Moeder bekritiseerd voor virale TikTok over kerst ‘Parenting Fail’

0
11


  • Een moeder plaatste een TikTok waarin stond dat haar dochter de kerstcadeautjes van de familie had geopend terwijl ze sliepen.
  • De video ging viraal met meer dan 15,9 miljoen views toen commentaren het ‘opvoeden mislukt’ bespraken.
  • Jessica Ciraulo zei dat ze werd beschuldigd van het uitbuiten van haar kinderen voor meningen, wat ze ontkende.

In een betraande TikTok-video die viraal is gegaan, zei een vrouw dat haar 5-jarige dochter de cadeautjes van de familie opende terwijl ze sliepen op kerstochtend.

De clip, die op 25 december werd gepost, is meer dan 15,9 miljoen keer bekeken. Het toont de 42-jarige Jessica Ciraulo uit New Jersey die de camera toespreekt terwijl ze voor een kerstboom staat en zegt dat haar dochter “wakker werd en elk cadeautje in huis openmaakte”, inclusief “haar zus, mijn man, en de mijne.”

“Je wilt praten over een grote mislukking van het ouderschap”, zegt Ciraulo, die van streek leek, in de video voordat ze een stapel gescheurd papier en dozen op de vloer liet zien waarvan ze zei dat ze wakker was geworden.

“Ik keek zo uit naar een magische kerstochtend. Ik heb drie uur besteed aan het inpakken van deze cadeautjes”, zegt Ciraulo in de video. “We hebben niet gezien hoe ze een cadeau uitpakte.”

Ciraulo vertelde Insider dat ze de video op TikTok plaatste omdat ze gefrustreerd was door haar dochter omdat ze haar cadeaus had geopend zonder het aan iemand te vertellen.

In het bijschrift van de video vroeg Ciraulo: “Wat doen we hier verkeerd dat onze dochter zou denken dat dit oké is??” Ze voegde eraan toe dat ze “open stond voor suggesties”.

Met meer dan 45.000 reacties kreeg de video gemengde feedback. Sommigen troostten Ciraulo en gaven advies over hoe ze met de situatie om moesten gaan, terwijl anderen zeiden dat het hen ervan weerhield om kinderen te krijgen.

“Dit is dus geen mislukking van het ouderschap. Je hebt geen controle over de acties van je kinderen, zelfs niet als je het probeert. Je bent waarschijnlijk een goede moeder met al die moeite. Maak je geen zorgen”, zei een opmerking met meer dan 24.700 likes.

“Eerlijk gezegd mama, ga zitten en leg dan uit wat ze deed, waarom je erdoor gekwetst bent en vraag haar waarom ze het deed”, zei een commentaar met meer dan 24.200 likes.

“Elke dag bevestigt deze app mijn beslissing om nooit kinderen te krijgen”, aldus een opmerking die 13.000 likes kreeg.

Nadat de video viraal ging, kreeg Ciraulo behoorlijk wat negatieve reacties, vertelde ze aan Insider.

“Mensen schreven me privé op Instagram en noemden me een narcist omdat ik mijn kinderen uitbuitte voor meningen en opmerkingen”, zei ze.

Ciraulo erkende dat het een controversieel onderwerp was om kinderen op sociale media te plaatsen, maar zei tegen Insider: “Ik ‘beschaamde’ haar echter niet in mijn video, en dat zou ik nooit in het openbaar of privé doen. Dat is gewoon niet de manier waarop we ouder.”

In een vervolgvideo die op 26 december werd gepost en meer dan 2,5 miljoen keer werd bekeken, zei Ciraulo dat haar dochter wist dat ze hen ’s ochtends wakker moest maken. Ze zei dat ze haar niet “straffen” door al het speelgoed weg te nemen, maar wel besloten om er een paar te doneren.

Ciraulo voegde eraan toe dat haar dochter geen “stoute jongen” was, maar “impulsbeheersing mist” en zei dat ze dacht dat de “oorzaak van het probleem” de “hoeveelheid tijd was die ze op haar tablet doorbracht en sommige dingen die ze daar leerde. “

Ze vertelde Insider dat ze de tablet op eerste kerstdag van haar dochter had afgepakt, omdat ze gemiddeld vijf uur per dag aan het gamen was.

“Het leerde haar om op een ongezonde manier competitief en materialistisch te zijn”, zei ze. “Ze keek ook veel YouTube-video’s van andere kinderen die die games speelden, en dat versterkte die concepten.”

Ciraulo heeft meer dan 66.000 volgers op haar TikTok-account, waar ze regelmatig video’s over het moederschap plaatst, waaronder video’s over het dagelijks leven en vlogs over ouderschap.

Voor meer van dit soort verhalen, bekijk hier de berichtgeving van Insider’s Digital Culture-team.

Correctie: 28 december 2022 — Een eerdere versie van dit verhaal typeerde de post verkeerd Jessica Ciraulo kreeg kritiek. Ze zei dat haar dochter “impulsbeheersing mist” in een vervolgvideo op haar controversiële post, niet in de originele video.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in