Mobiele hit Survivor.io lijkt op Vampire Survivors, opgeblazen op TikTok

0
112


Survivor.io is het nieuwste succes van mobiel gamen en staat in augustus bovenaan in de iOS- en Android-hitlijsten. Het kwam daar met een wenkbrauwverhogend gameplay-concept en populaire advertenties op TikTok.

Waarom het uitmaakt: Mobiel is de grootste markt van de game-industrie, maar hitlijsten zijn vaak grote verrassingen die vragen om wat speurwerk over hoe ze opblies.

Details: Survivor.io geeft spelers de controle over een kleine krijger die automatisch zwermen vijanden aanvalt als ze dichterbij komen. De speler racet om de vuurkracht van zijn jager te upgraden om bij te blijven.

  • De game nam de nummer 1 gokkast in iOS en Android op 12 augustus en staat sindsdien op de eerste plaats, volgens trackingfirma data.ai. Het stond slechts twee dagen eerder op nummer 504.
  • Het is naar schatting 4,15 miljoen keer gedownload.

Het nieuws sturen: Videogameadviesgroep Naavik heeft opgemerkt dat Survivor.io zwaar is geadverteerd op TikTok en suggereert dat het “een van de eerste succesgevallen is voor games x TikTok-advertenties.”

  • TikTok vermeldt een Survivor.io-spot als een van de top 10 advertenties van de afgelopen week (69.000 likes, 1k comments).
  • Het vermeldt vier Survivor.io-advertenties bij de 10 best presterende gaming-advertenties voor dezelfde periode.

De grote afbeelding: Voor enthousiaste pc-gamers herinnert Survivor.io hen misschien aan de even boeiende breakout-hit Vampire Survivors uit 2021, maar dan zonder de vampiers.

  • De overeenkomsten suggereren dat Survivor.io nog een andere lucratieve mobiele copycat is, maar technisch gezien gaat het vooraf aan de pc-lieveling.
  • De versiegeschiedenis voor Survivor.io geeft aan dat de app in september 2020 in sommige regio’s is uitgebracht. Hij werd herhaaldelijk bijgewerkt tot de wereldwijde lancering deze maand. Het is onduidelijk hoeveel het spel in de loop van de tijd is veranderd en of het altijd speelde zoals het nu doet.
  • Hoe dan ook, het is zeker niet de eerste in zijn soort. De maker van Vampire Survivors zegt inspiratie te hebben gehaald uit de Android-game Magic Survival, die in 2019 werd gelanceerd.

Tussen de lijnen: Survivor.io is ontwikkeld door Gorilla Game Studio en uitgegeven door Habby, dat in 2019 opnieuw een hit had met de auto-firing combat Archero.

  • Vertegenwoordigers van Habby hebben niet gereageerd op verzoeken om commentaar.
  • Hoewel het spel domineert in de VS, wordt het wereldwijd nog steeds bekroond door een handvol andere mobiele games, waaronder Free Fire en Subway Surfers.

Meld u hier aan voor de Axios Gaming nieuwsbrief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in