Miami Surgeon gebruikt TikTok om procedures voor geslachtsverandering te promoten bij tieners

0
111


  • Dr. Sidhbh Gallagher promoot operaties tussen verschillende geslachten die ze uitvoert op het door jongeren gedomineerde sociale-mediaplatform TikTok, zo blijkt uit een recensie van de Daily Caller News Foundation.
  • Ze beantwoordt vragen over ‘geslachtbevestigende’ operaties, waaronder borstamputaties en genitale operaties, en bekritiseert pogingen om de procedures voor geslachtsverandering bij jongeren te beperken.
  • “Waarschijnlijk kiest ongeveer 20% van mijn patiënten ervoor om nip-vrij te gaan. De reden dat sommige mensen dit doen, is dat dit voor hen het meest bevestigend zal zijn”, zei ze in een video. “Sommige mensen beschrijven dysforie die verband houdt met de tepels zelf, en de meeste mensen willen gewoon dat schone uiterlijk van de kneepvrije borst.”

Dr. Sidhbh Gallagher, een plastisch chirurg uit Miami, adverteert met de door jongeren gedomineerde sociale-media-app TikTok voor de ‘geslachtbevestigende’ operaties die ze uitvoert bij adolescenten, zo blijkt uit een recensie van de Daily Caller News Foundation.

Gallagher’s TikTok-profiel bevat honderden video’s over transgender-gerelateerde operaties die ze uitvoert, waarvan sommige foto’s of video’s bevatten van haar jonge patiënten die borstamputatielittekens laten zien. Haar video’s maken deel uit van de pro-medicalisering, transgender-bevestigende trend die jonge mensen op sociale media aanmoedigt om biomedische interventies na te streven.

@gendersurgeon #mtf #transgender #drgallagher #gallagherplasticsurgery #vagician #bottomsurgery #mtftrans #transwoman #fyp ♬ The Jump Off – Lil’ Kim

De website van Gallagher vermeldt geen leeftijdsbeperkingen op de geslachtsbevestigingspagina en stelt in plaats daarvan dat “het voor de patiënt misschien veel schadelijker is om te wachten tot de leeftijd van 18 jaar voor een operatie”, hoewel ze zegt dat kandidaten voor “vervrouwelijkende bodemchirurgie” over het algemeen ouder zijn dan 18 in één video. (GERELATEERD: Sociale media kunnen jonge meisjes beïnvloeden om transgender te worden. Hier is hoe)

Veel van haar video’s beantwoorden vragen van potentiële operatiepatiënten, waaronder hoe ze het proces moeten starten, hoe ze zich moeten voorbereiden op een operatie, of ze hun tepels moeten behouden of verwijderen na een borstamputatie en hoe valse testikels worden gemaakt tijdens genitale chirurgie. De video’s zijn voornamelijk gericht op dubbele borstamputaties, die ze gekscherend ’the teet yeet’ noemt, en de meeste patiënten waarvan ze foto’s op Facebook deelt, lijken tieners te zijn; ze ondertitelde een foto van een patiënt van middelbare leeftijd, een zeldzaamheid onder haar berichten, “bewijzen dat leeftijd slechts een getal is.”

In één clip legt Gallagher uit dat na een dubbele incisie-topoperatie met een gratis tepeltransplantaat, de meest voorkomende “topoperatie” in de VS, de tepels volledig worden verwijderd en er weer op worden geplaatst, en het gevoel keert slechts terug voor 80% van de patiënten binnen een jaar na de procedure. In een andere bespreekt ze hoe patiënten bepalen of ze hun tepels willen behouden of ze volledig willen laten verwijderen.

“Waarschijnlijk kiest ongeveer 20% van mijn patiënten ervoor om nip-vrij te gaan. De reden dat sommige mensen dit doen, is dat dit het meest bevestigend voor hen zal zijn,’ zei ze. “Sommige mensen beschrijven dysforie die verband houdt met de tepels zelf, en de meeste mensen willen gewoon dat schone uiterlijk van de tepelvrije borst. Een tip die patiënten me hebben geleerd, is om naar veel resultaten te kijken en gewoon te vinden wat bij je past en wat je het meest bevestigend zou vinden.

Naast borstamputaties gaan haar video’s over genitale operaties. In een TikTok legt ze uit dat vrouwelijke patiënten die een phalloplastie willen (de chirurgische constructie van een kunstmatige penis), het mogelijk is om de vagina intact te houden voor bepaalde operaties, maar de “stand-to-pee”-operatie vereist het verwijderen van de vagina en baarmoeder; hiphopmuziek speelt op de achtergrond van de video.

@gendersurgeon #ftm #topsurgery #drgallagher #transman #nonbinary #enby #topsurgery #drgallagher #ftmtrans ♬ Everytime Tha Beat Drop – Monica

Gallagher gebruikt haar online platform ook om haar critici aan te spreken, die ze “transfoben” en “TERFS” (trans-uitsluitende radicale feministen) noemt, en om te klagen over pogingen om leeftijdsbeperkingen op te leggen aan geslachtsgerelateerde operaties, die ze “poortwachters” noemt. .” De Republikeinse gouverneur van Florida, Ron DeSantis, heeft besloten de procedures voor geslachtsverandering voor minderjarigen in Florida te beperken, in tegenstelling tot de promotie van de regering Biden van medische overgangen voor minderjarigen.

De video’s die Gallagher deelt, maken deel uit van een bredere online trend om adolescenten, waaronder veel vrouwen, aan te moedigen een transgender-identiteit aan te nemen en biomedische interventies na te streven om zich voor te doen als het andere geslacht, inclusief operaties. TikTok wordt bijvoorbeeld overspoeld met video’s van jongeren die pronken met borstamputatielittekens, fondsenwerving voor transgender-gerelateerde procedures en hormonale medicijnen en het promoten van het idee dat veelvoorkomende problemen van adolescenten eigenlijk alleen maar tekenen zijn van trans zijn en zouden worden verlicht door over te stappen.

Gallagher heeft niet gereageerd op de verzoeken van de Daily Caller News Foundation om commentaar.

Inhoud gemaakt door The Daily Caller News Foundation is gratis beschikbaar voor elke in aanmerking komende nieuwsuitgever die een groot publiek kan bieden. Neem voor licentiemogelijkheden van onze originele inhoud contact op met licentie@dailycallernewsfoundation.org.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in