Milieuactivist & Tik Tok-ster viert campagne van 365 dagen

0
13


PINELLAS COUNTY, Fla. – Een lokale TikTok-ster viert het nieuwe jaar door onze stranden schoon te houden.

Sinds Caulin Donaldson aan deze reis begon, gebruikt hij het TikTok-platform om mensen bewust te maken van het behoud van het milieu.

“Ik denk dat de grootste gewoonte is om niet te beseffen dat wat je meeneemt ook naar binnen gaat; dus het strand beter achterlaten dan je het aantrof”, zei Donaldson.


Wat je moet weten

  • Een reeks TikTok-video’s laat zien dat Caulin meer dan 365 dagen lang strandafval opraapt
  • Caulin heeft 1,7 miljoen volgers op TikTok
  • De passie van de 26-jarige voor het milieu ontstond tijdens zijn eerste baan bij St. Pete Beach

Door dit werk probeert de milieuactivist gewoontes te veranderen.

Zijn geanimeerde video’s en aanstekelijke houding hebben meer dan 1,7 miljoen volgers naar zijn TikTok-pagina met de naam ‘TrashCaulin’ getrokken.

“Ik kreeg in het begin veel steun van mijn vrienden om door te gaan en deze video’s te maken. Ik vond tik tok en het ontplofte”, zei hij.

Zijn video’s waren zo populair dat ze ook de aandacht trokken van een bezoek aan St. Pete/Clearwater en Keep Pinellas Beautiful, die begin vorig jaar samenwerkten met Caulin voor een strandschoonmaakcampagne.

De passie voor het milieu van de 26-jarige werd aangewakkerd tijdens zijn eerste baan.

“Ik werkte vroeger op St. Pete Beach, dus gezinnen vertellen me dat dit hun favoriete plek ter wereld is, ze vinden het heerlijk om hier te komen, maar dan de tegenstrijdigheid zien wanneer ze vertrekken. Ze lieten al het afval in het zand achter. Het is nooit echt leek me logisch.”

Zijn TikTok-video’s zijn een dagelijkse herinnering aan wat er achterblijft.

Hij raapt allerlei soorten afval op, van voedselverpakkingen, lege flessen en sigarettenpeuken.

Tussen het afval heeft hij ook enkele schatten gevonden waarin hij zijn best heeft gedaan om die kostbaarheden terug te geven aan hun eigenaar.

Ook lanceerde hij een speelgoeddoos waarin strandspeelgoed gerecycled kan worden.

Wat begon als een klein doel voor Fo Caulin, is nu uitgegroeid tot een beweging die zijn generatie heeft ge├źngageerd om lokaal en via sociale media betrokken te raken.

“Als je de passie hebt en er de zorg voor hebt, dan is dat waar je begint. Onderweg heb ik ongelooflijk veel ontmoet waarmee ik mezelf heb omringd en die me hebben opgeleid, zodat ik mijn publiek verder kan opleiden en het is een wilde rit geweest. ,” hij voegde toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in