich niet ontwikkelen of sluiten zoals zou moeten. Het defect kan in de meest ernstige gevallen schade aan het zenuwstelsel van de baby veroorzaken en tot mogelijke verlamming leiden.

Jacqueline Schumer heeft haar zwangerschapsreis beschreven over het tweemaal moeten bevallen van haar eerstgeborene als gevolg van een geboorteafwijking.
Jacqueline Schumer heeft haar zwangerschapsreis gedetailleerd beschreven.
TikTok / Jacqueline Schumer

Commentatoren vroegen zich snel af hoe het proces precies zou werken en of Schumer en baby veilig zouden zijn in het proces.

“Omg dit is een ding!????” schreef een nieuwsgierige commentator.

“Wat doen ze daarna met de vruchtzak en het vocht??? Nieuwsgierig’, vroeg een andere gebruiker naar de met vocht gevulde zak die een baby in de baarmoeder bevat en beschermt.

Schumer antwoordde in een tweede video dat ze op bedrust lag en momenteel 30 weken zwanger was na een foetale operatie die ze had met 23 weken.

“Ze hebben mijn baby geopereerd en haar toen weer in mij gestopt en ik blijf haar groeien, hopelijk tot op de lange termijn”, zegt ze in de video, waarin ze beschrijft dat er veel vruchtwater is gemorst tijdens het proces en werd vervangen door een soort IV-vloeistof die meer mineralen bevat totdat haar baby zijn eigen weer kon produceren.

Schumer kondigde aan dat ze elke week artsen bezoekt voor een echo totdat ze klaar is voor een keizersnede.
Schumer kondigde aan dat ze elke week artsen bezoekt voor een echo totdat ze klaar is voor een keizersnede.
TikTok / Jacqueline Schumer

Schumer kondigde aan dat ze elke week artsen bezoekt voor een echo totdat ze klaar is voor een keizersnede.

“Het is verbazingwekkend wat ze kunnen doen”, zei ze, terwijl ze haar medische team prees in de video.

Toch heeft Schumer, ondanks al het trauma, een positieve kijk als het gaat om eindelijk haar bundel van vreugde vast te houden.

“Ik zou alles voor haar doen”, schreef ze bij de eerste video.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in