‘Mijn zoon wilde niet dood’: moeder waarschuwt nadat jongen sterft tijdens virale TikTok-uitdaging

0
86


Een moeder die zei dat haar zoon stierf nadat ze een virale uitdaging had geprobeerd, heeft ouders en tieners gewaarschuwd voor het gevaar van de Tik Tok-trend.

Lauryn Keating zei dat ze haar 14-jarige zoon Leon Brown op 25 augustus in zijn kamer in hun huis in Cumbernauld, North Lanarkshire aantrof.

Later hoorde ze dat hij de “black-out challenge” had geprobeerd, een virale trend waarvan wordt aangenomen dat deze het hersenletsel heeft veroorzaakt dat vorige maand leidde tot de dood van de 12-jarige Archie Battersbee.

In de nieuwste versie van een gevaarlijke uitdaging filmen kinderen zichzelf terwijl ze hun adem inhouden totdat ze bewusteloos raken door een gebrek aan zuurstof voordat ze de video’s delen op sociale media.

Het is tot nu toe verantwoordelijk voor verschillende sterfgevallen en sommige ouders hebben de app TikTok voor het delen van video’s aangeklaagd wegens beweringen dat het algoritme van het platform video’s promoot van andere mensen die de “blackout-uitdaging” doen.

Nadat ze had gehoord dat Leon was overleden omdat hij de uitdaging aanging, schreef mevrouw Keating een Facebook-bericht waarin ze waarschuwde dat elk kind dat meedeed aan de trend het risico liep zichzelf te doden.

Ze zei: “Ik heb elke tiener en elke ouder nodig om dit te zien en de gevaren van deze Tiktok-uitdagingen te begrijpen.

“Een uitdaging is je leven niet waard, een paar likes op social media is je leven niet waard.

“Mijn zoon (ik weet zeker dat al zijn vrienden het erover eens zullen zijn) was de clown van de klas, hij was blij, hij was aardig, hij hield ervan om iedereen aan het lachen te maken, maar het belangrijkste was dat hij niet dood wilde.

( Geleverd)

“Geen enkele ouder zou moeten zien wat ik heb gezien, geen enkele ouder zou moeten meemaken wat ik allemaal ben vanwege een stomme trend. Zelfs als dit het leven van één kind redt, is het de moeite waard om te delen.”

Mevrouw Keating vertelde Schotland’sDagelijks record dat een van de vrienden van haar zoon zei dat hij Leon de uitdaging op Facetime zag aangaan.

Ze vertelde de krant: “Een van Leon’s vrienden vertelde me dat hij de uitdaging op Facetime met hen had gedaan nadat hij het op TikTok had gezien.

“Mijn Leon dacht dat hij degene zou zijn die het als eerste zou proberen. Hij en zijn vrienden dachten waarschijnlijk dat het een lach en een grap was.

“Een van de kinderen met wie hij op Facetime zat, vertelde me wat hij had gedaan. Ze zei dat ze dachten dat ze wakker zouden worden. Maar Leon kwam niet terug. Het ging gruwelijk mis.”

Ze voegde eraan toe: “Ik ging op TikTok en schreef woorden op die vergelijkbaar waren met een black-outuitdaging. De hoeveelheid videoresultaten die erop kwamen is belachelijk.”

Archie Battersbee bracht maanden door met beademing voordat een rechter oordeelde dat artsen hem konden laten sterven

(AP)

Leons dood kwam slechts enkele weken nadat Archie Battersbee op 6 augustus van de beademing was gehaald.

De 12-jarige stierf na maanden van juridische strijd, die in een rechter oordeelde dat artsen wettelijk de levensondersteunende zorg voor de jongen konden beëindigen, ondanks de bezwaren van zijn familie.

Archie’s moeder, Hollie Dance, gaf de “black-out challenge” de schuld van de hersenbeschadiging die tot zijn dood leidde en viel socialemediabedrijven aan omdat ze niet genoeg deden om gevaarlijke inhoud van hun platformen te weren.

TikTok werd in mei aangeklaagd door de familie van Nylah Anderson, een 10-jarig meisje dat afgelopen december in de VS stierf nadat ze naar verluidt de uitdaging had geprobeerd.

De ouders van Lalani Erika Renee Walton, acht, en Arriani Jaileen Arroyo, negen, volgden in juli een rechtszaak nadat hun dochters zouden zijn overleden nadat ze de uitdaging hadden geprobeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in